בהתייחס לירי לעבר הבסיס האמריקני בדייגו גרסייה אמר סער כי מדובר באירוע שממחיש את היקף האיום: "הירי ממחיש שני דברים: שטווח הטילים מגיע לכל אירופה, ושהסיפורים שהמשטר סיפר לגבי טווח הטילים שקריים לחלוטין".
חיזוק משרד החוץ והמערך ההסברתי
בדיון הוצגה גם היערכות משרד החוץ להמשך המערכה, לרבות חיזוק הכלים הדיפלומטיים וההסברתיים. סער ציין כי התקציב הקרוב כולל תוספת משמעותית למשרד, שנועדה לבסס את פעילותו בזירה הבינלאומית.
מנכ"ל משרד החוץ, עדן בר־טל, הרחיב על פעילות המשרד בתחומי הדיפלומטיה הציבורית וההשפעה על דעת הקהל, וכן על הסכם העבודה החדש עם עובדי המשרד, הכולל שינויים שמטרתם לעודד מצוינות.
קריאה לתיאום בין הגופים
יו"ר הוועדה, ח"כ מישל בוסקילה, הדגיש בסיכום הדיון את חשיבות הזירה התודעתית: "לצד המערכה הצבאית מתקיימת במקביל מערכה על התודעה, יש להשקיע בה את המשאבים הדרושים תוך סנכרון ותכלול בין גופי ההסברה".
בוסקילה ציין כי מדובר בחזית נוספת במאבק הכולל, אשר משפיעה גם על הלגיטימציה הבינלאומית של ישראל.