ברקע המתיחות הגוברת מול אירן והיערכות אמריקנית לאפשרות של תקיפה צבאית, הגיעה הבוקר (27.2.26) נושאת המטוסים ג'ראלד
פורד (USS Gerald R. Ford) לחופי ישראל. הגעתה מסמנת את שיאו של ריכוז הכוחות האמריקני חסר התקדים במזרח התיכון בשבועות האחרונים.
נושאת המטוסים החדישה ביותר של הצי האמריקני, הפורד (CVN-78), הגיעה לאזור חיפה לאחר שהפליגה מנמל סודה ביי שבכרתים ביום חמישי. מדובר בספינת המלחמה הגדולה ביותר שנבנתה אי-פעם, המשרתת כבסיס צבאי צף עבור למעלה מ-75 כלי טיס וצוות של כ-4,600 מלחים.
הגעת ה"פורד" היא חלק מפריסת קבוצת התקיפה 12, הכוללת משחתות טילים המצוידות במערכות "איגיס" להגנה מפני טילים ובטילי טומהוק. נושאת המטוסים מצטרפת ל-USS Abraham Lincoln, שכבר פועלת באזור, מה שמעמיד לרשות ארה"ב כוח אש כפול בים התיכון ובמפרץ.
הגעת נושאת המטוסים אינה אירוע מבודד. בימים האחרונים דווח על רכבת אווירית של מטוסי תדלוק אמריקניים (KC-46 Pegasus) שנחתו בנתב"ג, לצד פריסת מטוסי חמקן מסוג F-22 Raptor בבסיס עובדה שבדרום.
המהלך מתבצע בשעה שבז'נבה מתקייגורמי ביטחון בישראל אישרו כי התיאום עם האמריקנים הדוק מתמיד, וכי נוכחות ה"פורד" מספקת מטריה הגנתית נוספת ומרתיעה מפני תגובה אירנית או התערבות של חיזבאללה.
מורל גבוה למרות פריסה ממושכת
למרות דיווחים בתקשורת האמריקנית על "שחיקה" ובעיות תחזוקה לאחר תקופת פריסה ארוכה (שכללה גם מבצעים בקריביים), הצי האמריקני פרסם הודעה רשמית המדגישה כי הספינה בשיא כשרותה המבצעית. העצירה בכרתים אפשרה לצוות "להתאוורר" לפני המשימה הנוכחית בחופי ישראל.