הנשיא
דונלד טראמפ חשף כי ארצות הברית ואירן קיימו סדרת פגישות בדרגים שונים, הן באופן ישיר והן באמצעות מתווכים, כחלק מניסיון להנמיך את להבות המתיחות במזרח התיכון (יום ב', 30.03.26). במהלך דבריו התייחס הנשיא לשינויים בצמרת השלטון בטהרן וציין כי המנהיגים הנוכחיים של הרפובליקה האיסלאמית התגלו כגורמים "מאוד סבירים" בשיחות שהתקיימו עד כה.
הצהרותיו המפייסות של הנשיא מגיעות בטיימינג מורכב, בעוד פקיסטן נערכת לארח סבב שיחות רשמי בין הצדדים בניסיון לגבש מתווה הבנות חדש. עם זאת, במקביל למאמצים הדיפלומטיים, נמשכת הדריכות הצבאית הגבוהה כאשר כוחות אמריקניים נוספים הגיעו ביממה האחרונה לבסיסים באזור.
בטהרן מיהרו להגיב למסרים מוושינגטון בטון כפול. לצד הנכונות למשא-ומתן, הבהירו גורמים רשמיים באירן כי המדינה לא תסכים לקבל כל מתווה הכרוך בהשפלה לאומית או בוויתור על אינטרסים ריבוניים. הממשל האמריקני מצידו ממשיך להחזיק במדיניות "המקל והגזר", תוך שהוא מותיר את הסנקציות הכלכליות בתוקף לצד פתיחת דלת לדיאלוג מדיני.
ההתפתחות האחרונה מעידה על שינוי אפשרי בטקטיקה של הבית הלבן כלפי אירן, במטרה למנוע הסלמה אזורית רחבה יותר. גורמים במחלקת המדינה מציינים כי השבועות הקרובים יהיו קריטיים לקביעת מסלול היחסים, כאשר המבחן המרכזי יהיה ביכולת הצדדים לתרגם את ה"סבירות" של המנהיגים להסכמים קונקרטיים בשטח.