X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
ממדאני מגנה לראשונה הפגנת פרו-חמאס מול בית כנסת - מכנה את חמאס "ארגון טרור"
בהפגנה שנערכה מחוץ לבית הכנסת Young Israel בקווינס נשמעו קריאות כמו "אנחנו תומכים בחמאס" ו"מוות לצה"ל" ראש העיר זוהראן ממדאני הצהיר כי "השפה הזו פסולה" ו"אין לה מקום בעיר" הוא פרסם גם ברשתות החברתיות: "קריאות התומכות בארגון טרור אינן מקובלות בעיר שלנו"
ראש העיר ניו־יורק, זוהראן ממדאני, מגנה לראשונה הפגנה שנערכה ביום שישי (09.01.26) מול בית הכנסת ישראל הצעירה (Young Israel) בשכונת Kew Gardens Hills בקווינס. ממדאני אמר לעיתונאים: "השפה הזו פסולה. אין לה מקום בעיר ניו־יורק", ובהמשך פרסם ברשת X: "קריאות התומכות בארגון טרור אינן מקובלות בעיר שלנו". בנוסף, ממדאני הדגיש: "חמאס הוא ארגון טרור" – זוהי הפעם הראשונה שהוא מגדיר זאת באופן פומבי.
ההפגנה התקיימה מול בית הכנסת במהלך אירוע קהילתי. המפגינים קראו קריאות כמו "אנחנו תומכים בחמאס", "מוות לצה"ל" וקריאות בעד אינתיפאדה. משטרת ניו־יורק הקימה מחסומים כדי להפריד בין המפגינים לבין המתפללים ולהבטיח את ביטחונם.
בית הכנסת ישראל הצעירה הוא אחד מבתי הכנסת האורתודוקסיים הבולטים בניו־יורק, ומשמש מרכז קהילתי פעיל עבור יהודים בשכונת קווינס. המקום מארח תפילות, שיעורי תורה ואירועים קהילתיים, ונחשב מוקד חשוב לחיי הדת והתרבות היהודית בעיר.
המושלת קתי הוכול הצטרפה לגינוי: "חמאס הוא ארגון טרור הקורא להשמדת יהודים… רטוריקה כזו היא מגעילה, מסוכנת, ואין לה מקום בניו־יורק". גם ארגון ADL ונציגי מועצת העיר תקפו את ההפגנה כמעודדת שנאה מסוכנת.
ממדאני, שנודע בעברו בתמיכה בפלשתינים ובביטול מגבלות על הפגנות, ניצב לראשונה בפני מבחן של איזון בין חופש הביטוי לבין ביטחון הקהילה היהודית בעיר.
Author
מו"ל ועורך ראשי | News1 | דוא"ל
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך:  10/01/2026   |   עודכן:  10/01/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  בג"צ קול העם   חופש הביטוי
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ממדאני מגנה לראשונה הפגנת פרו-חמאס מול בית כנסת - מכנה את חמאס "ארגון טרור"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יואב יצחק
"אני אוהב את דנמרק, אבל 500 שנים לא מייצגות בעלות"    הציע - "להסדיר בדרך קלה" - "אבל אם לא, נעשה את זה בדרך קשה"    הזהיר מפני קריסת נאט"ו במקרה של פלישה אמריקנית    הדגיש - "אני הצלחתי להציל את נאט"ו. בלעדיי, היא לא הייתה קיימת"
יואב יצחק
הנשיא מבטיח ביטחון מוחלט לחברות האמריקניות    דורש השקעה של 100 מיליארד דולר בשיקום תשתיות הנפט    מציע שליטה אמריקנית במכירת נפט    מנהלי החברות מזהירים: "המצב המשפטי והמסחרי בוונצואלה לא מאפשר השקעה"
יואב יצחק
הדיווח מגיע ממגזין TIME ומצביע על טבח חסר תקדים בבירה האירנית    המספרים גבוהים בהרבה מהנתונים הרשמיים שמספק המשטר    ההפגנות פרצו בעקבות מחאה על משבר כלכלי והגבלות חירויות    הקהילה הבינלאומית מגיבה באיומים ובקריאות לתמיכה במפגינים טראמפ מזהיר: "ארה"ב תתערב אם אירן תהרוג מפגינים"
יואב יצחק
הנשיא האמריקני תוקף את אירופה וטוען לאובדן מעמד בזירה הבינלאומית    אור ירוק לקידום סנקציות כבדות נגד רוסיה, כולל סנקציות משניות    אזהרה מפני שינוי דמוגרפי ותרבותי ביבשת אירופה    מסר ברור - ארצות הברית תוביל גם במחיר עימות עם בעלות בריתה
יואב יצחק
הסנאטור הרפובליקאי מדרום קרוליינה מציע לקצר את לוחות הזמנים להפסקת הסיוע לישראל    המהלך נועד לחסוך מיליארדים ולהשקיעם בצבא האמריקני    גרהאם מדגיש כי ישראל היא בעלת הברית הטובה ביותר של ארה"ב    הצהרתו באה בעקבות ראיון נתניהו ל-The Economist בדבר הצורך להפחית בהדרגה עד ל-0 סיוע תוך עשור
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il