הלחימה בלבנון והמסר לתושבים
במקביל לפעילות באירן, צה"ל ממשיך לפעול נגד חיזבאללה בלבנון. לפי הנתונים שהוצגו, יותר מ־320 מטרות של הארגון הותקפו עד כה, כ־80 מהן ביממה האחרונה. דפרין הדגיש כי אין מידע מודיעיני קונקרטי על תיאום הדוק בין אירן לחיזבאללה, אף שלדבריו הארגון מהווה שלוחה של כוחות קודס.
לדבריו: "אנחנו פוגעים בראש הנחש, במממן שלו, במאמן שלו ובמשלח שלו עכשיו בטהרן. וגם בזרוע שלו, בחיזבאללה. נמשיך לפגוע בו עד פירוקו מנשקו".
בצה"ל חזרו וקראו לאוכלוסייה בדרום לבנון להתפנות מאזורים שבהם פועל חיזבאללה. לפי הנתונים, יותר מ־300 אלף תושבים כבר התפנו. "המלחמה שלנו אינה עם תושבי לבנון", הדגיש דפרין.
הקלות בהנחיות - אך ללא לימודים
בתום הערכת מצב הוחלט לעדכן את הנחיות פיקוד העורף. החל מהשעה 12:00 תתאפשר התקהלות של עד 50 אנשים ופעילות במקומות עבודה, כפוף ליכולת להגיע למרחב מוגן תקני בזמן התרעה. בשלב זה אין לקיים פעילויות חינוכיות.
לשאלה כיצד הורים יוכלו לשוב לעבודה ללא מסגרות לימוד, השיב דפרין כי ההחלטות מתקבלות בהתאם להערכת מצב מתמשכת, תוך הדגשה כי ביטחון האזרחים עומד בראש סדר העדיפות.