שרת החוץ לשעבר,
הילרי קלינטון, התייצבה (יום ה', 26.02.26) בפני מחוקקים בבית הנבחרים האמריקני והצהירה כי לא היה לה כל ידע על פשעיהם של
ג'פרי אפשטיין או גיליין מקסוול. דבריה נאמרו בפתח יומיים של גביית עדויות, שצפויות לכלול גם את עדותו של בעלה, הנשיא לשעבר
ביל קלינטון.
"לא היה לי מושג על פעילותם הפלילית. אינני זוכרת שפגשתי אי-פעם את מר אפשטיין", מסרה קלינטון בהצהרה שפורסמה ברשתות החברתיות. העדויות ניתנות בדלתיים סגורות לאחר חודשים של עימותים משפטיים בין בני הזוג הדמוקרטיים לבין ועדת הפיקוח של בית הנבחרים הנשלטת על-ידי הרפובליקנים.
בני הזוג קלינטון הסכימו להעיד רק לאחר שיו"ר הוועדה, חבר הקונגרס ג'יימס קומר, דחה את הצעתם להסתפק בתצהירים בכתב ואיים להגיש נגדם כתבי אישום בגין ביזיון הקונגרס. מדובר בפעם הראשונה שבה נשיא לשעבר נאלץ להעיד בפני הקונגרס, צעד המשקף את הלחץ הציבורי הגובר למיצוי הדין בפרשת הניצול של קטינות בידי אפשטיין.
התייצבותם של בני הזוג קלינטון למתן עדות מסמנת את הפיכתה של פרשת אפשטיין לכוח פוליטי ומשפטי שבלתי ניתן לעוצרו בגבעת הקפיטול. החקירה צפויה להתמקד בקשרים האישיים והעסקיים של בני הזוג עם המיליארדר המנוח ושותפתו, וכן במידע שעמד לרשותם בזמן אמת על אודות מעשיהם.
ההליכים בבית הנבחרים צפויים להימשך בימים הקרובים, כאשר עדותו של ביל קלינטון עשויה לשפוך אור נוסף על מערכת היחסים המורכבת עם אפשטיין. השלכות עדות זו עשויות להשפיע על השיח הציבורי סביב אחריותם של בכירים בממשל האמריקני לשעבר בפרשה זו.