חשבון ה-X של צה"ל בשפה הפרסית, המופעל על-ידי חטיבת דובר צה"ל, העלה היום (יום ה', 12.2.26) פוסט יוצא דופן המיועד לאזרחי הרפובליקה האיסלאמית. ההודעה, שנוסחה בטון ישיר ומכבד, מזמינה אירנים המגדירים עצמם כפטריוטים ליצור קשר עם מערכת הביטחון הישראלית.
"לכל שיתוף פעולה": הקריאה הרשמית
בהודעה שנכתבה בפרסית נכתב: "אנו מבקשים מאירנים פטריוטים לפעול אך ורק לפי שיטות יצירת הקשר הרשמיות שלנו וליצור איתנו קשר לכל שיתוף פעולה. הדפים והקישורים הכלולים בפוסט זה הם רק חשבונות רשמיים ואותנטיים".
לצד הטקסט, צורפו קישורים מאובטחים לחשבונות הטלגרם של צה"ל בפרסית ואף הפניות לערוצים המזוהים עם המוסד. המטרה המרכזית של האזהרה היא למנוע ממתנגדי משטר או גורמים המעוניינים לסייע לישראל ליפול במלכודות של שירותי המודיעין האירניים, המפעילים חשבונות פיקטיביים ("דבש") כדי לאתר "בוגדים".
רקע: המתיחות בשיאה ותסיסה פנימית
הפנייה מגיעה על-רקע מתיחות ביטחונית גבוהה בין ירושלים לטהרן בתחילת 2026, ולאחר דיווחים על תסיסה אזרחית גוברת בתוך אירן בשל המצב הכלכלי והמשך הדיכוי מצד משמרות המהפכה. זו אינה הפעם הראשונה שצה"ל פונה לאזרחי אירן, אך השימוש במונח "אירנים פטריוטים" וההזמנה הגלויה ל"שיתוף פעולה" מסמנים עליית מדרגה בניסיונות ליצור סדקים בתוך החברה האירנית ומנגנוני הביטחון שלה.