X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   ספרים
בוץ או נס? [צילום: רבקה זפרט/פלאש 90]
החיים מסובכים
מרגישים שהחיים מסובכים? הספר הזה יגרום לכם לשינוי הפתעה: מתברר שאנחנו דווקא יכולים לחיות בצורה נפלאה ושמחה וזה תלוי רק בנו

פרק ראשון
1. הבעיה: רוב הזמן החיים אפורים
בואו ניזכר:
מתי הרגשנו שמחים? ממש שמחים? הכוונה איננה רק לשמחה: מתי ממש אהבנו את עצמנו, בטחנו בעצמנו, מתי בטחנו בדרכנו, והיינו בטוחים שנצליח?
בואו נחשוב,
בואו ניזכר בתקופה השמחה שלנו.
תשובות של אחרים:
- כשנולד לי ילד / נכד
- כשהייתה לי אהבה חדשה
- כשפתחתי את החברה / את הסטארט-אפ שלי
- כשתכננתי את הפרויקט הגדול שלי / את הספר שאכתוב / את המוצר שהמצאתי
מוסכם: יש בחיים מעט אירועים של שמחה גדולה.
החיים האמיתיים הם אפורים. שגרה.
כן, זה מה יש.
הבעיה:
התרגלנו: אלה החיים.
לא עולה על דעתנו שיש גם אפשרות אחרת, שאפשר לחיות אחרת.
אף פעם לא סיפרו לנו שאפשר לקבל מן החיים מתנות.
בחינם!
סקירה
מרגישים שהחיים מסובכים? הספר הזה יגרום לכם לשינוי
▪  ▪  ▪
הרבה פעמים אנחנו מרגישים תקועים בחיים: בעבודה, בלימודים, במשפחה, עם החברים ובכל מיני סיטואציות. כך למשל, אם אנחנו עומדים בתור לאוכל, אנחנו מפחדים שהוא ייגמר; ממורמרים למה דווקא לחבר שלנו הכל מצליח ולנו לא; תוהים מדוע תמיד רע לנו ואנחנו מלאים בביקורת.
עדנה ברק, פסיכולוגית חברתית, ארגונית ותעסוקתית, עוסקת בנושא הזה כבר שנים ארוכות. היא מעבירה על הפן הרגשי אצלנו הרצאות וסדנאות וכעת יצא ספרה החדש והמרתק "חיים קלים חיים קשים" בנושא הזה שנוגע לכולנו. הנה הפתעה: מתברר שאנחנו דווקא יכולים לחיות בצורה נפלאה ושמחה וזה תלוי רק בנו.
דמויות שכולנו מכירים
איך זה עובד? הספר מבוסס על השיטה המקורית "האומץ לשנות", שמבוססת על תיאוריה וניסיון מעשי של מעל 50 שנות עבודה. הרקע לספר הוא התחושות של עדנה עצמה: היא מספרת שהיא תמיד הרגישה תחושת "אני לא בסדר" ו"לא מספיק". תמיד בלי ביטחון עצמי וכל הזמן עם ביקורת עצמית חריפה, מרירות וכעס, עם תחושה של "אני כישלון" ועם חוסר יכולת לסלוח.
אלא שעם הבנה של כמה דברים בסיסיים בעולם הרגשות שלנו הדברים השתנו. בספר נמצאים טיפוסים שכולנו מכירים: אלחנן הקורבן - אדם שהוא כל הזמן קורבן של אחרים; יהושוע התקוע - שנמצא באותו מקום בחיים; דץ, האץ־רץ שתמיד ממהר לכל מקום מתוך רצון להספיק ולא להחמיץ (פומו, מישהו?), ויש גם את גד הממוקד ("אני ממוקד במטרה שלי, ואשיג אותה בעתיד!"), ואת מנחם המתקדם ובולם ("אני עושה ואני שמח, אבל יש לי ספקות"). דמות נוספת זהו לב, שַלֵו ואוהב.
