X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי   /   הודעות כלליות
פרופ' קנדל: "הציבור בישראל מקבל החלטות פיננסיות ללא הבנה וידע מספק"
▪  ▪  ▪
הודעה לעיתונות
מטרת התוכנית המהפכנית ללמד את הציבור דגשים חשובים בכלכלת הפרט והמשפחה
התוכנית פונה למספר קהלי יעד בכמה שלבים: לאלפי הסטודנטים הלומדים במכללה ולסגל האקדמי שלה – אשר יהפכו למנהיגי דעת קהל בתחום, ובהמשך לציבור הרחב כולו על-ידי העברת הידע לקהילה
פרופ' זאב נוימן, נשיא המסלול האקדמי המכללה למינהל: "המכללה היא המוסד הראשון שהחליט לקחת אחריות על הנושא, על-מנת לקדם התנהלות צרכנית מושכלת של הציבור, וזאת כחלק מאג'נדה רחבה לקידום נושאים הקשורים בצדק חברתי".
בעתיד יפעלו הסטודנטים והמרצים להעניק ייעוץ אקטיבי למשפחות ויחידים, שמטרתו להכשיר את כלל האוכלוסיה בנושאים הקריטיים הנוגעים בכספיהם האישיים, בעתידם ובעתיד ילדיהם
המסלול האקדמי המכללה למינהל, משיק תוכנית רחבת היקף לקידום החינוך הפיננסי בישראל, בברכת המועצה הלאומית לכלכלה. מטרת התוכנית להעלות לסדר היום הציבורי את חשיבות החינוך הפיננסי לציבור הרחב, וזאת בשל הואקום שנוצר בכל הנוגע לידע הציבורי בתחום הצרכנות הפיננסית. ואקום זה בא לידי ביטוי בכל שלב בחייו הבוגרים של האזרח הישראלי, ובמיוחד לאחר שהאחריות לניהול חסכונות ארוכי טווח ופנסיה הועברה מהמדינה לידיו של האזרח. בראש התוכנית עומד גיל גרשלר, מרצה בכיר בבית הספר לכלכלה של המסלול האקדמי המכללה למינהל.
התוכנית פונה למספר קהלי יעד וזאת בכמה שלבים: תחילה – לסטודנטים הלומדים במכללה ולסגל האקדמי שלה, ובהמשך לציבור הרחב כולו על-ידי העברת הידע לקהילה. התוכנית כוללת קורסים בנושא 'חינוך פיננסי' עם מיטב המרצים בתחום, תוך התמקדות בנושא כלכלת הפרט והמשפחה. קורסים אלו יקנו לסטודנטים את הכלים החשובים והידע להתנהלות כלכלית מושכלת, ויכשירו אותם להיות מנהיגי דעת קהל בתחום – ידע אשר יאפשר להם לשמש בעתיד כמרצים בנושא. בהמשך תכלול התוכנית הכשרות לאנשי אקדמיה ותעשיה; שיתופי פעולה עם גופים ציבוריים ועסקיים אחרים לקידום החינוך הפיננסי; כנסים, אירועים ועוד.
פרופ' יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה ויועץ ראש הממשלה לכלכלה ברך על יוזמת התוכנית במסלול האקדמי המכללה למינהל ואמר כי: "אזרחים רבים מקבלים החלטות כלכליות הרות גורל ללא הבנה וידע מספק. אין ספק שאוריינות פיננסית תועיל לאזרחים ולמשפחות לשפר את מעמדם הכלכלי ובסופו של דבר תסייע למשק כולו".
גיל גרשלר, ראש התוכנית וחבר בפורום החינוך הפיננסי של המועצה הלאומית לכלכלה: "היעדר חינוך פיננסי מינימלי של האזרחים גורר בעייתיות רבה בניהול חסכונות הציבור, מגביר תנודתיות בשוק ההון ומפריע לצרכנות התקינה. ידע פיננסי מינימלי היה פותר חלק גדול מבעיות חוסר התחרותיות כפי שבאו לידי ביטוי במחאת רוטשילד. התוכנית הוקמה מתוך רצון להעניק חינוך פיננסי חיוני לכמה שיותר סטודנטים ואזרחים ולא רק לאלו הלומדים מקצועות רלוונטיים".
"השנה כוללת התוכנית מאות משתתפים מקרב הסטודנטים, ובשנה הבאה נצבור תאוצה ונרחיב את המעגל לאלפי סטודנטים, סגל המסלול האקדמי המכללה למינהל ואף לאזרחים מהקהילה. זאת, באמצעות ייעוץ אקטיבי למשפחות ויחידים, שמטרתו להכשיר את כלל האוכלוסיה בנושאים הקריטיים הנוגעים בכספיהם האישיים, בעתידם ובעתיד ילדיהם. כך, נפעל לספק לציבור ארגז כלים להתמודדות עם ניהול חסכונות, פנסיה וכלכלת המשפחה בשוק החופשי. נעשה זאת באמצעות הכשרת הסגל האקדמי והסטודנטים להקניית ידע זה לקהילה". גרשלר הוסיף וציין כי הוא מקווה שגופים אחרים בישראל יצטרפו אף הם למהלך שהמסלול האקדמי המכללה למינהל מוביל, וזאת לאור חשיבותה הרבה של הסוגיה.
זאב נוימן, נשיא המסלול האקדמי המכללה למינהל, מסר: "לקחי העבר מלמדים כי היעדר חינוך פיננסי עשוי להוביל לאירועי מאקרו כלכלה בעייתיים כגון לקיחת משכנתאות הסאב פריים על-ידי אזרחים שלא הבינו את משמעות צעדיהם, ולבסוף גררו את הכלכלה הגלובלית למיתון חריף. המסלול האקדמי המכללה למינהל הוא המוסד הראשון שהחליט לקחת אחריות לנושא, על-מנת לקדם התנהלות צרכנית מושכלת של הציבור, וזאת כחלק מאג'נדה רחבה לקידום נושאים הקשורים בצדק חברתי. המרצים והסטודנטים השותפים לפרויקט החינוך הפיננסי, יהיו פורצי הדרך של החברה וירחיבו את מעגלי ההבנה הפיננסית בקרב הציבור".
תאריך:  10/01/2012   |   עודכן:  10/01/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  זאב נוימן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חינוך פיננסי במסלול האקדמי המכללה למינהל
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
פישמן טל
טרומבוטק, חברת הפרוטפוליו של הדסית גייסה כ-1.4 מיליון דולר לפי שווי חברה של כ-5 מיליון דולר לפני הכסף    בין המשקיעים, כלל תעשיות ביוטכנולוגיה, הדסית וקבוצת עופר היי-טק
איציק בן שושן
חמש שנים של עבודה מאומצת, מוקפדת ומתכוננת היטב במטרה לפתח יין רימונים איכותי ב-3 סגנונות וטעמים, הגיעו אל שיאם במעמד הזכייה הנחשבת בפרס זהב כפול וזהב ליינות הרימונים קינוח ופורט של יקב "בוטיק הגליל" בתחרות הבינ"ל Terravino
אסף דגן
קבוצת אמן השלימה פרויקט מערכת ממשקים עבור קבוצת הלמן אלדובי
יחיאל שבי
שימוע לביטול החיוב האוטומטי בתעריפי נדידה בינלאומית למנויים סלולריים הסמוכים למדינות שכנות ומחויבים בתעריפים גבוהים
תקשורת ראש הממשלה
ד"ר שלמה ישי מלמד את דייני מערך הגיור חוקי 'עשה ואל תעשה' בתקשורת בין אישית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il