X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   הודעות כלליות
עמותת מצדיעים ללוחמים פצועי מלחמה , נכי צה"ל נפגשה עם הנהלת העיר ערד במטרה להקים מיזם התיישבותי בעיר ללוחמים נכי צה"ל לצד מרכז מורשת קרב שיוקם במתחם העיר
▪  ▪  ▪
צדק חברתי ללוחמים פצועי מלחמה [מיכאל הרשקוביץ]

בפגישה שהתקיימה ב-03.05.2012 בלשכת ראש העיר ערד ונכחו בה ראש עיריית ערד הגברת טלי פלוסקוב וכן מנכ"לית העיר ומהנדסת העיר מצד הנהלת העיר וכן מיכאל הרשקוביץ, יו"ר עמותת מצדיעים ללוחמים נכי צה"ל ומנכ"ל עמותה אמיר סלומון, הגיעו הצדדים לסיכום של הקמת מיזם התיישבותי בשכונה חדשה בעיר וכן הקמת מרכז מורשת קרב במתחם האומנות והיצירה של העיר.
בפגישה הוצהר על-ידי הנהלת העיר ערד כי בשלב ראשון יוקצה שטח להקצעת 50 מגרשים בשטח של חצי דונם , בתנאים מיוחדים מאד , ללוחמים נכי צה"ל...המגרשים יוקצו עם אישור מראש לבנייה של 2 צימרים בשטח המגרש , אשר ישמשו כמקור לתעסוקה ללוחמים המתיישבים במקום...כן סוכם כי הבנייה המרוכזת- הנגישה והירוקה – תהייה באחריות המתיישבים ותיושם בבנייה מרוכזת.
עוד סוכם בישיבה כי הלוחמים המתכוונים לעבור להתגורר בערד יקימו במרכז האומנות והיצירה שבעיר מרכז יצירה עבור לוחמים- ציירים ופסלים יוצרים- אשר ימכרו במקום את יצירותיהם...בצמוד למרכז באומנות והיצירה יוקם מרכז מורשת קרב , אשר יעמוד לרשות כל אזרח ואזרחית אשר שרתו בצבא והשתתפו בפעילויות צבאיות או במלחמות. כל אזרח ואזרחית יוכל לכתוב את סיפור השתתפותו בקרבות או מלחמות ולצרף תמונות מעת שירותו הצבאי. את מרכז מורשת הקרב וסיפורי הלוחמים יתפעלו הלוחמים המתיישבים , אשר אף יעזרו בשכתוב זיכרונות האזרחים. במקום יופעל מרכז רענון עם ארוחות קלות ושתייה קלה , אשר יימכרו במחיר מסובסד מא לנכי צה"ל הנוסעים לטיפולים בים המלח ...כל הרווחים ממרכז רענון זה יתחלקו בין הלוחמים , אשר ישתתפו באחזקת ותפעול המרכז.
תוך זמן קצר יוקם במרכז המורשת אודיטוריום , אשר ישמש לאירוח קבוצות תלמידים , קבוצות תיירים מחו"ל וקבוצות לוחמים , אשר יבואו להתארח בבתי הלוחמים וישתתפו בסמינריונים משותפים בנושא מלחמות , פציעות ושיקום. במקום יועברו הרצאות על מורשת קרב על-ידי הלוחמים המתיישבים בערד ועל-ידי לוחמים אורחים...כל הפעילות הזאת תתבצע בצומת הדרכים החשוב לים המלח ומצדה.
בכוונת הלוחמים המתכוונים להתיישב בעיר לתרום מכישוריהם למערכת החינוך במקום- באמצעות סיפורי מורשת קרב אישיים ובאמצעות הרצאות לעידוד מתגייסים לצה"ל , בכלל וליחידות לוחמות , בפרט...כן מתכוונים הלוחמים לעסוק בקירוב לבבות בין האזרחים במקום לנכי צה"ל ,בכלל , ולוחמים נכי צה"ל , בפרט.
מטרת מיזם ההתיישבות בערד של הלוחמים נכי צה"ל הינה לעזור בשיקום אפקטיבי ויעיל של לוחמים פצועים שתרמו מנפשם וגופם למדינה והמרגישים היום מופקרים פצועים בשטח.הירתמות הנהגת העיר למיזם זה בתנאים ייחודיים ללוחמים פצועים רק עוזרת לממש את חזום ההתיישבות ביחד של לוחמים פצועים וכן את חזון הקמת מרכז המורשת של כלל הלוחמים במלחמות ישראל .
הנהגת העיר הדגישה בפני הנהלת עמותת מצדיעים ללוחמים נכי צה"ל , כי אם שלב ההתיישבות הראשון- 50 משפחות לוחמים- יעבור בהצלחה , יוקצו במידת הצורך למטרה זאת ובתנאים דומים עד 100 מגרשים נוספים במתחם השכונה ל-100 משפחות לוחמים נוספות.
תאריך:  13/05/2012   |   עודכן:  14/05/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מיזם התיישבותי בערד של לוחמים פצועי מלחמה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אריקסון ישראל
פרויקט עולמי על יום רגיל
עדנה דור-און
אורי נוי
לילה בן הרוש
ארבעה ימים של חגיגת שבועות בשיא הטבעיות, חגיגת העירום מתחדשת וחוזרת למדבר, בואו להרגיש את החופש בלהיות פשוטים
בועז גילמור
לראשונה בישראל: SY-FACE - מערכת בקרת כניסה ונוכחות המתבססת על טכנולוגיית זיהוי פנים חדשנית תסופק על-ידי סינאל למפעל אלגת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il