בשנים האחרונות נושא הצמחונות מצוי במרכז השיח התזונתי ומגמת הצמחונות והטבעונות תופסת תאוצה הן בקרב מבוגרים והן בקרב מתבגרים.
בעקבות נתח השוק שגדל והולך, גם היצע המזון הצמחוני והטבעוני משתנה בהתאם למגמה, ובכל שנה משווקים עוד מוצרים צמחוניים וטבעוניים: החל ממוצרים בסיסיים האמורים לספק מקור לחלבון כמו תחליפי בשר המבוססים ברובם על טופו או סויה, תחליפי חלב וממרחים ועד לקינוחים כמו גלידות טבעוניות, עוגות ועוגיות.
גם המסעדות הולכות בכיוון החדש ונותנות מענה לאוכלוסייה הצמחונית והטבעונית, ומספקות מנות צמחוניות גם אם מדובר במסעדת המבורגרים. בנוסף, נפתחות מסעדות על טהרת הצמחונות וטבעונות בהן התפריט יכלול לרוב המבורגר מעדשים ופטריות, שניצל מטופו, שווארמה על בסיס סייטן או קובה במילוי תפוח-אדמה ועדשים.