מתקפת הקלוריות והפחמימות שמתחילה בליל הסדר ונמשכת לאורך כל החג בארוחות הרבות, הופכת את פסח לחג מאתגר לכל שומרי המשקל ולחולי הסוכרת במיוחד, מכיוון שעליהם לשמור על איזון רמות הסוכר בדם.
מבחינת מאכל הדגל של החג - המצות, כל מצה מכילה פי שתיים מהקלוריות והפחמימות שבפרוסת לחם ואינה משביעה באותה המידה, כך שנוצר מצב בו אוכלים יותר. כמו-כן, יש גם את הקניידלך - יחידה אחת, בינונית, מכילה כ-100 קלוריות ונספרת כמנת פחמימה. אך מי מאיתנו מסתפק רק ביחידה אחת?
בנוסף לכלל המאכלים המסורתיים בפסח, המצווה בפסח היא לשתות ארבע כוסות יין או מיץ ענבים מתוק. עם זאת, חשוב לזכור שכל כוסית מיץ ענבים, עשירה מאוד בסוכרים פשוטים, הנספגים במהירות לדם ומזניקים את רמות הסוכר. יין הקידוש המתוק מכיל אפילו כמות גדולה יותר של סוכר, בנוסף לאלכוהול, ולכן רצוי להסתפק בלגימה אחת. לגבי שאר סוגי השתייה, במהלך הארוחה רצוי שתהיה דלת קלוריות: מים עם קוביות קרח, עלי מנטה ופלחי לימון בכד שקוף, יהוו משקה מרווה וקישוט צבעוני לשולחן החג.
חטיף בוטנים ללא סוכר מכיל כארבעה גרם פחמימה ליחידה, חטיף שומשום ללא סוכר מכיל כ-10 גרם פחמימה ליחידה ועוגיות פרח המפורסמות של פסח, שכולנו מכירים, מכילות כ-16 גרם פחמימות, אך הן גם מכילות כמות סוכר מאוד גדולה.
בנוסף, חשוב להתייחס גם לנושא האפייה בפסח: ישנם סוגים שונים של קמח בשוק שלא מכילים חיטה. כמו: קמח תירס, קמח חומוס, קמח תפוחי-אדמה, קמח קינואה וקמח סויה. הבחירה האיכותית ביותר היא קמח סויה, מאחר שהוא מכיל את כמות הפחמימות הקטנה ביותר - 30 גרם פחמימה ל-100 גרם, לעומת 90-60 גרם בסוגי הקמח האחרים ו-80 גרם פחמימה ל-100 גרם של קמח מצה רגיל.