X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
הברחות בחסות הסיוע ההומניטרי [צילום: עבד אל-רחים חטיב/פלאש 90]
12 ישראלים ועזתים מואשמים בהברחת סחורות אסורות לרצועת עזה
מואשמים בין היתר בסיוע לאויב במלחמה - עבירה שהעונש המירבי עליה הוא מוות - בטענה שידעו שחמאס נעזר בסחורות לשיקום כוחו הפרקליטות: בצלאל זיני הבריח סיגריות לרצועה לאחר שהוצע לו חלק מרווחי ההברחות
המדינה טוענת, כי 12 ישראלים ועזתים היו מעורבים בהברחת סחורות אסורות לרצועת עזה. כתבי האישום נגדם הוגשו (4.2.26) לבית המשפט המחוזי בבאר שבע. עניינו של בצלאל זיני (אחיו של ראש השב"כ, דוד זיני) מטופל בנפרד, לאחר שאתמול הוגשה הצהרת תובע בעניינו.
לטענת המדינה, הנאשם מנחם אבוטבול הציע שוחד לבצלאל זיני ולאביאל בן-דוד, ששירתו אז במילואים והיו בעלי הרשאות להכניס שיירות של כלים לתוך הרצועה, והציע להם שיבצעו את ההברחה תמורת חלק מהרווחים. באחת הפעמים העביר אבוטבול לרכבו של זיני קרטון סיגריות, ומשם העבירו בצלאל ואבן-דוד את הסחורה לרצועת עזה.
הנאשמים הנוכחיים הם אלירן אלגרבלי, אחיו אבי אלגרבלי, עמאד אלדין אבו-מוך, עופר סנקאר, יוסף יוחננוב, יורי יעקובוב, מנחם אבוטבול, נדב חלפון, מאיר לוי, אושרי דהן, ירון פרץ ועטר אבן. כולם מואשמים בעבירות של סיוע לאויב במלחמה, איסור פעולה ברכוש למטרות טרור, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ומתן שוחד; לפרץ, אבוטבול, חלפון ואבן מיוחסת גם עבירה של לקיחת שוחד. כמו-כן, הם מואשמים בעבירות מס ועבירות לפי חוק המאבק בטרור.
לטענת המדינה, הנאשמים ביצעו את מעשיהם כשהם מודעים לאפשרות שהסחורות האסורות יגיעו לידי חמאס ופעיליו, כשהם צופים כאפשרות קרובה לוודאי שיהיה בכך כדאי לסייע לארגון במלחמתו נגד ישראל, נוכח התעצמותו הכלכלית כתוצאה ממעשיהם, ובשל כך הם מואשמים בעבירה של סיוע לאויב במלחמה (עבירה שהעונש המירבי עליה הוא מוות).
טבק וסיגריות הכניסו לחמאס מאות מיליוני שקלים
לטענת המדינה, הסחורות שהוברחו כללו קרטונים של סיגריות, מכשירי אייפון, מצברים, כבלי תקשורת, חלקי חילוף לרכב ועוד בשווי מיליוני שקלים. לשליטה על הסחורות הנכנסות הייתה חשיבות עליונה עבור חמאס, אשר פעל להשתלט על סחורות המוכנסות לעזה ולהטיל מס על הסחורות במגוון דרכים, כחלק ממאמציו לשימור שרידותו ולשיקום שלטונו וכוחו. בנוסף, חמאס פעל להבריח מוצרים אסורים, הן לשימושו והן למכירה לעזתים. הוא גרם לעליית מחירים מופרזת, כאשר הרווחים אפשרו לו לשלם משכורות לפעיליו ולפעול לגיוסם של פעילים חדשים.
