קרסו נדל"ן הודיעה (יום ב', 2.2.26) כי היא מנהלת משא-ומתן מתקדם עם גוף מוסדי, לקראת חתימה על מסמך עקרונות לרכישת 49% מזכויות החברה במתחם ריב"ל בתל אביב. המתחם, המצוי בבעלות מלאה של החברה בשרשור, כולל נכסים ברחובות יד חרוצים 1 וריב"ל.
על-פי הערכת החברה, מסמך העקרונות צפוי להיחתם בתוך כחמישה שבועות. ככל שייחתם, יפעלו הצדדים לחתימה על הסכמים מחייבים בהתאם לתנאיו.
בהתאם להערכות שווי שנערכו למתחם בסוף ספטמבר האחרון, שוויו הכולל של מתחם ריב"ל מוערך בכ-1.27 מיליארד שקל, סכום שאינו כולל תשלום היטל השבחה צפוי. החברה ציינה כי אם העסקה תצא אל הפועל, היא תתבצע לפי שווי זה.
בשלב זה, בקרסו נדל"ן מדגישים כי אין באפשרות החברה להעריך את השפעת העסקה על הרווח או על התזרים הצפוי, בין היתר מאחר שמבנה העסקה טרם גובש. עם זאת, צוין כי ככל שהמהלך יושלם, הוא נחשב בעיני החברה כמהלך אסטרטגי שעשוי לחזק את מבנה ההון שלה.
עוד הודגש בדיווח כי נכון למועד זה העסקה טרם אושרה על-ידי האורגנים המוסמכים של החברה ושל הגוף המוסדי, לרבות הוועדות הרלוונטיות, וטרם נחתם מסמך עקרונות או הסכמים מחייבים. לפיכך, אין ודאות כי המו"מ יבשיל לכדי חתימה או באשר לתנאיהם הסופיים של ההסכמים, אם וככל שייחתמו.
החברה הבהירה כי ההערכות בדבר לוחות הזמנים, שווי העסקה והשפעתה מהוות מידע צופה פני עתיד, כהגדרתו בחוק ניירות ערך, והן עשויות שלא להתממש או להתממש באופן שונה מהמתואר.