X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   כתבות
מאסק. פועל בחו"ל כמו בארה"ב [צילום: מריאם זוהיב, AP]
מאסק מבקש להרחיב את השפעתו הפוליטית ברחבי העולם
האיש העשיר ביותר בעולם והמקורב ביותר לטראמפ הביע בשבוע האחרון תמיכה בימין הקיצוני בבריטניה, קנדה וגרמניה - תוך שבירת הנורמות המקובלות וגם בניסיון לקדם את עסקיו, מדווח וושינגטון פוסט
בשלושת הימים הראשונים של 2025 טלטל אילון מאסק את הפוליטיקה העולמית בעשרות פוסטים ל-210 מיליון עוקביו ברשת X. האדם העשיר ביותר בעולם קרא לשחרר איש ימין קיצוני הכלוא בבריטניה; הוא שיתף ציוץ שקרא למלך צ'רלס לפזר את הפרלמנט ולהכריז על בחירות; הוא תקף בחריפות את ראש הממשלה, קייר סטארמר; הוא שיבח את הפופוליסט הקנדי פייר פוליבייה, מנהיג המפלגה השמרנית; הוא הביע תמיכה ב"אלטרנטיבה לגרמניה" בעלת השורשים הניאו-נאציים והודיע שהשבוע ישוחח עם אליס ויידל העומדת בראשה.
האדם המקורב ביותר לדונלד טראמפ מפגין שרירים גם בזירה הבינלאומית, קובע וושינגטון פוסט. הוא פועל כמו בארה"ב וכעת מקדם פוליטיקאים שמרנים בבעלות בריתה של וושינגטון. אבל התעלמותו הבוטה מהנורמה של אי-התערבות בענייניהן הפנימיים של מדינות אחרות ותמיכתו בימין הקיצוני מדאיגים מנהיגים ליברליים ברחבי העולם.
את סטארמר תוקף מאסק בטענה שלא טיפל כיאות בתיקים של פגיעה בילדים כאשר עמד בראש התביעה הכללית. מפלגת Reform UK הימנית-פופוליסטית משתמשת בשערורייה, לאחר שבשנת 2022 נקבע שהרשויות בעיר אולדהם הותירו ילדים פגיעים לתקיפות מיניות. חקירה קודמת, ב-2014, מצאה ש-1,400 ילדים, בעיקר ממוצא פקיסטני, הותקפו בעיר רוטרהאם במשך למעלה מ-15 שנה.
למרות שמדובר במקרים עתיקי יומין, רובם בזמן שלטון השמרנים, הימין הקיצוני מאשים את הלייבור שבשלטון כיום בסירוב לערוך חקירות נוספות. אחד מדוברי הממשלה אמר כי אם מאסק היה שם לב לעובדות – הוא היה יודע שכבר נוהלו חקירות. שר הבריאות, ווס סטריטינג, התבטא ביתר דיפלומטיות: "חלק מהביקורת של מאסק היא שגויה ולבטח אינה מדויקת".
מהלכיו של מאסק עוררו את ההשערה שהוא עשוי לתמוך מבחינה כספית במועמדים שמרנים בחו"ל, לאחר שהוציא 277 מיליון דולר על הבחירות בארה"ב ב-2024. בחודש שעבר הוא נפגש במאר-א-לאגו עם נייג'ל פאראג', מנהיג Reform UK, והם הצטלמו ליד תמונה של טראמפ הצעיר. לדברי פאראג', הם דנו על האפשרות שמאסק יתרום למפלגה עד 100 מיליון דולר; מאסק אמר שעדיין לא תרם ושאינו בטוח שהדבר חוקי.
מאסק סופג ביקורת קשה על תמיכתו במי שהביעו דעות גזעניות. הוא קרא לשחרר את טומי רובינסון, לשעבר מנהיג English Defense League שבמשך שנים ארגן הפגנות אנטי-מוסלמיות בבריטניה. הוא נדון ל-18 חודשי מאסר לאחר שהפיץ את השקר לפיו שנער שהיגר מסוריה תקף נערות אנגליות.
ממשלת גרמניה האשימה את מאסק בניסיון להתערב בבחירות שיתקיימו בחודש הבא, לאחר שפרסם בעיתון מקומי מאמר תמיכה ב-AfD, אותה מגדיר הביון הגרמני שארגון החשוד בקיצוניות. לדברי מאסק, המפלגה היא "ניצוץ התקווה האחרון למדינה זו" ושיבח את עמדותיה בנוגע לרגולציה, מיסים ופיקוח על השווקים.
מבקריו של מאסק בארה"ב טוענים שהוא מתנהג כמו "נשיא צללים", לאחר שלחץ ב-X על מנהיגי הרפובליקנים בקונגרס לסגת מהסכמה תקציבית עם הדמוקרטים כדי למנוע את השבתת הממשל. כאשר מאוחר יותר הושגה הסכמה נוספת, טען מאסק שבזכותו ההצעה הצטמקה מ-1,500 ל-100 עמודים. הפוסט מציין, כי הסכום בעיקרו לא השתנה, אלא הוצאו כללים טכניים סבוכים בתחום ביטוח הבריאות.
מאסק ממשיך לבחוש בפוליטיקה האמריקנית, אך התבטאויותיו האחרונות מלמדות שהוא שואף להרחיב את השפעתו לחו"ל באמצעות קרבתו לטראמפ, במיוחד בדרכים היכולות לסייע לאינטרסים המסחריים שלו, מסביר הפוסט. בשבוע שעבר הוא הזכיר, כי בחודש מארס ייכנס לתוקפו החוק הבריטי המחייב את הרשתות – כולל X – למנוע גישה של ילדים לתכנים פוגעניים ולהעניק לגולשים יותר שליטה על התכנים שיראו. "טראמפ יעלה לשלטון בדיוק בזמן, תודה לאל", הגיב.
הידיעה המלאה
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  06/01/2025   |   עודכן:  06/01/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מאסק מבקש להרחיב את השפעתו הפוליטית ברחבי העולם
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ממשל טראמפ 2.0
איתמר לוין
הארכת הקלות המס הפוקעות השנה תגדיל את הגרעון ב-5 טריליון דולר בתוך עשור    וושינגטון פוסט מצביע על המקורות האפשריים, אם כי הסכומים קטנים מהדרוש וחלקם מוטלים בספק
איתמר לוין
היו"ר נזקק להתערבותו האישית של טראמפ כדי להיבחר ברוב של 218 מול 215, מה שמלמד על הקשיים שיהיו לו ולממשל מול כ-30 אנשי הימין הקיצוני בסיעה ועל חובת הנאמנות שלו לנשיא
יואב יצחק
ממשלות ברחבי העולם, שחששו בעבר מהשפעת Starlink על מערכות התקשורת שלהן, מסירות כעת מגבלות בעקבות השפעתו הפוליטית הגוברת של מאסק בארה"ב
עידן יוסף
הנשיא הנבחר מתח ביקורת חריפה על מדיניות ההגירה, הנהגת המפלגה הדמוקרטית ותפקוד הסוכנויות הפדרליות, וקרא ל-CIA להתערב מיד    טראמפ רמז להשבעתו הקרובה ב-20 בינואר 2025
איתמר לוין
מערכת הבריאות האמריקנית אינה מתמודדת כראוי עם המחלות הכרוניות האחראיות ל-70% ממקרי המוות, מציין אקונומיסט. רוברט קנדי השנוי במחלוקת יוכל לפעול בעיקר בנוגע למימון מחקרים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il