חברה ביטחונית ישראלית מוכרת, ששמה עדיין אסור בפרסום, עומדת במרכזה של חקירה פלילית מסועפת בחשד לעבירות מס ועבירות כלכליות נוספות. כך הותר לפרסום על-ידי שופטת בית המשפט המחוזי מרכז, אפרת פינק, בעקבות ערעור שהגיש "
כלכליסט" נגד צו איסור הפרסום הגורף שהוטל על הפרשה.
חמש שנים של הסתרה
הפרשה החלה להתגלגל במרס 2021, אז הטיל בית משפט השלום בראשון לציון צו איסור פרסום גורף על החקירה. במשך שנים התנהל ההליך "במחשכים", כאשר הציבור לא היה מודע כלל לקיומו של חשד לפלילים באחת החברות האסטרטגיות של המדינה. רק בשנת 2024 הותר לפרסם "פרפראזה" לקונית לפיה מתנהלת "חקירה ביטחונית", ניסוח שערפל את העובדה שמדובר למעשה בחשדות לשחיתות ומרמה כלכלית.
הסחבת בפרקליטות
לפי המידע שהותר לפרסום בערעור, חוקרי המשטרה והרשויות סיימו את עיקר עבודתם כבר ביולי 2024, אז הועבר התיק לפרקליטות מיסוי וכלכלה לצורך קבלת החלטה על הגשת כתבי אישום או קיום שימועים. עם זאת, עד היום - בפברואר 2026 - טרם התקבלה הכרעה בתיק.
המדינה טענה בבית המשפט כי התיק הוחזר ליחידה החוקרת לצורך "השלמות חקירה" מסוימות, מה שמעכב את סיום הפרשה. השיהוי הממושך מעורר שאלות בנוגע לקצב הטיפול בתיקים רגישים הנוגעים לתעשיות הביטחוניות.
המאבק על זכות הציבור לדעת
הערעור של "כלכליסט" חשף את הפער בין עמדת המדינה, שביקשה לשמור על חיסיון כמעט מוחלט תחת הכותרת של "ביטחון המדינה", לבין האינטרס הציבורי בחשיפת שחיתות כלכלית. השופטת פינק קיבלה חלקית את הטענות וקבעה כי הניסוח הקודם היה "ריק מתוכן" והתעלם מזכות הציבור לדעת.