X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   כתבות
[צילום: משה שי/פלאש 90]
יממה גורלית, מול אירן: "מסביבנו הכל חושך, ולפתע 'בליפ' במכ"ם. התחלנו"
במבצע הגנת שמיים נרחב ומסונכרן היטב, הצליח חיל-האוויר לעשות דבר שנכנס לספרי ההיסטוריה. מתוך מאות טילי שיוט, טילים בליסטיים וכטב"מים ששוגרו לישראל מאירן - 99% יורטו שנה אחרי, נווט קרב, מפקד דת"ק, בקר אוויר ומפקד מחלקה בבור, מגוללים את ההכנות הקדחתניות ל"מגן ברזל" ואת רגעי המתח עד השנייה האחרונה
את הלילה שבין 13 ל-14 באפריל 2024, הציבור הישראלי לא ישכח גם עוד שנים רבות. כבר בשעות הערב החלו הדיווחים על מתקפת הטילים שעתידה להגיע מכיוון אירן, אך עבור לוחמי וחיילי חיל-האוויר, אלו לא היו רק הבהובים ראשוניים, אלא הבשורה האחרונה לקראת אחת ממשימות הגנת השמיים הגדולות שידעה המדינה.
טילי השיוט, הטילים הבליסטיים והכטב"מים שוגרו בזה אחר זה אומנם רק לאחר 22:00, אבל יום שלם קודם לכן, הטייסים, הטכנאים, אנשי הבקרה האווירית ותא התקיפה בבור כבר היו עמוק בהכנות למבצע הנרחב. בין רגעי דריכות שיא, לחץ ומוטיבציה גדולה לקחת חלק באירוע ההיסטורי - כך נראתה היממה מנקודת מבטם.
מעיניי הצוות בקוקפיט: "רק אחרי שהפלנו את הראשון הבנתי - באמת התחלנו"
[צילום: דובר צה"ל]
כבר בבוקר שישי, 12 באפריל, קיבל רס"ן צ', נווט קרב, את הקריאה הראשונית להגיע לטייסת 106 ("חוד החנית"). מאותו הרגע, הרבה לפני שהמריא עם מפקד הטייסת לשמיים מוארים מלהבות סילון של טילים ומטוסים, הוא כבר הבין טוב מאוד לתוך מה הוא נכנס.
"אני זוכר בבירור שהורידו לנו את הפקודה על האירוע", הוא משתף, "וכשאתה מבין את המשימה אליה אתה הולך – אין בקוקפיט פחד או דאגה. אתה חד וממוקד. אתה קולט שמדובר ברגע היסטורי ושאתה בר מזל שאתגר כזה נפל במשמרת שלך. אני לא זוכר עוד רגע בטייסת בו חדר התדריכים היה כ"כ מלא, וכולם רצו לקחת חלק".
עם קבלת ההתרעה, החלה הטייסת בתדרוכים והכנה קרקעית לאתגרים מולם יעמדו במהלך המתקפה. "מעבר לכך שזו משימת הגנת שמיים מורכבת, היא מתרחשת כולה בחושך מוחלט", מסביר הנווט, "אבל זה לא הרתיע אותנו. תרחשנו סיטואציות כאלו בעבר, ובאותו יום עברנו על מקרים ותגובות לשלל פעולות אפשריות".
התרגולים מסתיימים, וכולם בטייסת מתכנסים בשנית. המשימה, שהייתה עלולה להישמע קשה ומסובכת יותר מכל מה שעשו עד כה, החלה להתבהר ולהיבנות במהירות. "כשיצאנו משם בשעות הלילה בשישי לא היה אחד או אחת שלא ידעו את תפקידם, עד לפרט הכי קטן", הוא מעיד. "ברור שנותרו כמה דברים בערפל. לא ידענו בדיוק מה יהיה במתקפה עצמה, אבל הכרנו כל פרט שיכולנו להיערך או לחזות מראש".
השבת יצאה, ליל 13 באפריל. 106 כבר הייתה בדריכות. "כשאתה עומד על מסלול ההמראה – הדבר היחיד שנכנס לקוקפיט זה ביצוע המשימה באופן הטוב ביותר. אין לחץ, אין חששות, יש פוקוס. אתה יודע שבני המבנה שלך מנוסים ומיומנים, המטוסים מוכנים ברמה הגבוהה ומכאן הכל תלוי בנו".
וכך התחיל מבצע הבלימה. מטוסי הקרב של חיל-האוויר פיטרלו בלי סוף עד אישון הבוקר. אחד אחרי השני, הם יירטו כל מטרה עוינת שרק נקרתה בדרכם. "אחד מהרגעים שזכורים לי מהגיחה הוא ההפלה הראשונה שלנו. מסביבנו הכל חושך ולפתע "בליפ" במכ"ם. זיהינו כמה טילי שיוט בדרכם לשטח המדינה. הולכים ליירוט, "נעילה יציבה", רואים את הבזק האש של הטיל יוצא מהמטוס שלנו – ואת הפיצוץ במטרה. רק אחרי ההפלה הראשונה הבנתי – התחלנו".
מעיניי הגף הטכני: "רק שהמטוסים חזרו להתחמש שוב, היה אפשר להירגע"
[צילום: דובר צה"ל]
כדי שחנית תפגע במטרה, צריך יד חזקה ומדויקת שתדע לשלח אותה בכוח רב. במקרה של "חוד החנית", היד החזקה היא הגף הטכני. חיילי וחיילות הגף הם אלו שמחמשים את המטוסים לכל משימה, ודואגים שכל פרט בכלי הטיס, עד לבורג הקטן ביותר, מוכן להמראה.