12 הסודות הרגשיים שלנו
ההבנה היא שלכולנו ישנו למעשה עולם רגשי משותף, שבנוי מ־ 12 סודות רגשיים. הסודות מנהלים אותנו בלי ידיעתנו והספר מספק לנו את הכלים המעשיים הנחוצים לנו כדי שנוכל להשתנות, ולחיות חיים קלים במקום חיים קשים. מתברר שאף פעם לא סיפרו לנו שהחיים לא חייבים להיות קשים.
אף פעם לא סיפרו לנו שאנחנו יכולים לנהל את הרגשות שלנו - במקום שהם ינהלו אותנו. הספר מלא בתיאורים מחיי היום יום שמוכרים לכולנו. בהומור ובדוגמאות מצליחה המחברת לתאר בבהירות נפלאה איך אנחנו יכולים לעבור מ"אין" ל"יש" ואיך לחזק את הרצון ולהשיג הישגים תוך רכישת ביטחון עצמי, אסרטיביות ושמחת חיים.
השינוי מושג באמצעות מודל שיטתי בעל שלושה שלבים: הבנה של הסודות הרגשיים, הטיפוסים והפנטזיות שלנו, הסכמה לשנות ועשייה קלה.
החיים יכולים להיות כמו קפה: בוץ או נס
המחברת מדמה את השיטה בספר לטיפול פסיכולוגי. מצד אחד ישנו טיפול שבוחן גרגיר אחרי גרגיר בקפה בוץ שחור. הכל נראה קודר ואפור וההתעסקות בזה רק מגבירה את תחושת הקושי. לעומת זאת, השיטה שאותה היא מבקשת להציג גורסת שאם ניצור הצפה של טוב, או במקרה של כוס הקפה, נשפוך לתוכה מים רעננים ונקיים, הרי שכך הקפה והבוץ נעלמים.
מהלך מפתיע שנועד לאפשר לכל מי שרוצה בכך לקרוא את הספר ולהרגיש טוב, זאת היכולת לצלם את מה שכתוב בו, ולהשתמש במידע לצורך הדרכות, כדי להפיץ את המידע לאחרים ללא זכויות יוצרים, כפי שבדרך כלל מופיע בעמוד הראשון.
עדנה ברק [צילום: משה ניסנבוים]
תאריך:  03/04/2022   |   עודכן:  03/04/2022
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
ספרו של ראובן גפני "לעברת את שרלוק הולמס" הוא מסע מענג ומרתק במפגש בין דמות ספרותית עולמית לבין היישוב היהודי הקטן בארץ ישראל - כאשר אפילו על זה התגלעו מחלוקות אידיאולוגיות
משה ניסנבוים
שלומי ליבוביץ', הוא מנטור ומאמן מכירות    הוא פיתח שיטת מכירות ייחודית שנלמדת בקורס הדגל של בית היוצר    שנים של עבודה כמנטור ומאמן מכירות לימדו את שלומי שכל אדם בעל אינטליגנציה ורצון לעזור לאנשים יכול להפוך למקצוען במכירות
משה ניסנבוים
בעשרת הפרקים בספר שהוציא לאור מכאל פואה הוא מדגים את ההבדלים המשמעותיים בין משפט התורה לבין משפטי העמים בנושאים שונים כמו זכות הקנין, דיני השומרים, זכויות הרעיון, דיני השותפים וההשלכות שיש לדיני הקניין על בניית המשפחה היהודית
משה ניסנבוים
מלבד העלילה הסוחפת יש בספרים הללו גם תובנות מרתקות על חשיבות המשפחה בעידן המודרני ועל עניינים נוספים שמאירים אותם באור מפתיע
משה ניסנבוים
ספר חדש משמיע את קולם של גיבורי מאבק הלגליזציה ומאבק הקנביס הרפואי, וחושף את סיפוריהם האמיתיים והמרגשים של נפגעי מדיניות הקנביס – חולים שלא מצליחים לקבל טיפול רפואי, אזרחים טובים שמופללים למרות שלא פגעו באיש
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il