X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
חזן. "ניסיון לחיסול פוליטי שלי"
"אירוע חמור" או "רדיפה פוליטית"? מה עשו שוטרים בחצר ביתו של אורן חזן
עיריית אריאל הודיעה על תקרית חמורה בעקבות איתור פועל פלשתיני בביתו של חבר מועצת העיר וטענה להפרת נהלים ביטחוניים אורן חזן טוען כי מדובר בפועל חוקי המוכר לרבש"צ וכי המשטרה עזבה את לאחר בירור טלפוני שהבהיר כי הכל כשורה ברקע: מחלוקת פוליטית מקומית על הוצאת פועלים מהעיר באפריל
בוקר לא שגרתי עבר על שכונת אריאל דרום. משטרה הגיעה (19.2.26) לביתו של חבר המועצה וחבר הכנסת לשעבר אורן חזן, בעקבות דיווח על “דמות חשודה”. בתוך זמן קצר הפך האירוע לעימות פומבי בינו לבין עיריית אריאל, כשכל צד מציג תמונה שונה לחלוטין של מה שקרה בחצר הבית.
אין מחלוקת על העובדות הבסיסיות: המשטרה הגיעה למקום, פועל פלשתיני היה באתר, והעירייה פרסמה הודעה רשמית לתושבים. מכאן והלאה הגרסאות מתפצלות.
השוטרים בנכס [צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים]
הודעת העירייה: “תקרית חמורה”
בהודעה שהופצה לתושבים נכתב כי “נמצא פועל פלשתיני שנלקח מאתר בנייה אל בית פרטי למשימות משק בית פרטיות בניגוד לנהלים העדכניים של מחלקת הביטחון והצבא”. העירייה הדגישה כי מדובר ב“תקרית חמורה”, כי כוחות הביטחון פועלים וכי יינקטו צעדים נגד המעורבים.
ראש העירייה יאיר שטבון עדכן מנהלים כי מדובר בחבר מועצה שאינו מחזיק תיק ואינו מקבל שכר, מבלי לנקוב בשמו, והבהיר כי העירייה ממתינה לתחקיר ביטחוני. מלשכתו נמסר כי הוא מגבה את כוחות הביטחון במאבק בתופעת השב"חים וקרא לציבור שלא להפיץ שמועות. עוד הודגש כי אין לו קשר אישי לנכס.
ברקע הדברים עומדת מדיניות שהעירייה חידדה מאז 7 באוקטובר: אין להכניס פועלים פלשתינים ללא אישורים מתאימים ועמידה בנוהלי ביטחון.
גרסת חזן: “דיווח שהשתנה בדרך”
אורן חזן מציג סיפור אחר לגמרי. לדבריו, כבר מ־06:30 תצפתו שוטרים על ביתו הנמצא בשיפוצים, וב־08:10 נכנסו לחצר עם נשקים שלופים. תחילה, כך לטענתו, נאמר לו שהתקבל דיווח על “דמות חשודה לבושה שחורים” שנכנסה לביתו, היום הראשון לרמדאן. הוא השיב שלא נכנס איש חשוד.
חזן מספר כי הבחין בשוטרים עם מצלמות, ביקש להחליף לבגדים ייצוגיים, וכשחזר הדיווח כבר השתנה: כעת העלו השוטרים חשד להעסקת שב"חים. לדבריו, הוא הכניס את השוטרים לביתו והראה שאין לו “מה להסתיר”.
לטענתו, שוטר שוחח בטלפון עם הרבש"צ של אריאל, שאישר כי הפועל מוכר, ולאחר מכן עזבו השוטרים את המקום ואפשרו לפועל להמשיך לצבוע את הבית. בהמשך, כך הוא אומר, הגיע גם הרבש"צ בעצמו ובדק טענה שלפיה מדובר בפועל החורג מהתחום שהוקצה לו, ומצא שאין חריגה.
שכונת אריאל דרום
כאן חזן מוסיף נדבך שמבחינתו הוא לב העניין: לדבריו, שכונת אריאל דרום היא אתר בנייה רציף אחד גדול. “כפי שהקבלנים הפלשתינים עוברים מבית לבית, כך גם לפועלים מותר לעבור בתוך השטח”, הוא טוען. לשיטתו, הנוהג הוא שניתן לנייד עובדים בין בתי השכונה באישור הרבש"צ או הקב"ט, כל עוד מעדכנים את הגורמים הרלוונטיים.
