מסורת עתיקת ימים "מצווה" עלינו לאכול בארוחת ראש השנה מזונות מסוימים ורובנו אכן ממלאים את הדרישות. ללא ספק מזונות אלו טעימים ומתוקים. האם הם בריאים? בוא ונראה.
רימון, אחד הפירות העשירים בחומרים מיוחדים - פוליפנולים, המשמשים כאנטי אוקסידנטים יעילים, המסוגלים לנטרל רדיקלים חופשיים הפוגעים בתאי הגוף. היעילות האנטי אוקסידנטית של רימונים גבוהה בהרבה בהשוואה לפירות רבים אחרים.
במספר מחקרים נמצא, כי שימוש במיץ רימונים תרם להורדת גורמי סיכון למחלת לב, לדוגמה להורדת החימצון של כולסטרול ה"רע", LDL, וכך מניעת הצטברותו בדפנות של כלי דם. ישנן עדויות על כך שמיץ רימונים עשוי להוריד לחץ דם, ומחקרים הקושרים שימוש ברימונים למניעת סרטן הערמונית.
ברפואה הודית עתיקה איורבדה (Ayurveda) משתמשים בזנים ובחלקים שונים של רימון לטיפול בשלשולים, כאבי גרון, דימום מהאף והחניכיים, ובטחורים מדממים.
הסיבים וחומצות שומן "בריאים", נמצאים אך ורק בתוך הגרעינים של הרימון, כך שמי ששותה מיץ, מוותר בעצם בחלק חשוב זה של הפרי. רימון מכיל כמות גדולה יחסית של ויטמין C, ויטמין B5, אשלגן ופיטוכימיקליים כגון: כטכינים, טנינים אנטוציאנינים ואחרים, אשר מסוגלים לעזור בשיפור בריאותנו. למרות ריבוי המחקרים, עדיין מוקדם להסיק מסקנות חד-משמעיות, במיוחד לגבי המיצים התעשייתיים בהם החומרים החיוביים הללו עלולים להיות מדוללים.
עם זאת, רימון הוא פרי לכל דבר ועניין ומכיל לא מעט סוכר. 100 גרם רימון מספק כ-80 קלוריות, בעיקר מסוכרים, ביניהם פרוקטוזה המעודדת עלייה בטריגליצרידים וחומצה אורית בדם, התפתחות כבד שמני. כמו בכל דבר, אכילה מוגזמת של רימון תורמת להשמנה.