X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  הודעות כלליות
המלצות מיקב הרי גליל, קיבוץ יראון
▪  ▪  ▪

חג השבועות, מסמל יותר מכל החגים את מהות החקלאות ואהבת האדמה. זה הזמן והעונה הנוחה ביותר, לשוטט בין כרמי הגליל, לערוך פיקניק בעיצומה של פריחה מרהיבה וריחנית ולהתענג על השילוב המנצח בין טעם הגבינות וארומת היין הישראלי הקיצי.
שילוב של גבינות ויין באירועים הפכו כבר מקובלים בישראל ובעיקר בזכות עלית המודעות לאיכויות התוצרת החקלאית. הגבינות מוסיפות גוון לטעם היין ומאפשרות לטעמים נוספים להתחזק עם השילוב ביניהם, ממש כמו בשר ויין. בנוסף לטעם המשתלב היטב ידוע, כי הצרפתים מקנחים את הארוחה עם גבינות ויין ולא סתם, הגבינות בשילוב היין מתעכלות היטב ומעניקות תחושה נוחה. כאשר מתכננים ארוחה של יין וגבינות, מחלב צאן או בקר, חשוב להתאים בן הגבינות והיין של יקב הרי גליל:
כמו בהתאמת יין לאוכל גם כאן אין חוקים וכל שילוב יכול להתאים אולם כדי להגביר את חווית הטעמים ישנם כמה קווים מנחים, אותם אנו ממליצים לנסות:
לגבינות עדינות מתאימים יינות אדומים פירותיים, לגבינות קשות חזקות - יינות אדומים או לבנים כבדים, לגבינות כחולות- יינות לבנים, לגבינות עיזים - יינות לבנים או אדומים פירותיים.
החשוב ביותר הוא שהשילוב יהיה טעים לכם. מומלץ מאוד להשקיע בגבינות איכותיות ומשובחות אותם ניתן להשיג ברשתות השיווק ובמחלבות השונות.
את הגבינות מחלקים לקשות, רכות, כחולות וגבינות כבשים ועיזים:
לגבינות ברי, קממבר - גבינות בעלות טקסטורה מאוד דומיננטית בחיך ואחוזי שומן גבוהים,
(כ-24%-30% אחוזי שומן בדרך כלל) המקשים על התאמת יין, לרוב יתאימו יינות אדומים כמו קברנה סוביניון או מרלו, או דווקא יינות לבנים בעלי טעם "מורכב" יותר כמו יין "אביבים 2008 " של הרי גליל.
נכון! מדובר ביין לבן אך כזה עם טעמים מורכבים לא פחות מזה של אחרון האדומים, עוצמה פרי לצד טעמים עדינים של וניל ועץ אלון מעניקים ליין אלגנטיות ועושר טעמים.
לגבינות צאן קשות, פיקנטיות מעודנות- כמו הקשקבל (בעלות 30%-27% שומן) מתאימים יינות אדומים עם טעמים מיוחדים, גליל פינו נואר 2010 הינו יין בעל טעמים מיוחדים ומגוונים: בזירה הפירותית תוכלו ליהנות מארומה של דובדבנים שחורים ואף מריחות מוקה וקפה, זהו זן אלגנטי וקשה לגידול, אנו בגליל אוהבים את האתגר שבגידולו ושמחים לראות כיצד הוא משתפר ומשתבח מבציר לבציר.
לגבינות כחולות כגון רוקפור- בעלות חריפות ומליחות גבוהה, שמנות (25% שומן) ומהוות אתגר לא פשוט ליין; הרעננות והפירותיות השופעות מגליל סוביניון בלאן 2011, יחמיאו לגבינות.
גבינות כחולות בסגנון הרוקפור, שהן גבינות חריפות ומתובלות מאוד העשויות מחלב כבשים, או לחלופין הרי גליל רוזה 2011 צעיר וקיצי שירענן את החיך ויקל על שילוב בטעמים, יש להגיש את היין צונן בטמפרטורה של 10-12 מעלות.
גבינות צאן/ עיזים, כבשים - גבינות צאן משויכות באופן כמעט בלעדי דווקא ליין לבן, ואם כבר אז ל"נסיך" הלבנים של יקב הרי גליל "הרי גליל ויונייה 2011"- שילוב מנצח בין חריפות מעודנת לטעמים פירותיים מתקתקים.
גבינות קשות כגון פרמז'ן, גרוייר ואמנטל-גבינות אלו "אוהבות" ומתאימות יותר ליין אדום. "גליל אלון 2009" של הרי גליל יתאים במיוחד בשל עוצמת הפרי השחור שיש בו עם גוף מלא וסיומת ארוכה וטעימה.
חג שמח מיקב הרי גליל!

לפרטים נוספים - יעל שביט - תקשורות - 04-6930530
תאריך:  16/05/2012   |   עודכן:  17/05/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ירון לוקר
לונדון בתל אביב: תיאטרון הסמטה יקדיש השנה את פסטיבל האביב הישראלי לתרבות הבריטית
יוני לובלינר
שותפות אקדמיה קהילה: אגף הרווחה בעיריית צפת וסטודנטים מהמכללה האקדמית צפת למען משפחות חד-הוריות
איימי קניגסברג
צוות המנהלים הושלם ע"י סגני נשיא חדשים לשיווק ומכירות על-מנת להאיץ את הצמיחה ולהרחיב את מערך המכירות הגלובליות
תקשורת המטבחון
אביב בר נוי
הטכנולוגיה מבית עמיעד וארקל מביאה חדשנות בחקלאות ולראשונה בעולם תוצג טכנולוגיית סינון המבוססת על פולימרים (פלסטיק מורכב) בלבד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il