חזן מדגיש כי עבודות השיפוץ בביתו מתקיימות מאז חודש יוני, וכי לאחרונה הפועל מגיע רק בימי חמישי, היום היחיד שבו הוא יכול להישאר בבית ולפקח על העבודות. “לא סתם התלבשו עליי רק היום”, הוא טוען.
נקודה נוספת שהוא מעלה נוגעת לאופן הטיפול באירוע: לדבריו, אם היה מדובר באירוע ביטחוני ממשי, היה מתבקש להזעיק את כיתת הכוננות או לבצע בירור מול מחלקת הביטחון בעירייה. לטענתו, עצם הפנייה הישירה למשטרה ולא לגורמי הביטחון המקומיים מעידה על ניסיון “להציג את האירוע בדרך מסוימת”.
מעבר לאירוע עצמו: הקרע הפוליטי
העימות אינו מתרחש בחלל ריק. חזן טוען כי מדובר בהתנכלות נקמנית ובניסיון לחיסול פוליטי, ברקע מאבק מתמשך בינו לבין ראש העירייה, ובפרט לאחר שלדבריו חברת מועצה מסיעתו חשפה שקרים של שטבון בבית המשפט.
ברקע ניצבת גם מחלוקת עקרונית: כוונת ראש העיר להוציא מהעיר את כלל הפועלים הפלשתינים מ־1 באפריל. חזן, אף שהוא מזוהה עם הימין, מתנגד להוצאה גורפת וטוען כי ללא פועלים תיעצר הבנייה בשכונה. עם זאת, הוא מדגיש שכל העסקה צריכה להתבצע רק עם האישורים הביטחוניים המתאימים.
לדבריו, לאחר סיום עבודת הפועל בביתו, הוא ניגש לתחנת המשטרה והגיש תלונה נגד ראש העירייה בטענה לשימוש לרעה בכוח המשרה.
מה עדיין פתוח
האירוע מציב כמה שאלות שעדיין לא הוכרעו בפומבי: מה היו תנאי ההיתר של הפועל, האם אכן הייתה חריגה מהתחום שהוקצה לו, ומהו הנוהל המדויק לניוד עובדים בשכונת בנייה רחבת היקף. העירייה מדברת על הפרת נהלים חמורה, חזן טוען שהכול אושר ואף נבדק בזמן אמת.
בינתיים, מה שבטוח הוא שהבוקר הזה באריאל חידד לא רק סוגיה ביטחונית־מנהלתית, אלא גם את הקרע הפוליטי המקומי, כזה שככל הנראה עוד לא נאמרה בו המילה האחרונה.
[צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים]
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  19/02/2026   |   עודכן:  19/02/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  אורן חזן / Oren Hazan
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"אירוע חמור" או "רדיפה פוליטית"? מה עשו שוטרים בחצר ביתו של אורן חזן
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
חבל
מ. עמיר  |  19/02/26 19:10
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משמר העיר
איתמר לוין
בית המשפט ביטל הסכם משנת 2009, במסגרתו שילמה העירייה לתאגיד המים במקום בית הספר אגרת ביוב במיליוני שקלים    נמנע מלהורות על השבת הכסף, בשל השנים הרבות בהן לא פעלה העירייה לביטול ההסכם
איתמר לוין
גרוסקופף דחה את ערעורו של עמיחי בן-שלוש על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה, שהורה לקיים בחירות חוזרות    "מדובר בהצטברות של ליקויים העולים לכדי ליקוי מאורות"
איתמר לוין
המשטרה חושדת: כספים שנתרמו לעיר במלחמת חרבות ברזל ובמבצע עם כלביא מצאו את דרכם לכיסיהם של גלאם ומקורביו    גלאם מכחיש את החשדות
איתמר לוין
טבריה ראשונה במספר התלונות ביחס למספר התושבים ושנייה בשיעור התלונות המוצדקות; חריש - שנייה במספר וראשונה בשיעור המוצדקות    שיעור גבוה במיוחד של 40% מכלל התלונות על ארנונה נמצאו מוצדקות
יצחק דנון
טענה לשימוש פסול בכספי ציבור מצד חנוך זייברט    מודעות ברכה ואבל בעלות אופי אישי-פוליטי    דרישה לחיוב אישי ולהשבה לקופה הציבורית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il