חברת שפיר הנדסה אזרחית וימית הגישה עתירה לבית המשפט המנהלי, במסגרתה היא מבקשת לפסול את הצעתה של קבוצת מנרב במכרז הפומבי הבינלאומי להקמת כביש אגרה בקטעים צפוניים (8 ו-9.1) ב
כביש חוצה ישראל (כביש 6 צפון). הפרויקט המדובר משתרע ממחלף סומך ועד מחלף בית העמק, ומהווה המשך ישיר של כביש חוצה ישראל המסתיים כיום במחלף סומך.
בעתירה מצוין כי מדובר בפרויקט בעל חשיבות לאומית אסטרטגית, במסגרתו יידרש הזכיין לממן, לתכנן, להקים, לתפעל ולתחזק את הציר לאורך תקופת זיכיון ממושכת בת 34 שנים. שפיר טוענת כי ועדת המכרזים הבין-משרדית בחרה להתעלם מהוראות המכרז והדין, והכשירה פגם מהותי ויסודי שנפל בכתב הערבות שצורף להצעתה של קבוצת מנרב.
לטענת שפיר, קיימת סטייה מהותית מהנוסח המחייב במכרז, באופן שהלכה למעשה מרוקן את הערבות מכל תוקף ומחייב את פסילת ההצעה על הסף. בעתירה מודגש כי לשון הערבות שצורפה להצעת מנרב קובעת מפורשות כי הערבות לא תיכנס לתוקף במועד הגשת ההצעה. לדברי שפיר, מדובר בפגם הנוגע למועד הכניסה לתוקף ולמשך תקופת הערבות, המעקר אותה ממשמעותה הכלכלית.
בעתירה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין יוסף בנקל, חן נוסל וענבר הרמן, נטען עוד כי אין מדובר ב"פליטת קולמוס" תמת לב. לשיטת העותרת, מדובר בפגם היורד לשורש ההתחייבות, אשר הבנק - בידיעתה ובהסכמתה של מנרב - בחר במודע להותיר על-כנו. זאת גם לאחר שהבנק התבקש על-ידי ועדת המכרזים, לטענת שפיר בחוסר סמכות, להנפיק ערבות תואמת.
בד בבד עם הגשת העתירה, הגישה שפיר בקשה למתן צו ביניים שימנע מוועדת המכרזים להמשיך בבדיקת ההצעות עד לסיום הדיון המשפטי. נכון למועד הדיווח, טרם התקבלה תגובת ועדת המכרזים וקבוצת מנרב לטענות הקשות המועלות בעתירה.
הכרעת בית המשפט בסוגיית תקינות הערבות הבנקאית עשויה להשפיע באופן דרמטי על זהות הגוף שיקים את אחד ממיזמי התשתית המרכזיים בצפון הארץ. ההליכים המשפטיים צפויים להתמקד בשאלה האם ועדת המכרזים חרגה מסמכותה כאשר ניסתה לרפא פגם המוגדר בדיני המכרזים כפגם מהותי המצדיק פסילה מיידית.