X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
: מנכ"ל ארקיע, עוז ברלוביץ [צילום: יח"צ]
משבר הטיסות למזרח אירופה: ארקיע דורשת מהמדינה רשת ביטחון לטיסות לבלארוס
הקו ליעד האסטרטגי מינסק, שהושק רק לאחרונה, הושבת בשל ביטול הכיסוי הביטוחי של החברות האירופיות המנכ"ל עוז ברלוביץ' בפנייה דחופה למשרדי האוצר והחוץ: "החילו מיידית את מודל מוסקבה גם עלינו - לא ייתכן שחברה זרה תטוס לישראל בזמן שאנחנו מקורקעים בשל חסם רגולטורי"
חברת ארקיע, שהכריזה בדצמבר האחרון על חידוש הקו הישיר למינסק, נאלצה להשעות את פעילותה ליעד בעקבות התפתחויות גיאופוליטיות באזור. חברות ביטוח אירופיות הודיעו על ביטול הכיסוי הביטוחי לטיסות לבלארוס, מה שיצר מחסום תפעולי מוחלט עבור החברה הישראלית, למרות מוכנותה הטכנית לביצוע הטיסות.
הדרישה: השוואת תנאים לקו מוסקבה
בפנייה רשמית ודחופה שהפנה מנכ"ל ארקיע, עוז ברלוביץ', למשרדי האוצר והחוץ, הוא דורש כי המדינה תעניק רשת ביטחון ושיפוי ביטוחי לטיסות לבלארוס, זאת בדומה למודל הנהוג כיום בקו לרוסיה. דרישה זו נשענת ראשית לכל על הצורך בתיקון אפליה רגולטורית, שכן בעוד שהמדינה אישרה את חזרת פעילותה של חברת 'Belavia' הבלארוסית לישראל, החברות הישראליות נותרו ללא הגנה ביטוחית המאפשרת תחרות הוגנת ורציפות אווירית.
בנוסף לכך, מדגיש ברלוביץ' את האינטרס הלאומי המובהק בחיזוק הקשר עם הקהילה היהודית בבלארוס, שהיא המדינה השנייה בגודלה מבין מדינות בריה"ב לשעבר. לאור זאת, הוא קורא לממשלה לנהוג בעקביות ולהחיל את המדיניות הקיימת כלפי יעדים בעלי רגישות גיאופוליטית דומה, ובכך להסיר את החסם המונע את הפעלת הקו למינסק.
עוז ברלוביץ' הבהיר כי השעיית הקו אינה נובעת משיקולים מסחריים אלא מהיעדר גיבוי מדינתי: "כאשר מדינת ישראל מעניקה שיפוי לטיסות למוסקבה, מצופה ממנה להחיל את אותה מדיניות גם על בלארוס. רציפות אווירית ואינטרס ציבורי מחייבים כללים אחידים ושקופים. המדינה נדרשת לקבל החלטה בנושא ללא דיחוי כדי לאפשר חיבור מחודש עם הקהילה היהודית הגדולה במדינה".
חשיבות הקו למינסק
בשנתיים האחרונות כמעט שלא התקיימו טיסות מסחריות בקו זה, וחידוש הפעילות נועד לתת מענה לצורך אקוטי של אלפי ישראלים בעלי זיקה למדינה. נכון לרגע זה, טרם התקבלה התייחסות רשמית ממשרדי הממשלה לפניית החברה.
תאריך:  10/02/2026   |   עודכן:  10/02/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  עוז ברלוביץ
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
משבר הטיסות למזרח אירופה: ארקיע דורשת מהמדינה רשת ביטחון לטיסות לבלארוס
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איציק וולף
מטוס כנף ציון המריא מישראל עם פמליית ראש הממשלה    נתניהו ציין כי ידון מחר עם טראמפ על עזה, האזור ועל העקרונות שחשובים לישראל ביחס למו"מ עם אירן
מירב ארד
מנכ"ל שופרסל פיננסים לשעבר יחליף את רונית סגל הפורשת לאחר 5 שנים בתפקיד    המינוי נועד להוביל את חברת ביטוחי הנסיעות לצמיחה עסקית וטכנולוגית תוך הישענות על ניסיונו העשיר בעולמות הפיננסים וההייטק
מירב ארד
שתיל לימון נגוע במחלת ה"גרינינג" הקטלנית הוסלק במזוודה של נוסע שחזר מתאילנד    משרד החקלאות: "החדרת המחלה לישראל הייתה עלולה להוביל להכחדה מוחלטת של ענף ההדרים המקומי"
איתמר לוין
שוקי ההימורים צופים שראש ממשלת בריטניה יפול עוד השנה, אבל אקונומיסט אומר שבכלל לא בטוח שחברי הסיעה ימהרו לעשות זאת - במיוחד כאשר לכל מתמודד אפשרי יש נקודות תורפה משלו
איתמר לוין
העתירה מכוונת נגד האיסור שנקבע ב-1971 בפקודת המשטרה ונטען בה שנכשלו המנגנונים שנועדו לפצות את השוטרים עליו    העותר: אלפי שוטרים תרמו למימון הייצוג מתוך תמיכה בעתירה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il