"סחורה אסורה מרכזית שהוברחה לרצועה הינה טבק וסיגריות, אשר הכניסה לכיסו של חמאס סכום כולל של מאות מיליוני שקלים מתחילת המלחמה, באופן שמסייע לו בין השאר לשמר שרידות כלכלית ואחיזה שלטונית בשטח", מוסיפה המדינה. לטענתה, הנאשמים - חלקם אנשי מילואים - הבריחו את הסחורות האסורות באופן שיטתי ומתוחכם, תוך ניצול נקודות התורפה במרחב המעברים והפעילות הצבאית באזור, ותוך הצגת מצגים כוזבים של כניסה לרצועה במסגרת פעילות ביטחונית לגיטימית.
על-פי כתבי האישום, בשלבים הראשונים תואמה סוג הסחורה ועלותה. לאחר מסירת הסחורה לנקודת מפגש, היא הועברה לצורך אריזה מחדש והסוואה, העמסתה והובלה במסלול שנקבע מראש. פעולות אלה נעשו תוך שימוש באמצעי הסוואה, לרבות לבוש צבאי ומצג של פעילות הקשורה לצה"ל. לאחר חציית הגבול, הונחה הסחורה בנקודת מסירה מוסכמת בתוך הרצועה, בהתאם לתיאום עם הגורם העזתי, והמבצעים שבו לשטח ישראל. בחלק מהמקרים הוכנסו הסחורות לתוך הרצועה תמורת תשלום לנאשמים ששירותו באותה עת בשירות מילואים פעיל, והם נאשמים בקבלת שוחד.
"ההברחות מהוות איום משמעותי על הביטחון"
המשטרה והשב"כ מסרו, כי הנאשמים נעצרו לאור מודיעין שנאסף במערכת הביטחון, ממנו עלה כי גורמים שונים, ובהם אזרחים ישראלים, מנצלים את המציאות שנוצרה עם הפסקת האש בין ישראל לחמאס והכנסת סיוע הומניטרי בהיקפים גדולים לרצועה, לטובת הברחת סחורות אסורות בדרכים שונות.
מחקירות המעורבים במשטרה ובשב"כ התקבל מידע רב אודות ההתארגנויות להברחת סחורות וציוד אסורים לרצועה, בהן לוקחים חלק עשרות ישראלים, תושבי יהודה ושומרון וכן תושבי רצועת עזה. המשטרה והשב"כ אומרים, כי המעורבים התעלמו מתרומתה הישירה של פעילות זו להתעצמותם של ארגוני הטרור ובראשם חמאס.
המשטרה והשב"כ מציינים, כי חמאס ויתר הארגונים פועלים ביתר שאת מאז תחילת הפסקת האש לשיקום המערכים הצבאיים והאזרחיים שלהם ולחיזוק שליטתו של חמאס ברצועה. "ההברחות מהוות איום משמעותי לביטחון מדינת ישראל, בכך שמסייעות לשרידות ומשילות חמאס כפועל יוצא של הרווחים הכלכליים מהסחורות המוכנסות לרצועה, תורמים להתעצמות חמאס, בניין כוח ושיקום יכולות צבאית באמצעות הברחת סחורות המסייעות למערכי הייצור וכן הברחת אמצעים, יכולות ואמצעים טכנולוגיים - ואף פוטנציאל להברחת אמל"ח, וכן איום הנובע מאפשרות של שימוש בצירי ההברחה כפלטפורמה לקידום פעילות צבאית התקפית בישראל ולעבר כוחותינו בשטח הרצועה", נאמר עוד.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  04/02/2026   |   עודכן:  04/02/2026
+צה"ל ושב"כ חיסלו את רוצחה של נועה מרציאנו: "נרצחה בזריקה בבית החולים שיפא" 20:44 04/02/26  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
חיסול ממוקד במרחב שאטי נגד ראש חוליית חמאס שהיה מעורב ישירות ברצח התצפיתנית החטופה  ▪  לפי שב"כ הוא המית אותה בזריקה בתוך בית החולים שיפא, ששימש מחסה למחבלים  ▪  המידע נאסף בידי לוחמי איסוף קרבי מיחידה 414, הגדוד שבו שירתה  ▪  בצה"ל מדגישים: סגירת מעגל מבצעית ומוסרית
חברים ובני משפחה בלוויה של נועה מרציאנו [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+צה"ל חיסל את מפקד חטיבת צפון הרצועה בג'יהאד האיסלאמי 20:13 04/02/26  |  עידן יוסף
כוחות הביטחון חיסלו את עלי רזאינה, ששימש כמפקד חטיבת צפון רצועת עזה בארגון הג׳יהאד האיסלאמי הפלשתיני. החיסול בוצע לאחר שהוגדרה הפרת הסכם הפסקת האש במהלך הלילה.
