הסיר הוא המוקד של הבישול לקראת הארוחה, אז מן הראוי שיקבל גם את הכבוד במרכז השולחן. הגשת הסיר עצמו למרכז השולחן הוא אחד הטרנדים החמים בתחום האירוח, שידאג שהאוכל יגיע חם אל הצלחות. הגשה של סיר לוהט ישירות מהכיריים לשולחן, עם כף הגשה ואדים מהבילים - תרשים את כל האורחים ותהפוך לאטרקציה בפני עצמה.
עבור חובבי בישול בכל עולם, הגשה בתוך סיר נחשבת בשנים האחרונות לסימן של אותנטיות באירוח, אשר מחברת בין תהליך הבישול וההשקעה, להנאה של האורחים מהאוכל הנהדר שהכנתם, על שולחן החג. בנוסף, תוכלו להשוויץ בסיר הנכון שבחרתם לבשל בו, במקום להצניע אותו במטבח.
היתרון הכי משמעותי של הגשת סיר למרכז השולחן היא שהאוכל מגיע חם. אם מעבירים את האוכל לכלי הגשה בתור שלב ביניים, האוכל מתקרר במהירות ועלול להגיע פושר לצלחות של אורחי החג. חבל שהתבשילים המדהימים שהכנתם יהרסו ויהפכו לקרירים עוד לפני שהאורחים זכו לטעום אותם. אך אם תחליטו להגיש את הסיר למרכז השולחן, האוכל יגיע בטמפרטורה בה התבשל, כשהוא חם וטרי.
מלבד היתרון הקולינרי, יש להגשת סיר למרכז השולחן אפקט מרשים ומקורי של הגשה. אתם והאורחים שלכם הרי יודעים שהאוכל יהיה מצוין וטעים - אז מה שנותר הוא לגוון את אופן ההגשה ולפתוח את הראש לשיטות הגשה יצירתיות. אפקט ה'וואו' מובטח כשתפתחו את המכסה ויעלו אדים עם ריח משכר ישירות לאפם של האורחים.
הבונוס החבוי של הגשת הסיר למרכז השולחן הוא חיסכון בשטיפת כלים. גם כך אירוח של ארוחת חג היא משימה בכל הנוגע לשטיפת כלים, כך שכל כלי הגשה שלא נצטרף לשטוף - הוא יתרון. אם תבחרו סיר עשוי מחומרים מיוחדים וקלים לניקוי, הבונוס כפול.