מלחמת חרבות ברזל היא בעלת חשיבות עליונה לעתידה של מדינת ישראל, אשר בלא הרתעה ממשית מול אויביה – מרחפת מעליה סכנה קיומית ממשית ומיידית. ואילו גל האנטישמיות העולמי המלווה את המלחמה הוא בעל חשיבות עליונה הן לעם היהודי בתפוצות והן למדינתו. למרות ש
כולנו טרודים בחיסול חמאס, באיום של חיזבאללה ובסכנות מצד אירן ויתר שלוחיה, חובה להקדיש תשומת לב – גם ברמת מקבלי ההחלטות – לאנטישמיות וסכנותיה.
המלחמה נתנה תירוץ חדש לשנאה נושנה, המאחדת את הקצוות ההזויים ביותר של הימין והשמאל. מדובר במאות ואלפי אירועים בכל רחבי העולם, כולל – וזה הכי חמור – במדינות המערביות הדמוקרטיות ביותר, כמו ארה"ב ובריטניה. לא כאן המקום לרדת לשורשיה של התופעה; די אם נאמר, שיש לנו הרבה יותר מדי ניסיון שנרכש בהרבה יותר מדי דם, מכדי שנוכל לזלזל בה ובהשלכותיה.
תאמרו: יהודי הגולה תמיד יכולים לעלות ארצה. נכון שזהו חזון הגאולה, אבל אנחנו עוד לא שם, ולא בטוח שהוא עדכני למאה ה-21. ראשית, זכותם של יהודים לגור בכל מקום שירצו בלא שיידחפו החוצה. שנית, לא בטוח שישראל שאחרי 7 באוקטובר היא האפשרות המושכת ביותר. שלישית, מבחינתה של ישראל יש חשיבות רבה להשפעתה של יהדות התפוצות במדינות מושבה, במיוחד בארה"ב. בלא תמיכה כזאת, עלולים ציבורים ואף ממשלות להחרים את ישראל, וחרם נרחב יכול לסכן משמעותית את כלכלת המדינה.
חשוב לדעת: האנטישמיות איננה קשורה למשהו שישראל והיהודים יעשו או לא יעשו. היא שם כי היא שם, כי היא תמיד הייתה שם וכנראה תמיד תהיה שם. אבל אין זה אומר, שאנחנו – כפרטים, כחברה, כעם, כמדינה – פטורים מלהתמודד עימה. האנטישמיות היא כמו מחלת הסרטן: גם אם לא תמיד אפשר להצביע על הגורמים, ברור שיש להילחם נגדה. וכמו הסרטן, היא עלולה לשלוח גרורות ולהיות קטלנית אם לא תאובחן ותטופל בכל ההקדם האפשרי. כיהודים, כמדינת היהודים – המשימה הזאת חייבת להיות בצמרת סדר העדיפות שלנו.