במסיבת עיתונאים שקיים הלילה במועדון הגולף שלו בדוראל, פלורידה, הציג הנשיא
דונלד טראמפ תמונת מצב אופטימית של המערכה הצבאית באירן. טראמפ טען כי היכולות ההתקפיות של טהרן ספגו מכה אנושה: "היכולות הרקטיות שלהם ירדו ל-10 אחוזים, אולי פחות. אנחנו מתקדמים בצעדי ענק לקראת המטרה שלנו", אמר הנשיא והוסיף בביטחון: "יש שיגידו שהכל כבר הושג". לפי טראמפ, היעד המרכזי - מניעת היכולת של אירן לפתח נשק גרעיני - נמצא בהישג יד, והוא הגדיר את המבצע כולו כ"טיול קצר" (Excursion) שעומד להסתיים "בקרוב מאוד".
בתגובה חריפה לדברים, כינו במשמרות המהפכה את הצהרותיו של טראמפ "שטויות" והבהירו כי המילה האחרונה בשטח שייכת להם: "אנחנו אלו שנקבע את סיום המלחמה", מסרו בארגון. לצד הדחייה הרטורית, שיגרו האירנים איום אסטרטגי על נתיבי האנרגיה: "לא נאפשר לייצא אפילו ליטר אחד של נפט אם התקיפות של ארצות הברית וישראל יימשכו. הביטחון באזור יהיה עבור כולם או עבור אף אחד".
במקביל לעימות הישיר, הציב סגן שר החוץ האירני, כאזם ע'ריב-אבאדי, את התנאי הרשמי של טהרן להרגעה: "אם רוצים הפסקת אש, אז התנאי הראשון הוא להפסיק את התקיפות". ע'ריב-אבאדי אישר כי מדינות רבות, בהן רוסיה, סין וצרפת, פנו לטהרן בניסיון לתווך, אך הבהיר כי לא יתקיים משא-ומתן תחת אש. מנגד, טראמפ הזהיר כי ארצות הברית טרם פגעה ביעדי תשתית קריטיים כמו תחנות כוח, והשאירה אותם כ"קלף מיקוח" למקרה שהמשטר ינסה להסלים את המצב.