המועמדים כוללים קרדינלים מאסיה ואפריקה, אך הלחישות במסדרונות הוותיקן הן על חזרה לאירופה. בכנסייה בה שמרנים עקשנים התקוטטו עם האפיפיור פרנציסקוס, יש הרואים צורך באפיפיור משכין שלום. אחרים סבורים כי הוותיקן, המצוי במשבר פיננסי, זקוק בראש ובראשונה למגייס כספים – מדווח וושינגטון פוסט.
פקידים בוותיקן אומרים שעצם הדיבור הוא חוסר כבוד כאשר פרנציסקוס בן ה-88 מאושפז, אך הדיבורים נמשכים ואף נראה שכמה מועמדים מנהלים קמפיין בניגוד לכללי הכנסייה. עד אשפוזו בחודש שעבר, הליך בחירת יורשו נראה כמרוחק מספר שנים – וייתכן שעודנו כזה, כי מצבו משתפר. אבל כעת הם אינם נפסקים, ולו בשל האפשרות שפרנציסקוס לא יוכל להופיע בציבור גם אם יחזור לוותיקן.
פרנציסקוס מינה 109 מבין 137 הקרדינלים בעלי זכות ההצבעה בבחירת מחליפו, מעל מכסת ה-120 שקבע פיוס השישי בשנות ה-1970. קיימת מחלוקת בשאלה האם יש לצמצם את המספר, או שגם העודפים יוכלו להצביע; היו שקראו לפרנציסקוס להבהיר נקודה זו.
תהיה זו טעות להניח שפרנצסיקוס מצפה שמחליפו יהיה העתק שלו. פרנציסקוס עצמו היה מינוי מפתיע של ה"קונקלבה" שחבריה מונו בידי יוחנן פאולוס השני ובנדיקטוס ה-16 המסורתיים. פרנציסקוס עצמו מינה ליברלים כמו טימותי רדקליף, בריטי הפתוח ללהט"בים, אבל גם שמרנים כמו פרנסואה לאו מקנדה ואיגנץ דוגבו מחוף השנהב. בין חברי המועצה מצויים נציגי 22 מדינות שלא יוצגו בה בעבר. כיום מילאנו לא מיוצגת בה – ואירן, טונגה ומרוקו כן מיוצגות.
עשרות מבין הקרדינלים חדשים יחסית, ופרנציסקוס זימן אותם לרומא לעיתים כה נדירות, עד שרבים מהם אינם מכירים זה את זה. הם עשויים להתקשות להתאחד סביב מועמד מוסכם, מה שמעלה את האפשרות של מחלוקת עמוקה – או של הפתעה אמיתית. הם עשויים להיות קשובים יותר לשדלנות בעד בירוקרט עוצמתי מתוך הוותיקן. כמה מהקרדינלים המסורתיים חוששים, שמא הרכב זה של ה"קונקלבה" עלול להפוך אותה לתחרות בפופולריות.
רשימת המועמדים כוללת כמה איטלקים. מזכיר המדינה, פייטרו פרולין, נתפס כמשכין שלום שעשוי להיות מקובל על הימין והשמאל. שם נוסף: מטאו זופי הליברלי יותר, שליחו של פרנציסקוס לרוסיה, אוקראינה והכנסיות האורתודוקסיות שם. ליברלים אחרים בוותיקן המוזכרים עם מריו גְרֶץ', איש מלטה העומד בראש סינוד ההגמונים (הגוף המייעץ לאפיפיור); ולואיס טאגלה מהפיליפינים, מי שייראה כממשיכו המובהק של פרנציסקוס.