משרד הכלכלה והתעשייה יוצא במהלך חסר תקדים למכירת מאות אלפי אריזות תחליפי מזון לתינוקות (תמ"ל) ממלאי החירום הלאומי, כחלק ממהלך לשדרוג ניהול המלאי והוזלת
יוקר המחיה. ההחלטה, שהתקבלה בהובלת שר הכלכלה
ניר ברקת, נועדה לייצר יתרון כפול: חיסכון משמעותי לקופת המדינה והוזלה מיידית במחירי מוצר בסיסי להורים.
במסגרת המכרז שפרסם המשרד, נקבעו הקריטריונים לזכייה לא רק לפי המחיר שהוצע עבור רכישת התמ"ל מהממשלה, אלא גם לפי המחיר לצרכן. כך נבחרו שתי חברות:
רשת
רמי לוי שיווק השקמה - תרכוש כ-400 אלף אריזות ותמכור אותן במחיר שלא יעלה על 34.90 ש״ח לאריזה.
חברת ח.נ. משקאות בע"מ - תרכוש 250 אלף אריזות ותמכור במחיר שלא יעלה על 37 ש״ח לאריזה.
מדובר בהוזלה של עשרות אחוזים לעומת מחירי השוק המקובלים. שר הכלכלה ניר ברקת אמר: "אנחנו מביאים היום בשורה אמיתית לאזרחי ישראל. החלטנו למכור את מלאי החירום באופן שמוזיל את יוקר המחיה, תוך שמירה מלאה על היערכות המשק לשעת חירום. מדובר במוצר שכל הורה חייב לקנות ולכן דרשנו מהזכיינים למכור בהוזלה משמעותית."
מנכ"ל המשרד, מוטי
גמיש, הוסיף: "מחיר קופסת תמ"ל יעמוד על פחות מ-50% ממחירו כיום. מלאי המזון לשעת חירום לא ייפגע וימשיך להיות מנוהל באופן אחראי."
במשרד הכלכלה מדגישים כי כלל המוצרים עומדים בתקני בטיחות מחמירים ובעלי תוקף של תשעה חודשים לפחות. המהלך מגלם שילוב בין החזר הוצאות המדינה לבין הקלה מיידית ביוקר המחיה עבור משפחות עם תינוקות, תוך שמירה על חוסן המשק והיערכות לשעת חירום.