הכלכלה הרביעית בגודלה באסיה ניצבת בפני אתגר אסטרטגי משמעותי בעקבות המלחמה באירן. נשיא
קוריאה הדרומית, לי ג'אה-מיונג, קיים דיון חירום לבחינת השלכות הלחימה במזרח התיכון על משק האנרגיה המקומי, המבוסס כמעט לחלוטין על ייבוא חיצוני.
במהלך הישיבה קרא הנשיא לאזרחים לצמצם מיד את צריכת החשמל הביתית והתעשייתית. החשש המרכזי בסיאול הוא מפני זינוק חד במחירי הדלק, שיוביל לנהירה של צרכנים לשימוש מוגבר בחשמל - שמחיריו נשלטים על-ידי הממשלה ונחשבים ליציבים יותר בהשוואה לדלק המיובא.
התלות בייבוא והסיכון הכלכלי
קוריאה הדרומית מייבאת כמעט את כל תצרוכת האנרגיה שלה, נתון שהופך אותה לרגישה במיוחד לשיבושים בנתיבי האספקה מהמזרח התיכון. המלחמה באירן מאיימת לקטוע את רצף האספקה ולהקפיץ את עלויות הייצור בתעשיה הקוריאנית, המהווה את עמוד השדרה של הכלכלה הלאומית.
גורמים בסיאול מציינים כי מעבר המוני לחשמל עלול להכביד על רשת ההולכה הארצית ולגרום להפסקות יזומות. הממשלה בוחנת כעת צעדים נוספים להבטחת מלאי האנרגיה לתקופה הקרובה, תוך ניסיון למנוע פגיעה אנושה בצמיחה הכלכלית וביציבות המשק בתקופת המלחמה.