דמות ידועה נוספת הקבורה בבית העלמין, בית השיטה הוא נחום שריג (1914-1999), חבר הקיבוץ שהיה מפקדה של חטיבת הנגב במלחמת העצמאות.
נחום נולד בשנת 1914 בירושלים, להוריו יוכבד ושרגא וייספיש, דור שביעי בירושלים, בן לאחר שלוש בנות. הוא גדל בבית דתי אדוק, בשכונת "כרם" שמחוץ לחומות העיר העתיקה. אביו יצא לאמריקה על-מנת לפרנס מרחוק, ולא חזר עד מותו. נחום גדל ללא אב, הוא התחנך ב"חדר" ובבית-ספר "תחכמוני", בהמשך למד ב"תיכון למסחר" ובסמינר למורים ע"ש דוד ילין. בנעוריו הצטרף לתנועת – "לגיון צופי ירושלים", שם פגש בתקווה זליגר אף היא באה מבית דתי, ומגיל ארבע-עשרה הם ביחד.
ב-1933 הצטרפו נחום ותקווה ל"קבוצת החוגים" ששכנה ופעלה ליד מעין חרוד. ב-1935 נישאו ושנה מאוחר יותר ב-1936 עלו יחד עם חברי "קבוצת החוגים" להתיישבות במקומו הנוכחי של קיבוץ בית-השיטה. כאן בנו נחום ותקווה שריג ביתם, וכאן נולדו ילדיהם: רן, רות, יוסף, אייל וצחקי. נחום היה ממקימי ענף הפלחה ויזם את הקמת הקואופרטיב להובלה "בית-שאן-חרוד". את הקריירה הצבאית שלו החל בשנת 1941 כשגויס לפלמ"ח על-ידי יגאל אלון. הוא היה אז בן 26. תחילה היה מפקד מחלקה, לאחר מכן מפקד פלוגה א' ובהמשך מפקד הגדוד הראשון של הפלמ"ח.
בסוף שנת 1947 הוטל על נחום להקים את החטיבה השלישית של הפלמ"ח, אשר לחמה בנגב עד סוף מלחמת השחרור. בפיקודו של נחום לחמה החטיבה היא חטיבת הנגב בקרבות קשים ומרים בנגב הצפוני, בהם הוסג הצבא המצרי, שוחררה באר-שבע, נתפס אזור ים-המלח ונכבשה אילת ב"מבצע עובדה". לאחר סיום מלחמת השחרור, ופירוק הפלמ"ח, השתחרר נחום עם רבים מחבריו, וחזר לקיבוצו כאזרח.
הוא היה מרכז משק, הקים את ענף הבקר לבשר, היה מזכיר המשק וניהל את "חרושת-מתכת". אחרי מלחמת ששת-הימים נבחר לעמוד בראש הקיבוץ-המאוחד עד 1972.
בין השנים 1985-1977, במשך שמונה שנים כיהן נחום בתפקיד ראש המועצה האזורית גלבוע. הוא נפטר ב-27 ביולי 1999 בגיל 85, ונטמן ליד רעייתו תקוה שריג. תקווה הייתה מורה וסופרת, היא נולדה בירושלים, בת יחידה להוריה - המחנך והסופר,
הרב ד"ר יוסף זליגר ולאה לבית רוזנקרץ. היא כתבה למעלה משלושים ספרי ילדים, שירה ודוקומנציה. היא נפטרה בשנת 1997 בגיל 82, ונקברה לצד נחום שריג.
יוסף שריג ז"ל (1944-1973)
בסמוך לקברם של נחום ותקווה שריג, נמצא קבר בנם, רס"ן יוסף שריג, שהיה משורר ומלחין. הוא שימש מפקד פלוגת טנקים שנפל במלחמת יום הכיפורים, והוא בן 29 בלבד. לאחר מותו עוטר בעיטור המופת, והועלה לדרגת רב-סרן.
יוסף נולד בקיבוץ בית השיטה, לאחר סיום לימודיו, התגייס לצה"ל וסיים קורס קציני שריון. עם שחרורו מהצבא ב-1966, החל ללמוד מוזיקה במכון "אורנים", ולאחר מכן השתלב במשקו, כשלצד עבודה חקלאית שימש גם כמורה למוזיקה באזור עמק בית שאן. שריג כתב והלחין שירים רבים. שיריו נאספו והוצאו לאור תחת השם "עשרים שירים". שירו הידוע ביותר הוא "אור וירושלים", אותו כתב ב-1972 ללהקת "הגבעטרון".
בנו של יוסף שריג, הוא אסף שריג, חבר להקת "איפה הילד".