X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי   /   הודעות כלליות
- הודעה מטעם יוזמי הפרויקט
▪  ▪  ▪
פרויקט חברתי - סטודנטים למען זכות ה(י)שיבה: לנוסעי התחבורה הציבורית נמאס לעמוד. תחנות האוטובוס העומדות לרשותם מאפשרות מקום ישיבה לשלושה עד ארבעה אנשים. ומה עם השאר?
"לתפוס כסא ולשבת", אומרים הסטודנטים החברים בקבוצת "סטודנטים למען זכות ה(י)שיבה". במהלך השבוע מקימה הקבוצה "תחנות אוטובוס אלטרנטיביות" ברחבי הארץ בסמוך לתחנות הקבועות, שמטרתן לענות על צורך בסיסי - ישיבה בעת ההמתנה.
רבים אינם יודעים כי האחריות על תחנות האוטובוס היא בידי הרשויות המקומיות. בשעה שכבר התייאשנו מהמאבק על קווי אוטובוס בזמנים תכופים יותר ומקומות ישיבה נוספים על האוטובוס עצמו נותר לנוסעים לבקש רק בקשה אחת קטנה - שזמן ההמתנה יהיה נוח יותר.
400 אלף ישראלים מוצאים עצמם יום יום מכתתים רגליהם מתחנת אוטובוס אחת לשנייה. הבעיה קיימת בעיקר בתחנות המשרתות ריכוזי אוכלוסיה גדולים כאשר בשעות הלחץ ממתינים בהן דקות ארוכות לאוטובוסים ללא מקום ישיבה.
התחנה הראשונה שהוקמה (ג', 18.11.08) במסגרת המיזם החברתי מול אוניברסיטת תל אביב, משכה את תשומת ליבם של מאות עוברי אורח ונוסעי התחבורה הציבורית. לאורך היום תפסו הממתינים לאוטובוסים את מקומות הישיבה החדשים שנוספו לתחנה.
באמצעות הקמת תחנות אוטובוס האלטרנטיביות מעוניינת הקבוצה למחות על החוסר במקומות הישיבה בתחנות האוטובוס ולהעיר את הרשויות המקומיות מהתרדמת בה הן שרויות. קיימת מגמה של הגברת השימוש בתחבורה הציבורית, אבל לא דואגים לתנאים מסביב, כמו תכנון יעיל יותר של תחנות האוטובוס.
בהמשך מתכננת הקבוצה להקים תחנות ליד סמינר הקיבוצים, תחנת רכבת השלום, ותחנת האוטובוס על רחוב הרב קוק בהרצליה (מול קיבוץ גליל-ים).
תאריך:  20/11/2008   |   עודכן:  20/11/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יעל הלר
- הודעה מטעם ארגון חברים לרפואה
קובי ארביב
- הודעה מטעם מארגני הפעילות
בת אל שגב
- הודעה מטעם הגן הבוטני בהר הצופים
מירב גסר
- הודעה מטעם בנק ירושלים
אדוה ונטורה
- הודעה מטעם חברת פיוניר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il