חג השבועות, מסמל יותר מכל החגים את מהות החקלאות ואהבת האדמה. זה הזמן והעונה הנוחה ביותר, לשוטט בין כרמי הגליל, לערוך פיקניק בעיצומה של פריחה מרהיבה וריחנית ולהתענג על השילוב המנצח בין טעם הגבינות וארומת היין הישראלי הקיצי.
שילוב של גבינות ויין באירועים הפכו כבר מקובלים בישראל ובעיקר בזכות עלית המודעות לאיכויות התוצרת החקלאית. הגבינות מוסיפות גוון לטעם היין ומאפשרות לטעמים נוספים להתחזק עם השילוב ביניהם, ממש כמו בשר ויין. בנוסף לטעם המשתלב היטב ידוע, כי הצרפתים מקנחים את הארוחה עם גבינות ויין ולא סתם, הגבינות בשילוב היין מתעכלות היטב ומעניקות תחושה נוחה. כאשר מתכננים ארוחה של יין וגבינות, מחלב צאן או בקר, חשוב להתאים בן הגבינות והיין של יקב הרי גליל:
כמו בהתאמת יין לאוכל גם כאן אין חוקים וכל שילוב יכול להתאים אולם כדי להגביר את חווית הטעמים ישנם כמה קווים מנחים, אותם אנו ממליצים לנסות:
לגבינות עדינות מתאימים יינות אדומים פירותיים, לגבינות קשות חזקות - יינות אדומים או לבנים כבדים, לגבינות כחולות- יינות לבנים, לגבינות עיזים - יינות לבנים או אדומים פירותיים.
החשוב ביותר הוא שהשילוב יהיה טעים לכם. מומלץ מאוד להשקיע בגבינות איכותיות ומשובחות אותם ניתן להשיג ברשתות השיווק ובמחלבות השונות.
את הגבינות מחלקים לקשות, רכות, כחולות וגבינות כבשים ועיזים:
לגבינות ברי, קממבר - גבינות בעלות טקסטורה מאוד דומיננטית בחיך ואחוזי שומן גבוהים,
(כ-24%-30% אחוזי שומן בדרך כלל) המקשים על התאמת יין, לרוב יתאימו יינות אדומים כמו קברנה סוביניון או מרלו, או דווקא יינות לבנים בעלי טעם "מורכב" יותר כמו יין "אביבים 2008 " של הרי גליל.
נכון! מדובר ביין לבן אך כזה עם טעמים מורכבים לא פחות מזה של אחרון האדומים, עוצמה פרי לצד טעמים עדינים של וניל ועץ אלון מעניקים ליין אלגנטיות ועושר טעמים.
לגבינות צאן קשות, פיקנטיות מעודנות- כמו הקשקבל (בעלות 30%-27% שומן) מתאימים יינות אדומים עם טעמים מיוחדים, גליל פינו נואר 2010 הינו יין בעל טעמים מיוחדים ומגוונים: בזירה הפירותית תוכלו ליהנות מארומה של דובדבנים שחורים ואף מריחות מוקה וקפה, זהו זן אלגנטי וקשה לגידול, אנו בגליל אוהבים את האתגר שבגידולו ושמחים לראות כיצד הוא משתפר ומשתבח מבציר לבציר.
לגבינות כחולות כגון רוקפור- בעלות חריפות ומליחות גבוהה, שמנות (25% שומן) ומהוות אתגר לא פשוט ליין; הרעננות והפירותיות השופעות מגליל סוביניון בלאן 2011, יחמיאו לגבינות.
גבינות כחולות בסגנון הרוקפור, שהן גבינות חריפות ומתובלות מאוד העשויות מחלב כבשים, או לחלופין הרי גליל רוזה 2011 צעיר וקיצי שירענן את החיך ויקל על שילוב בטעמים, יש להגיש את היין צונן בטמפרטורה של 10-12 מעלות.
גבינות צאן/ עיזים, כבשים - גבינות צאן משויכות באופן כמעט בלעדי דווקא ליין לבן, ואם כבר אז ל"נסיך" הלבנים של יקב הרי גליל "הרי גליל ויונייה 2011"- שילוב מנצח בין חריפות מעודנת לטעמים פירותיים מתקתקים.
גבינות קשות כגון פרמז'ן, גרוייר ואמנטל-גבינות אלו "אוהבות" ומתאימות יותר ליין אדום. "גליל אלון 2009" של הרי גליל יתאים במיוחד בשל עוצמת הפרי השחור שיש בו עם גוף מלא וסיומת ארוכה וטעימה.
חג שמח מיקב הרי גליל!