X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / פַּנְדוֹרָה
צורי. "תמה שליחותי הציבורית" [רפרודוקציה]
סוף עידן במוצקין: חיים צורי מסיים 38 שנה במועצת העיר
38 שנות שירות ציבורי, מהן 30 כראש העיר, הגיעו לקיצן עם התפטרותו של חיים צורי ממועצת עיריית קריית מוצקין הודעת פרישה קצרה ומאופקת מול גל תגובות נרגש של תושבים ועמיתים לשלטון המקומי לצד סיכום הישגים והוקרה רחבה, ברקע עומדות גם פרשות שנחקרו והובילו לכתב אישום ולהשעיה בעבר אשתו דפנה: "אתה והעיר - כאחד הם"
אחרי כמעט ארבעה עשורים בזירה הציבורית, מהם שלושה עשורים בראשות העיר, הודיע חיים צורי (81) על סיום דרכו במועצת עיריית קריית מוצקין (16.2.26). ברשומה קצרה שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו כתב: "בשבוע שעבר הגשתי את התפטרותי ממועצת העיר, ובכך באה אל סיומה תקופה ארוכה ומשמעותית בחיי ובחיי העיר".
צורי שירת את העיר 38 שנים כחבר מועצה, מתוכן 30 שנים כראש העיר. ברשומת הפרידה סיכם: "כשנבחרתי לראשונה, קריית מוצקין הייתה עיר בתהליך צמיחה. יחד עם הנהלת העיר ועובדי העירייה המסורים, צעדנו דרך ארוכה. בנינו שכונות, חיזקנו את מערכת החינוך, הרחבנו את תחומי התרבות והקהילה והשקענו באיכות החיים של התושבים". לדבריו, לאורך השנים היו גם מחלוקות: "העשייה הציבורית מזמנת הסכמה וגם מחלוקת. היו מי שתמכו והיו מי שביקרו, וזו טבעה של דמוקרטיה חיה ונושמת. אני מכבד כל דעה וכל קול".
את דבריו חתם במשפט: "קריית מוצקין תישאר בליבי לנצח. גם אם תמה שליחותי הציבורית, הקשר ביני לבין העיר ותושביה יישאר לעד".
שלושה עשורים של הנהגה והחותם העירוני
במהלך כהונתו הארוכה נרשמה תנופת בנייה והרחבת שכונות, הושקעו משאבים במערכת החינוך, פותחו מוסדות תרבות וספורט ונסללו תשתיות חדשות. תומכיו מדגישים את הנגישות האישית ואת הקשר הישיר עם תושבים, לרבות שיחות ברכה בימי הולדת שהפכו לסימן היכר. "כל תושב נחשב" לא הייתה רק סיסמה, אלא תיאור של סגנון הנהגה שלדבריהם התבטא במעורבות יומיומית.
רעייתו, דפנה צורי, בחרה בטון אישי בהרבה: "חיים שלי, שותפי לחיים, חיים צורי, הודיע על פרישתו ממועצת העיר קריית מוצקין, עיר שבה נולד, גדל, הקים משפחה והקדיש לה את מרבית חייו הבוגרים". בהמשך כתבה: "שלושה עשורים של הנהגה, של אחריות יומיומית על כל תושב ותושבת, על כל ילד במערכת החינוך, על כל כביש, גינה, תיאטרון, גן חיות ומתנ"סים ועוד". היא תיארה גם את המחיר האישי: "ראיתי את הלילות הארוכים, את השיחות שלא נגמרות, את הלב שלא נח לרגע כשמשהו בעיר דרש טיפול".
ברקע: חקירות וכתב אישום
לצד ההוקרה הציבורית, כהונתו של צורי לוותה בשנים האחרונות גם בהליכים משפטיים. הוגש נגדו כתב אישום המייחס לו עבירות מתחום טוהר המידות, ובהן לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים. צורי דחה את הטענות שיוחסו לו. בעקבות הגשת כתב האישום הושעה בעבר מתפקידו לתקופה בהתאם להוראות הדין. יצוין כי מדובר בהליכים משפטיים, וחזקת החפות עומדת לו כל עוד לא נקבע אחרת בפסק דין חלוט.
מאות תגובות זרמו מתושבי העיר ומעמיתיו לשלטון המקומי. ראש עיריית קריית ביאליק, אלי דוקורסקי, כתב לצורי: "הטבעת חותם, כתבת את הפרקים המפוארים ביותר בדברי ימי העיר קריית מוצקין. קריית מוצקין הייתה מזוהה עם חיים צורי וחיים צורי היה מזוהה עם קריית מוצקין. יש עת לכל דבר. תהנה עם משפחתך וממנה".
תושבים רבים חזרו על מוטיבים דומים: זמינות, דלת פתוחה לכל פונה וטיפול מהיר בפניות. היו גם מי שהביעו תקווה כי ישוב בעתיד לעשייה הציבורית.
כך מסתיימת תקופה ארוכה ורבת־שנים בשלטון המקומי במוצקין. צורי עצמו, שנושק לגיל 82, סיכם: "אני מביט לאחור בגאווה על הדרך וההישגים. תמה תקופה, אך אהבתי לעיר ותודתי לתושביה ילוו אותי תמיד".
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  16/02/2026   |   עודכן:  16/02/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
סוף עידן במוצקין: חיים צורי מסיים 38 שנה במועצת העיר
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות נוספות פַּנְדוֹרָה
עידן יוסף
ראש המועצה לביטחון לאומי לשעבר ותתאלוף במילואים ארדיטי שירת בסיירת מטכ"ל והשתתף במבצעים מיוחדים, בהם מבצע יונתן    בהמשך כיהן כראש המטה ללוחמה בטרור וכראש המל"ל והיה שותף לעיצוב הערכות מצב לאומיות    לאחר פרישתו המשיך להתבטא בסוגיות ביטחוניות ואסטרטגיות בזירה הציבורית
מאיר חוטקובסקי
עיקר תרומתו המדעית של תלמי הייתה להבנת מבנה גרעין האטום באמצעות פיתוחים במודל הקליפות הגרעיני ותיאור מצבי הגרעין    מעבר למחקר, היה תלמי חבר פעיל באקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, כיהן כראש חטיבת המדעים המדויקים ונטל חלק בוועדה לאנרגיה אטומית ובגופים מייעצים ממלכתיים נוספים
יפעת גדות
במסגרת ההפקה השתתפו כ-250 מתושבות ותושבי אופקים - ילדים, בני נוער ומבוגרים - מהם כ-200 עלו על הבמה בתפקידי שירה, תנועה ומשחק, לצד שבעה מסולני האופרה הישראלית, מנצח וצוותים מקצועיים
אלי אלון
"זמר ותיק ומוערך, איש תרבות ואדם אהוב    לוליק הותיר אחריו מורשת מוזיקלית עשירה וייחודית ותרומה רבת שנים לתרבות הישראלית"
עידן יוסף
סטודנטים במסלול להנדסאי תקשורת חזותית במכללה האקדמית אשקלון יצרו סדרת כרזות ופוסטים כאות סולידריות עם מאבק העם באירן    העבודות נשענות על סמלים תרבותיים ושפה חזותית טעונה    היוזמה נולדה במסגרת הלימודים אך חרגה אל המרחב הציבורי    המנחים מדגישים: לעיצוב יש אחריות חברתית ולא רק תפקיד אסתטי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il