פרויקט חברתי - סטודנטים למען זכות ה(י)שיבה: לנוסעי התחבורה הציבורית נמאס לעמוד. תחנות האוטובוס העומדות לרשותם מאפשרות מקום ישיבה לשלושה עד ארבעה אנשים. ומה עם השאר?
"לתפוס כסא ולשבת", אומרים הסטודנטים החברים בקבוצת "סטודנטים למען זכות ה(י)שיבה". במהלך השבוע מקימה הקבוצה "תחנות אוטובוס אלטרנטיביות" ברחבי הארץ בסמוך לתחנות הקבועות, שמטרתן לענות על צורך בסיסי - ישיבה בעת ההמתנה.
רבים אינם יודעים כי האחריות על תחנות האוטובוס היא בידי הרשויות המקומיות. בשעה שכבר התייאשנו מהמאבק על קווי אוטובוס בזמנים תכופים יותר ומקומות ישיבה נוספים על האוטובוס עצמו נותר לנוסעים לבקש רק בקשה אחת קטנה - שזמן ההמתנה יהיה נוח יותר.
400 אלף ישראלים מוצאים עצמם יום יום מכתתים רגליהם מתחנת אוטובוס אחת לשנייה. הבעיה קיימת בעיקר בתחנות המשרתות ריכוזי אוכלוסיה גדולים כאשר בשעות הלחץ ממתינים בהן דקות ארוכות לאוטובוסים ללא מקום ישיבה.
התחנה הראשונה שהוקמה (ג', 18.11.08) במסגרת המיזם החברתי מול אוניברסיטת תל אביב, משכה את תשומת ליבם של מאות עוברי אורח ונוסעי התחבורה הציבורית. לאורך היום תפסו הממתינים לאוטובוסים את מקומות הישיבה החדשים שנוספו לתחנה.
באמצעות הקמת תחנות אוטובוס האלטרנטיביות מעוניינת הקבוצה למחות על החוסר במקומות הישיבה בתחנות האוטובוס ולהעיר את הרשויות המקומיות מהתרדמת בה הן שרויות. קיימת מגמה של הגברת השימוש בתחבורה הציבורית, אבל לא דואגים לתנאים מסביב, כמו תכנון יעיל יותר של תחנות האוטובוס.
בהמשך מתכננת הקבוצה להקים תחנות ליד סמינר הקיבוצים, תחנת רכבת השלום, ותחנת האוטובוס על רחוב הרב קוק בהרצליה (מול קיבוץ גליל-ים).