נשיא בתי משפט השלום במחוז המרכז, מנחם מזרחי, דחה (1.3.26) את רוב בקשתה של המשטרה להאריך את התנאים המגבילים שהוטלו על צחי ברוורמן בפרשת הבילד. מזרחי אומר בין היתר, כי פרוץ המלחמה עם אירן משנה את נקודת האיזון ומחייב לאפשר לברוורמן להיכנס לתפקידו כשגריר ישראל בבריטניה. הוא גם התיר לברוורמן לעמוד בקשר עם ראש ה
ממשלה,
בנימין נתניהו, אך לא בנושאי החקירה.
מזרחי אומר: "בכל הכבוד לחקירה, פרוץ מלחמת 'שאגת הארי' הינו נתון שחובה על בית המשפט לשקול - הוא מהווה שינוי בנקודת האיזון, משום שהוא יקפיא את מהלכי החקירה ובפרט את ביצוע פעולה מספר 6.3 [גביית עדותו של נתניהו - א.ל] שהוגדרה על-ידי המבקשת חשובה ביותר, ולא ניתן להשאיר את המשיב, שהינו מזכיר ממשלה [טעות: ראש הסגל בלשכת רה"מ - א.ל] בתקופת מלחמה, שגריר במדינה זרה, בתנאי השחרור ללא צפי עתידי".
בתחילת ההחלטה דוחה מזרחי את הצעתו של שופט בית המשפט המחוזי מרכז,
מיכאל קרשן, שיעביר את הטיפול בפרשה לשופט אחר, לנוכח הפיכת החלטותיו שוב ושוב בידי המחוזי. לדברי מזרחי, מקובל בהחלטה ניהולית רבת שנים במחוז המרכז, ולפיו כל הליך המעצרים באותה פרשה מלווה בידי אותו שופט, כך שיש לו הבנה מעמיקה יותר בתיק. גם הפעם ביקשה להב 433 ששופט אחד ילווה את החקירה, ובשל חשיבותה הוא נטל בעצמו את התיק. "כשם שאין היגיון בהחלפת היחידה החוקרת האמונה על החקירה - אין כל היגיון מקצועי בקביעה שהשופט הדן בפרשות הללו יהיה שופט תורן מזדמן בבחינת 'אורח נטה ללון'", הוא אומר.
מזרחי אומר שאינו חולק על החלטתו של קרשן לפי החשד המשמעותי נגד ברוורמן התחזק באופן משמעותי - אך בפועל מציג ספקות לגבי קביעה זו. מאחר שהמשטרה עצמה אומרת שהיא בישורת האחרונה של החקירה, ממשיך מזרחי, ניתן היה לצפות לרף ראייתי גבוה בהרבה. הוא גם אינו מסכים עם המשטרה לגבי פוטנציאל השיבוש של פעולות החקירה שנותרו, ובראשן גביית עדותו של נתניהו, כאשר המשטרה אינה יודעת - ודאי על-רקע המלחמה - מתי תבוצע.
"אכן, יש להניח, כי עם פרוץ מלחמת 'שאגת הארי' שבכל הכבוד לחקירה, העמידה סדר עדיפות אחר למדינת ישראל, פעולה זו, מטבע הדברים לא תוכל להתקיים בתקופה הקרובה. במצב דברים זה, כאשר פעולת החקירה, אשר עומדת כאבן נגף בפני המשיב אינה נראית באופק, ואין צפי לביצועה, אין זה ראוי להותירו בתנאיו המגבילים כהווייתם", אומר מזרחי.
מזרחי מוסיף: "לטעמי בהחלט יש משקל למיהותו של המשיב ולתפקיד שהופקד בידיו בהחלטת ממשלה - שגרירה של מדינת ישראל בלונדון בפרט בתקופה בה פרצה מלחמת 'שאגת הארי', וזאת בכל הכבוד לחקירה המדוברת כנגדו, שאיני מקל בה ראש... הדין מכיר בכך שבתקופת חירום יש לשקול גם את נחיצות המעצר, ולטעמי גם, בשינויים המחויבים, את נחיצות קיומם של התנאים המגבילים". המשטרה יוצגה בידי רב-פקד גיל ראכלין, וברוורמן - בידי עוה"ד
ז'ק חן ונועה פירר.