בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה על-ידי שני סייענים פלשתינים לשעבר לכוחות הביטחון כנגד ארבוס, קדם, צור-משרד עורכי דין מירושלים, בטענה לגביית שכר טירחה מופרז מסייענים דוגמתם במסגרת ייצוגם בתביעות נזקין כנגד הרשות הפלשתינית בגין כליאה, עינויים או נזקי גוף עקב חשד לסייענות.
בבקשה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים נאמר כי עניינה בפרקטיקה פסולה ושיטתית של משרד עורכי הדין במסגרתה מחושב שכר הטרחה כאחוזים מתוך הסכום הכולל (ברוטו) שנפסק ללקוח (כולל הוצאות משפט ושכר טירחה שנפסק לטובת הלקוח) - שיטה הידועה כ"גבייה מלמעלה" - במקום לגזור את חלקו של המשרד מסכום הפיצוי בלבד.
בכך גובה המשרד למעשה "שכר טירחה על שכר טירחה", מנפח את שכר טירחתו באופן מלאכותי, ומשאיר בידי הלקוח סכום נמוך משמעותית מזה שהוסכם ומזה המגיע לו על-פי דין. לדברי המבקשים המשרד גבה מחברי הקבוצה המיוצגת שכר טירחה בשיעור של כ-40% מסכום הפיצויים שנפסקו להם, וכי המדובר בעושק כמשמעות המונח בחוק החוזים.
המבקשים מציינים כי בעניינם האישי נקבע בהסכם כי שכר הטרחה יעמוד על 20% מהסכום שיתקבל בידיהם, ואולם המשרד חישב את שכר טירחתו מתוך הסכום הכולל שנפסק, לרבות רכיב שכ"ט עו"ד שנפסק לטובתם, דהיינו גביית "שכר טירחה על שכר טירחה".
יתרה מכך נטען בבקשה שהוגשה באמצעות עוה"ד עידן מולדבסקי ו
אלי הלם, כי משרד עורכי הדין ארבוס, קדם, צור גובה שכר טירחה נוסף בגין הליכי ערעור (10%+מע"מ) ללא הסכם בכתב וללא הסכמה מדעת של הלקוחות, תוך ניצול חולשתם של הלקוחות המיוצגים על ידו בתביעות נזיקין כנגד הרשות הפלשתינית, ואשר אינם בקיאים בדין החל על ההתקשרות בין הצדדים.
טרם התקבלה תגובת ארבוס, קדם, צור-משרד עורכי דין.