11 באפריל 2021: נסיון רצח בכפר סנאן, חיסול בפיצוץ רכב בחולון, חיסול ונסיון חיסול באשקלון, ירי ביבנה. 12 באפריל 2021: ירי לעבר בית בפורדיס, ניסיון חיסול ברחוב בקלנסוואה, רצח אישה בטירה, ניסיון חיסול של שני צעירים בחדרה, שני פצועים מירי ברהט, ירי בסכסוך בכפר טורעאן. 14 באפריל 2021: חיסול בנתיבות, ירי לעבר חנות בכפר עין נקובא, נסיון חיסול בפורדיס.
אנחנו לא מדברים כאן על פשעים "רגילים" ונפוצים כמו התפרעויות של מפגינים, עבירות מין, עבירות רכוש והפרה של מגבלות הקורונה (אגב, הנושא נעלם לחלוטין מדיווחי המשטרה בשבוע האחרון). אנחנו מדברים על העבירות החמורות ביותר שבחוק העונשין, המבוצעות בצהרי היום ברחובה של עיר – ממש כמו במערב הפרוע. אלא שלא עסקינן באירועים בארה"ב של המאה ה-19 ובסרטים של המאה ה-20, אלא במציאות יום-יומיות בישראל של המאה ה-21. כפי שכתב השבוע בצדק אלי סניור ב-ynet, גם אם אין קשר בין האירועים, יש ביניהם חוט מקשר: העולם התחתון מרים את ראשו ואינו חושש מן המשטרה.
יש לכך כמה וכמה סיבות. ראשית, משטרת ישראל היא גוף כושל הנמצא בווטסאפ יותר מאשר ברחובות ושאינו רוצה לטפל בטיפשים ובעבריינים שבשורותיו. שנית, העדר מפכ"ל קבוע במשך שנתיים – עוד עוון חמור של הפוליטיקאים – פגע בתפקוד השוטף. שלישית, השתלחויות פוליטיות בשוטרים, בראש ובראשונה מצד נתניהו אבל לא רק מצידו, פוגעות בצורה קשה ביחס הציבורי אליהם ובהרתעה שלהם. רביעית, הזלזול בחוק הפך לנורמה – החל מהיחס של הפוליטיקאים לחוקי היסוד וכלה בצפצוף על חובת המסיכה. וחמישית, הטבע אינו סובל חלל ריק, וכאשר המערכת הפוליטית אינה מתפקדת – הפשע חוגג.
כאן אנחנו סוגרים את המעגל. במידה זו או אחרת, כל התופעות הבלתי-ייאמנו עליהן עמדנו בשורות הקודמות, באות לידי ביטוי במתרחש ברחובותינו, מאשקלון ועד פורדיס, מרהט ועד עין נקובא. הפקרת ביטחון הפנים, הימנעות מניהול ענייני המדינה, ציניות פוליטית אין-סופית, התייחסות אנוכית לחוק ואנרכיה במוסדות השלטון – והמחיר הישיר הוא בחיי אדם. ולתפארת מדינת ישראל?!