מנהיג אירן, האייתוללה עלי חמינאי, הצהיר כי הרפובליקה האיסלאמית לא תיכנע ללחצים, לאחר שנשיא ארה"ב
דונלד טראמפ איים לפעול לטובת המפגינים. דבריו מגיעים על-רקע דיווחים על עלייה חדה במספר העצורים וההרוגים במחאות שנמשכות חמישה ימים בעקבות קריסת המטבע והאינפלציה הגואה.
חמינאי נשא דברים בפני כוחות הביטחון של המשטר: בהם גנרלים ופקידי המשטר. הוא הורה להם להשתמש בלחץ ובכוח מקסימלי כדי לשים קץ למחאות נגד המשטר ברחבי אירן.
"לא ניכנע לאויב", אמר חמינאי, והוסיף שהמתפרעים צריכים "לקבל את מקומם". לדבריו, יש להבחין בין מחאה לגיטימית על המצב הכלכלי לבין "התפרעות חסרת תועלת". דבריו של חמינאי פורסמו בסוכנות רויטרס.
לפי מקורות אזוריים, חמינאי מסתתר בבונקר בעומק של כ-100 מטר מתחת לאדמה, תחת משמר כבד. חששו אינו רק מפעולה אפשרית של כוחות אמריקנים או ישראלים, אלא גם מהמוני המפגינים שעלולים לפגוע בו.
ארגוני זכויות אדם דיווחו על יותר מעשרה הרוגים ומאות עצורים מאז תחילת ההפגנות ביום ראשון, בעיקר בערי מערב אירן. הרשויות אישרו מות שני אנשי ביטחון ופציעת יותר מתריסר.
טראמפ הצהיר ביום שישי כי ארה"ב "נעולה ומוכנה לפעולה", אך לא פירט מהן האפשרויות. האיום מצטרף ללחץ גובר על ההנהגה האירנית, המתמודדת עם משבר כלכלי חריף, מחסור במים וחשמל, וסדרת מכות אסטרטגיות מאז פרוץ מלחמת עזה ב-2023, כולל תקיפות ישראליות-אמריקניות שפגעו בתוכנית הגרעין והרגו בכירים צבאיים.
המחאה הנוכחית היא הגדולה מאז גל ההפגנות ב-2022 בעקבות מותה של מהסה אמיני. אף שאינה בהיקף דומה, היא מהווה את האתגר הפנימי הקשה ביותר לשלטון בשלוש השנים האחרונות.