X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   הודעות כלליות
- הודעה מטעם מרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית
▪  ▪  ▪
ב-11 ביוני יציין מרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית חיפה והצפון 30 שנים לפעילותו. קבוצת מתנדבות ופעילות שבעולמות מקבילים היו מכונות בוודאי "יחידת עילית", מאיישות את קווי החירום של המרכז, מלוות נשים ונערות ברגעים הקשים בחייהן ובמפגש עם מערכות החוק והמשפט. עוד בשנת 1979 שם לו מרכז הסיוע למטרה מתן אוזן קשבת, תמיכה, ליווי ומענה מתאים לכל פונה בהתאם לצרכיה וללא כל התחייבות מצדה. נשות מרכז הסיוע מנחות קבוצות תמיכה וסדנאות הסברה לתלמידים ועובדי הוראה במערכת החינוך, לאנשי הארגונים הבאים במגע ומטפלים בנפגעות כגון צוותי בתי חולים, שוטרים, למנהלים בחברות גדולות ועוד.
התקיפה המינית על גווניה השונים, היא חוויה בעלת השפעות והשלכות משמעותיות על חיי הנפגעות והנפגעים. עם זאת גם היום, רוב הנפגעות ממעטות בדיבור על הפגיעה, ואף מנסות להדחיק את החוויות שעברו, אם בשל הבושה או בשל המחירים הכבדים ששילמו חלק מאלה שבחרו להפר את השתיקה.
מנהלת מרכז הסיוע בחיפה והצפון, לליב אגוזי: "מזה שלושה עשורים יש כתובת, יש עם מי לדבר על חוויות של פגיעה מינית, אונס, תקיפה והטרדה מינית. דרך קו הסיוע שאנו מפעילות במרכז, בטלפון 1202, מתקיימת שיחה בגובה העיניים, בה זוכה הפונה להקשבה והבנה, לאמון ואמונה בסיפורה, ללגיטימציה לרגשותיה ולקבלה מלאה".
במשך 30 שנות פעילותו התפתח המרכז מקבוצה מצומצמת של נשים, שנשאו עימן מכשיר "ביפר", נכונות למתן סיוע בכל עת, למרכז שבו עשרות נשים פעילות, והוא מאגד בתוכו מגוון רחב של שירותים למען הנפגעות והנפגעים, ולמען הקהילה כולה.
אגוזי: "אם בשנת הפעילות הראשונה התקבלו במרכז הסיוע 40 שיחות טלפון לסיוע, הרי שכיום מגיעות כ-4000 שיחות סיוע בשנה מתוכן כ-930 פניות של נשים וגברים שזו הפעם הראשונה שהם פונים לקו הסיוע של המרכז, לעיתים שנים רבות לאחר הפגיעה. אנו ערוכות לתת מענה לכל פניה. במרכז הפעילות פועל קו החירום 1202, המאויש על-ידי מתנדבות מיומנות בעלות ידע והכשרה, ודרכו ניתן לקבל מענה 24 שעות ביממה, לאורך כל השנה. בנוסף נערכות פגישות אישיות עם הנפגעות, משפחותיהן ובני זוגן, על-פי בקשתן וצרכיהן של הפונות והפונים, לעתים בסמוך לאירוע הטראומטי. בפגישות אלה מסייעות המתנדבות שלנו לפונות להתמודד ולהיערך מחדש לאחר הפגיעה. המתנדבות אף מלוות נשים המעוניינות בכך, לבדיקה בבית החולים, לתחנת המשטרה ולאורך כל ההליך הפלילי. חשוב לציין כי רוב השיח שלנו מתנהל בלשון נקבה, משום שהרוב המוחלט של הפניות הן של נשים ונערות, אולם אנו ערוכות למתן סיוע גם לגברים, בכל סיטואציה של תקיפה או פגיעה על-רקע מיני".
במרכז הסיוע מתקיימות קבוצות תמיכה לנשים ונערות שנפגעו, כדי לעזור בהתמודדות עם השלכות הפגיעה, כך שיהיה אפשר לשוב לשגרת חיים בונה ומספקת. בין המשובים של נשים שהשתתפו בקבוצות התמיכה מתוארת הקבוצה כ'חבל הצלה' - כמקום שהשיב להן את החיים "כי מה שהיה קודם לא יכול להיקרא חיים".
אזור הצפון הינו נרחב מאד מבחינה גיאוגרפית, במהלך השנים הוקמו במסגרת המרכז שתי שלוחות, אחת בעמק יזרעאל ואחת בגליל. נשים מאזורים אלו עברו הכשרה מיוחדת והן מסייעות, נפגשות ומלוות את נשות האזור. אגוזי: "פתיחת השלוחות הראתה, כי יש חשיבות רבה לקרבתן של המתנדבות לאזור המגורים, פעילותן באזור מעלה את המודעות וכתוצאה מכך, עולה מספר הנשים הנעזרות באפשרויות הסיוע.
במקביל מקיים מרכז הסיוע פעילות חינוך והסברה, על-מנת לצמצם את תופעת האלימות המינית, וליצור שינוי בשיח הציבורי בנושא. הפעילות מתקיימת במוסדות חינוך פורמליים ובלתי-פורמליים, מקומות עבודה, מסגרות של הכשרה מקצועית, השתלמויות לחוקרי משטרה, סדנאות להורים ועוד. איריס אורן, רכזת חינוך והסברה במרכז: "כל מפגש כזה מעניק לנו הזדמנות להעלות את המודעות לתופעה, לתת כלים להתמודדות, ולשבור את קשר השתיקה".
פעילותו הענפה של מרכז הסיוע נסמכת בעיקר על כספי תרומות. אגוזי: "על-מנת להמשיך ולהיות שם, עבור כל אחת מהפונות, אנו זקוקות לתמיכת הציבור. ב-11.6.09 יקיים מרכז הסיוע ערב מיוחד לציון 30 שנות פעילותו. ערב זה נועד גם לגיוס תרומות למרכז הסיוע וכל הכנסותיו קודש להמשך פעילות המרכז.
האירוע יתקיים ביום ה' 11.6.09 בשעה 19:00 באולם האודיטוריום בחיפה. בערב תוצג תערוכת ציורים וכרזות ולאחריה מופע "המיטב" של הזמרת ריקי גל.
לפרטים, לתרומות ולהזמנת כרטיסים: 04-8641278.
Author
מייסד ומנהל "אופיר שפיגל תקשורת" | דוא"ל
מייסד "אופיר שפיגל תקשורת" (נוסד 2007). משמש כדובר ומלווה תקשורתי של רשויות מקומיות וארגונים כלכליים, ומנהל מערכי דוברות. שימש כחבר מליאת המועצה המקומית קרית טבעון, דובר ועוזר פרלמנטרי בכנסת ולצד ניהול משרדו מרצה בפורומים שונים בנושאי תקשורת והסברה.
תאריך:  04/06/2009   |   עודכן:  07/06/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית חיפה והצפון מציין 30 שנים לפעילותו
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il