לפי המידע שנמסר, רזאינה היה אחראי על פריסת מחבלי הארגון ועל תוכנית ההגנה של החטיבה, השתתף במועצה הצבאית של הארגון, תיאם מול חמאס מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ופיקד על החזקת חטופים בצפון הרצועה. בצה"ל הבהירו כי ימשיכו לפעול נגד כל ניסיון לפגיעה בכוחות ובאזרחים.
עלי רזאינה, מבכירי גא״פ, חוסל
+תחקיר הגרדיאן: כוחות צה"ל דחפו עפר ופגעו בקברי חיילי בעלות הברית בעזה 19:05 04/02/26  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
תצלומי לווין מראים עבודות עפר שיטתיות והסרת שורות מצבות בפינה הדרומית של בית הקברות בא-תופאח  ▪  עד מקומי מתאר שתי פעולות דחפור והקמת סוללות חול  ▪  צה"ל: האזור היה זירת לחימה פעילה וננקטו צעדים הגנתיים מול תשתית טרור תת-קרקעית  ▪  גופים בריטיים ואוסטרליים מביעים צער ודורשים כיבוד קברי חללים
נזק למאות מצבות של חיילים במלחמות העולם [צילום מ-2018: עדל חנא/AP]
+סולברג בראש ההרכב שידון בעתירות להקמת ועדת חקירה ממלכתית למלחמה 18:37 04/02/26  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
ההרכב יכלול שישה שופטים נוספים: מינץ, וילנר, גרוסקופף, שטיין, כבוב וכשר  ▪  קבע שהדיון ייקבע בהקדם, בהתחשב באילוצי יומניהם של השופטים
סולברג. עמית העביר את הטיפול [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+הסכם תחת אש: 21 הרוגים בתקיפות צה"ל בעזה 14:55 04/02/26  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
הפסקת האש השברירית עומדת למבחן: צה"ל תקף יעדים ברצועה לאחר פציעה קשה של חייל מילואים מירי מחבלים  ▪  משרד הבריאות בעזה: "המלחמה נמשכת ללא הפוגה"
שרשרת תקיפות מצפון ועד דרום [צילום: עבד אל כרים האנה/AP]
+דם על הידיים 14:42 04/02/26  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
עשרה ימים לאחר מתקפת שבעה באוקטובר - עמי דרור: "ואחרי הזוועה הזאת, שזה טראומה לשנים, וזה מה שהבהרנו כל הזמן, כל הזמן, הרי כל תנועת המחאה על זה הזהירה, ולא חשבנו שנקבל את זה בפרצוף כל כך מהר"
דרור. ממשלת הדמים [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+מלחמה פסיכולוגית 13:46 04/02/26  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
בכיר בחמאס במאמר באתר הרשמי של גדודי אל-קסאם: אבו עוביידה הצליח באמצעות שימוש בקלף החטופים להשפיע על סדר היום הישראלי, על החברה הישראלית והתנועות המתנגדות לממשלה בין היתר באמצעות פרסום סרטוני החטופים בימי שישי ושבת לקראת הפגנות המחאה השבועיות
עידן אלכסנדר
+מלחמת התנומה 11:07 04/02/26  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
דן מרידור, לשעבר שר המשפטים: "הוא [ראש הממשלה בנימין נתניהו] נרדם, הלך לישון  ▪  לכן אני חושב שהמלחמה הזאת [מתקפת שבעה באוקטובר 2023] מלחמת התנומה, לא התקומה  ▪  הוא [נתניהו] התנמנם, ואין, לא אחראי  ▪  מי אחראי לזה? לא ראש הממשלה [נתניהו]?"
