ישראל ביצעה בשעות האחרונות (4.3.26) סיכול ממוקד דרמטי בטהרן, שבו חוסל רחמאן מקדם, ראש אגף המבצעים המיוחדים של משמרות המהפכה. מקדם נחשב לאדריכל המזימה האירנית להתנקש בחייו של
דונלד טראמפ ערב הבחירות לנשיאות ארצות הברית בשנת 2024, מזימה שנחשפה וסוכלה בזמנו על-ידי רשויות האכיפה האמריקניות.
על-פי דיווחים, מקדם חוסל כחלק מגל תקיפות נרחב של חיל-האוויר, שכוון נגד "קבוצת האיכות" של המשטר בטהרן. התקיפה בוצעה בעת שבכירי המערכת הביטחונית האירנית התכנסו במתחם מאובטח בבירה. גורמים בירושלים אישרו כי הנשיא טראמפ עודכן על פרטי המבצע בשעות האחרונות, וכי החיסול מהווה "סגירת מעגל אסטרטגית" מול מי שניסה לערער את היציבות בוושינגטון ולנקום על חיסול קאסם סולימאני.
מקדם, דמות צללים רבת עוצמה, היה אחראי על רשתות הטרור החשאיות של אירן ברחבי העולם. המודיעין עקב אחריו תקופה ארוכה, אך ההזדמנות המבצעית הבשילה רק כעת, בעיצומה של המערכה הישירה נגד הנהגת משמרות המהפכה.
חיסול רחמאן מקדם בטהרן סוגר את החשבון על ניסיון ההתנקשות בדונלד טראמפ וקוטע את שרשרת הפיקוד של המבצעים המיוחדים באירן.