הבחירות לראשות עיריית עכו יתקיימו שוב, לנוכח חשדות לקניית קולות בהיקף נרחב לטובתו של עמיחי בן-שלוש שניצח בהן בתחילת 2024. שופט בית המשפט העליון,
עופר גרוסקופף, דחה (4.2.26) את ערעורו של בן-שלוש על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה, באומרו, כי קיים "חשש ממשי לתשלומי שוחד בחירות בהיקף גדול".
בן-שלוש גבר על אוהד שגב בפער של 837 קולות (3.4%), אך שגב טען שהניצחון הושג באמצעות שורה של מעשים פליליים. הפרשה מצויה במקביל בחקירת משטרה, הדיון בעתירתו של שגב התקיים בדלתיים סגורות ופסק הדין במחוזי הותר לפרסום רק בחלקו, כדי שלא לחשוף את גרסאות העדים מטעם הצדדים.
גרוסקופף מאמץ את ממצאיה העובדתיים וקביעותיה המשפטיות של סגנית נשיא בית המשפט המחוזי,
תמר נאות-פרי, ולפיהם "הושגו קולות שלא כחוק, וכי ההיקף של הפגמים היה נרחב ביותר. המארג הראייתי שהוצג מטעם התביעה מבסס קביעות לגבי הבטחות שהובטחו לפעילים, הבטחות שהובטחו לראשי משפחות ובני המשפחות, לחברים ומכרים, תשלום כספי למצביעים ומתן טובות הנאה למצביעים".
לדברי גרוסקופף, "ניתנו לבוחרים רבים טובות הנאה כאלה ואחרות (החל מתשלום סכומי כסף גדולים בעבור רכישת קולות על בסיס סיטונאי; דרך תשלומים נמוכים למצביעים בודדים על בסיס פרטני; וכלה במתן טובות הנאה אחרות) על-מנת שיצביעו בבחירות עבור מר בן-שלוש. מספר הבוחרים להם ניתנו טובות ההנאה הללו עולה משמעותית על פער הקולות בבחירות לראשות העיר".
שני אלו, ממשיך גרוסקופף, מיתרגמים לתנאים הדרושים להורות על ביטול בחירות. "מדובר בליקויים שכל אחד מהם יורד לשורשו של עניין, ואשר בהצטברותם עולים לכדי ליקוי מאורות". בן-שלוש טען, כי מדובר בטענות שהן "לא יאומן כי יסופר" ופרי דמיון, אך לאחר שהמחוזי בחן אותן היטב - אין מנוס אלא "לצאת מנקודת ההנחה שלפנינו מקרה נוסף בו ייתכן מאוד כי 'המציאות עולה על כל דמיון'".
גרוסקופף מוסיף, בהתייחסו למספר הקולות הפסולים, כי מאחר ששוחד ניתן במחשכים וקשה להוכיחו, "ואף שאין להקל ראש במשמעות הסעד של ביטול הליך בחירות, יש להיזהר שמא הרף הראייתי שיוצב יהיה, הלכה למעשה, בלתי ניתן להשגה". לכן הוא מאמץ את האומדן ששימש את נאות-פרי להכרעה בנקודה זו. עוד אומר גרוסקופף, כי כאשר ניתנו כספים וטובות הנאה לראשי משפחות המונות עשרות ומאות מצביעים פוטנציאליים, מותר להניח שרבים מאלה אכן הצביעו לטובת בן-שלוש.
בן-שלוש חויב בתשלום הוצאות בסך 50,000 שקל. השופטים
חאלד כבוב ו
יחיאל כשר הסכימו עם גרוסקופף. את בן-שלוש ייצגו עוה"ד עודד רביבו, דורון קול ועילי אהרוני; את שגב ייצגו עוה"ד גלעד וקסלמן, רחלי פרי-ריכמן ואריאל שחר; ואת המדינה - עוה"ד
יונתן ברמן ו
אמיר בכר.