מרידור. הצבא כשל [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+חוכמת העומד מהצד 10:16 04/02/26  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
כחודשיים וחצי לפני מתקפת שבעה באוקטובר - סא"ל (מיל.) עמר דנק: "אני חושב שהוא [השעיית ההתנדבות לשירות מילואים] תהליך אסוני שאני פשוט לא מסוגל לדמיין כמה נורא הוא הולך להיות אם זה יימשך  ▪  הוא יהיה כזה שבעוד זמן לא רב, חלקים מרכזיים בכשירותו המבצעית של חיל-האוויר ייפגעו"
דנק. לא ישן בלילה
+המובן מאליו
08:39 04/02/26  |  עמנואל בן-סבו   |   לרשימה המלאה
גל הירש העז לומר בפנים גלויות, ללא מדליפים, ללא מקורות בכירים, ללא מקורבים וירטואליים, אל מול פני האומה את הידוע והברור מאליו
הירש. אור וגבורה [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+קצין מילואים בחטיבת אלכסנדרוני נפצע קשה מירי מחבלים 07:53 04/02/26  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
מחבלים ירו לעבר כוח צה"ל במרחב 'הקו הצהוב' בצפון רצועת עזה  ▪  הקצין הפצוע פונה לבית חולים  ▪  טנקים ירו לעבר המחבלים וחיל האוויר תקף במרחב, אך לא נמסר האם המחבלים היורים חוסלו
משפחתו של הקצין הפצוע עודכנה [צילום אילוסטרציה: דובר צה"ל]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
12 ישראלים ועזתים מואשמים בהברחת סחורות אסורות לרצועת עזה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
עולם הפוך
אמונחטאפ III  |  4/02/26 16:14
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
יהונתן דחוח הלוי
דן מרידור, לשעבר שר המשפטים: "הוא [ראש הממשלה בנימין נתניהו] נרדם, הלך לישון    לכן אני חושב שהמלחמה הזאת [מתקפת שבעה באוקטובר 2023] מלחמת התנומה, לא התקומה    הוא [נתניהו] התנמנם, ואין, לא אחראי    מי אחראי לזה? לא ראש הממשלה [נתניהו]?"
יהונתן דחוח הלוי
כחודשיים וחצי לפני מתקפת שבעה באוקטובר - סא"ל (מיל.) עמר דנק: "אני חושב שהוא [השעיית ההתנדבות לשירות מילואים] תהליך אסוני שאני פשוט לא מסוגל לדמיין כמה נורא הוא הולך להיות אם זה יימשך    הוא יהיה כזה שבעוד זמן לא רב, חלקים מרכזיים בכשירותו המבצעית של חיל-האוויר ייפגעו"
עמנואל בן-סבו
גל הירש העז לומר בפנים גלויות, ללא מדליפים, ללא מקורות בכירים, ללא מקורבים וירטואליים, אל מול פני האומה את הידוע והברור מאליו
איציק וולף
מחבלים ירו לעבר כוח צה"ל במרחב 'הקו הצהוב' בצפון רצועת עזה    הקצין הפצוע פונה לבית חולים    טנקים ירו לעבר המחבלים וחיל האוויר תקף במרחב, אך לא נמסר האם המחבלים היורים חוסלו
עידן יוסף
ועדת החוקה מקדמת הצעת חוק שתעביר את מינוי חברי ועדת החקירה מהעליון לכנסת    אין עוד חובה לשופט בראש הוועדה    בני משפחות שכולות ישמשו מפקחים וישתתפו בדיונים    הייעוץ המשפטי מזהיר מפגיעה בעצמאות וביעילות, היוזמים טוענים: כך יושג אמון הציבור
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il