ביקרתי וסיירתי, בימים אלה, במתחם "כפר ילדים" גבעת המורה. הוא משתרע על שטח רחב ידיים, בן גדר הגבול המזרחי של "מרכז רפואי העמק", לבין כביש הכניסה הראשית המערבית לשכונת גבעת המורה. המתחם סובל מהזנחה חמורה. המחזה שנגלה לי מביש: האתר ההיסטורי מלא עשבים וקוצים המגיעים אף לגובה מטר ויותר. וכן מצויים בו ערימות גרוטאות וגזם שלפי מצבן שוכנות במקום במשך תקופה ארוכה. במקום פרצו בשנים האחרונות מספר שריפות. אחת מהן גרמה נזק חמור למבנה היסטורי - בית אבן דו קומתי בן 90 שנה.
כיום נותרו במתחם ההיסטורי זה כ-10 מבנים. הם מצויים במצב הזנחה חמור ובשלבי הרס והתפוררות מתקדמים- תוצאה של הזנחה רבת שנים. בן המבנים הבולטים שנותרו כיום מ"כפר ילדים": מבנה דו קומתי עשוי אבן שהוקם בשנת 1920 לערך ושימש למשרדי הנהלת כפר ילדים, חדר אוכל ועוד(המבנה שנשרף). קצת מערבה לו שוכן מבנה בית הכנסת כמו-כן נותרו במקום מבנים ששימשו חדרי מגורים לילדים וכיתות לימוד. מבנה מגדל המים, וביתם של מורים במוסד החינוכי ובהם הבית בו התגורר הסופר והמחנך המיתולוגי אליעזר שמאלי.
בשנת 2006 נפגשו ראש עירית עפולה דאז אבי אלקבץ עם ראשי המועצה לשימור אתרים לדון בשיקום ושימור אתר "כפר ילדים" ולאחר פגישתם הודיעו בהודעה לעיתונות, כי המקום ישוקם וישומר. חלפו 9 שנים מאז והמקום נותר שומם ועזוב ואף מצב המבנים החמיר. במועצה לשימור אתרי מורשת אומרים כי "הוכן כבר תיק תיעוד מתחמי לשימור המתחם ואף מתכוונים לערוך תוכניות הנדסיות לעבודות הצלה ושימור מבנים שבמתחם" ובעיריית עפולה בראשותו של
יצחק מירון, ראש העיר הנוכחי, מצהירים כי העירייה מעוניינת לשמר צביון המקום להחייאתו ולהפכו כמרכז קהילתי ואוניברסיטאי. יצוין כי עירית עפולה אישרה בזמנו הקמת שכונת מגורים במקום עם שילוב שימור כמה מבנים היסטוריים במקום. יש הטוענים כי תוכנית שימור מסוג זה תפגע בצביון המקורי של כפר ילדים ולא יהיה זה שימור ראוי ועל כן יש לפעול שבמקום לא תוקם שכונת מגורים, אלא יוקם מרכז קהילתי או לימודי שישתלב בן המבנים ההיסטוריים. ויתבצע כאן שימור מתחמי שישמר את צביון ורוח המקום.