ראש צוות התביעה בתיק 4000, עו"ד
יהודית תירוש, טוענת (4.2.26), כי ראש הממשלה,
בנימין נתניהו, מעביר מסרים לעדים במשפטו דרך הרשתות החברתיות. סניגורו של נתניהו, עו"ד
עמית חדד, הגיב באומרו שמדובר באמירה המזהמת את ההליך.
תירוש טענה, כי שני פוסטים של נתניהו בפייסבוק בזמן עדותו של
דוד שרן בשנת 2022, עלולים היו להשפיע על עדותו וביקשה להגיש אותם. לדבריה, כל קשר של נתניהו לעדי תביעה, גם אם בפוסטים שהוא משתף, "יכול להעביר מסר, בכוונה או לא בכוונה. בית המשפט צריך לדעת שזה היה". היא גם הזכירה, כי שרן חזר בו מגרסתו במהלך עדותו, ו"כל המכלול של הקשר הזה צריך להיות בפני בית המשפט".
תירוש הוסיפה: "אנחנו נראה לבית המשפט שעדים שחזרו בהם קיבלו חיבוק, ואחרים קיבלו יחס אחר. אם יש התנהלות שיטתית של עדים שחזרו בהם וקיבלו חיבוק מנתניהו, יש לזה משמעות לגבי מהימנות עדים". חדד: "עדים חזרו בהם כי הצגנו להם מסמכים שהסתירו מהם, עדים שאיימו עליהם במשטרה. אלה אמירות שמצדיקות עכשיו את ביטול המשפט. אלו אמירות שערורייתיות".
השופט
משה בר-עם אמר לתירוש: "אנחנו לא יודעים כמה פרסום מסוים השפיע. אם נפתח את זה, איפה נשים את הגבול? נראה לי קצת תלוש וקלוש לקבוע ממצא על בסיס זה". תירוש: "בית המשפט יצטרך להחליט האם לאמץ את הגרסה של שרן במשטרה ובחלק הראשון של העדות שלו, או בחלק השני. העובדה שנתניהו בוחר במהלך עדותו של עד לפרסם כתבה כזאת עם אמירה כזאת".
בר-עם: "איפה הגבול?" תירוש: "הנאשם מפרסם את זה". בר-עם: "ואם מפרסם את זה דובר הליכוד?" חדד: "זהו שיח פסול המזהם את ההליך. זו טענה למעשים פליליים של הדחת עד והטרדת עד; אם יש למאשימה טענות כאלה - שתלך למשטרה שתפתח בחקירה. קשה לי להבין מה קורה פה". שחם: "מדברים פה על אמרה של נאשם שרוצים לחקור אותו". חדד: "זה צובע את ההליך כולו בשחור".
תירוש: "יש כאן סיטואציה ייחודית של נאשם שמתבטא לגבי עד בזמן המשפט". בר-עם: "אם זה באמת דבר דרמטי, הייתי מצפה לזמן את שרן לחקירה נוספת בבית המשפט, האם הייתה השפעה". השופטים הקשו בשאלת המסגרת המשפטית להגשת הפוסטים ולבסוף קבעו שלא ניתן להגיש אותם.
תירוש הזכירה, כי נתניהו תמך במועמדותו של שרן בפריימריז בליכוד, ונתניהו אישר שמספר חודשים לאחר סיום עדותו מינה אותו ליועצו, וכיום הוא ממלא-מקום מנכ"ל הליכוד. "שרן אחרי שחזר באולם מעדותו שהפלילה אותך [בנוגע לעסקת בזק-yes], הוא מקבל ממך תפקידים. זה סוג של חיבוק וירטואלי".
נתניהו השיב: "מאוד הערכתי יכולות מסוימות שלו, אתם הכרחתם אותו לעזוב, לא דיברתי איתו מילה אחת. ברגע שסיים את עדותו, לא הייתה סיבה שלא להחזיר אותו. והייתה עוד סיבה. אתם מיררתם לו את החיים, כמעט פירקתם את המשפחה שלו, הבאתם אותו לפת לחם". הוא האשים את החוקרים שהם אשר ניסו להשפיע על שרן ו
ניר חפץ בחקירותיהם.