בנק לאומי מציב תג מחיר לפעילות הקמעונאית הצרכנית של קבוצת להב, אורי מנצור ו
קבוצת דלק המרוכזת תחת דלק ישראל. הבנק ישקיע 213 מיליון שקל בדלק ישראל לפי שווי של 850 מיליון שקל (לפני הכסף) ויחזיק 20% מהמניות. סביר להניח שבעקבות העסקה צפויה להב לרשום רווח הון מהותי בסכום אשר אינני יודע להעריך אותו.
ההשקעה של לאומי מתבצעת לאחר שבחודש שעבר סגרה דלק ישראל עסקת ענק לרכישת הפעילות של הוט מובייל. דלק ישראל התחייבה לשלם 1.88 מיליארד שקל על הוט מובייל הסינרגטית לפעילות הקמעונאית של דלק ישראל. ההשקעה של לאומי עשויה לממן את ההון העצמי הדרוש לטובת ביצוע העסקה.
כחלק מן העסקה התחייבה דלק ישראל לפעול להנפקת החברה בבורסה בת"א בתוך ארבע שנים. מהלך זה עשוי לייצר לקבוצת להב זרוע שלישית ציבורית (השתיים הראשונות הן דלק נכסים ופריים אנרג'י). שתי הזרועות הנוספות של להב אשר אינן ציבוריות הן פעילות הנדל"ן בגרמניה וחברת איסוף הפסולת מפעת.
מניית להב השלימה זינוק של 30% מתחילת שנת 2026 וחצתה שווי של 3 מיליארד שקל. השווי הנוכחי צפוי להכניס את המניה למדד ת"א 125 בעידכון המדדים הבא.