"כשהטייסת קיבלה את פקודת המבצע, התחלנו ישר לדייק את כל צורכי המעטפת שנדרשים לפעילות אינטנסיבית כזאת", מסביר רנ"ג ע', מפקד דת"ק בטייסת. "בחרנו את כל החימוש בהתאם לאתגרים שצפינו שנתמודד איתם בעת הגעת הטילים והכטב"מים לשטח הארץ".
בכל היום שקדם למבצע ההגנה, הטכנאיות והטכנאים פעלו מסביב לשעון כדי שהמטוסים יהיו ערוכים בכל רגע נתון. "לא ידענו בדיוק מתי הכל יתחיל", הוא מספר, "כך שהיה צורך שהכול יהיה מוכן ב'זנק' תוך רגע להמראה. כל אותה השבת עבדנו על המטוסים בלי הפסקה".
שעת השין, כולם התכנסו רגע לפני ההמראות. "אתה מרגיש באוויר מתח שאפשר לחתוך בסכין", מתאר מפקד הדת"ק. "למרות כל ההכנות, יש איזה לחץ לא מבוסס, שפג רק כשהמטוסים חוזרים בשלום מהפעילות. רק בכל פעם שהם חזרו להתחמש שוב, היה אפשר להירגע, לראות בעיניים שהכול מתנהל כשורה".
לכן, עבור הגף הטכני של הטייסת, האסימון באמת ירד רק כאשר ראו את המטוס הראשון נוחת - בלי חימושים כלל: "ברגע שהמטוס חוזר ריק, אתה יודע שעשית את שלך. המשימה שבה הוא צריך לעמוד עברה בהצלחה. אין מספק מזה".
מעיניי בור השליטה:"ראיתם פעם תזמורת עם מנצח? זה התפקיד שלנו"
בקצה צמרת השליטה בחיל-האוויר, נמצא הבור, ובעזרת היב"א (יחידת הבקרה האווירית) - כל מטוס בשמיים נמצא תחת שליטתם. "יש מי שמעביר את ההנחיות, יש מי שמבצע, יש מי שמפקד ויש מי שמחבר את הכול", מפרט אל"ם ע', מפקד מחלקת הגנה אווירית ואיסוף בחה"א. "זאת מערכת גדולה, אבל היא מייצרת את השליטה ההכרחית בכוח האווירי. בשביל תפקיד כזה אתה צריך לשרת הרבה שנים מתחת לאדמה".
"תכננו את המבצע הזה שבוע וחצי", הוא מגולל את ראשיתו, "מרגע קבלת המודיעין הלכנו ודייקנו את התוכנית כל הזמן. יש המון מרכיבים. יותר ממאה מטוסי קרב, מתדלקים, מסוקים, מודיעין, שיבושי GPS - ואימונים לכל אחד ממפעילי הכלים האלו".
"בכל לילה קיימנו מודלים באוויר – הוצאנו מיני מל"טים שלנו שיטוסו בנחילים וידמו את הכטב"מים האירניים, והעלנו את מטוסי הקרב כדי שיתאמנו להפיל אותם ולפעול בתנאי לילה חשוכים, גובה נמוך וכמות מטרות גדולה. קיימנו כל הזמן מודלים כאלה גם באוויר וגם בסימולטורים".
כשהגיע רגע האמת, עליהם היה לוודא שכל פרט קטן עובד כחלק מהפעילות הגדולה של חיל-האוויר. "ראיתם פעם תזמורת שיש לה מנצח? זה התפקיד שלנו. יש לי להקה ענקית, וכל אחד מהאנשים בבור השליטה, באוויר, מחוץ לגבולות ישראל ואצל השותפים - הוא כלי נגינה בתזמורת. בור השליטה מנצח על כולם".
"שעתיים לפני כן שרר כאן מתח גדול מאוד", משתף אל"ם ע' באווירה הדרמטית מלב הבור. "ברגע שהגיע המידע שיצא מטס תקיפה לעבר ישראל, רוב המערכות כבר היו דרוכות, אבל לא באופן כזה. זו הדריכות הכי מתוחה שחוויתי. ידעתי שאנחנו ערוכים, ועדיין עשינו עוד ועוד בדיקות".
רק רגעים אל תוך מבצע ההגנה, הוא מספר, הפנים באמת את גודל ההתרחשות: "בשלב מסוים הגיע דיווח ראשון בקשר, 'אנחנו בקשר עין עם טיל שיוט'. ברגע הזה קלטנו את כובד האחריות. מהר מאוד הבנו שזה לא טיל אחד, ושיש פה משהו גדול יותר. עד אותו רגע שאלתי את עצמי אם בכלל מדובר רק בטיל אחד או שניים - אבל אז הבנו שהקפצנו את המערכת בדיוק בזמן".
מעיניי בקר האוויר: "ללמוד את הגזרה עד תום - כדי ששום דבר לא יחמוק"
[צילום: דובר צה"ל]
כבר מספר ימים קודם לכן החלו ביב"א (יחידה הבקרה האווירית) להעלות הילוך. זה היה עוד תרחיש אופציונלי במועד לא ידוע אליו נערכו, אך סדר הגודל ועוצמת המתקפה היה משהו שלא דמיינו כלל - עד אותו היום.
"זה היה חדש לכל מי שנגע בדבר", משחזר סא"ל (מיל') י', בקר אוויר. "עד כה התאמנו על תרחישים כאלו מול מטוסי קרב עוינים, ולא כטב"מים וטילי שיוט. ביום עצמו היינו ברצף של תדריכים מבצעיים ודיוקים של תרחישים אפשריים".
חדר התדריכים היה צפוף מתמיד, והתחושות מכל עבר הפכו את הסיטואציה לבלתי נשכחת: "הייתה אווירה שאנחנו באמת ברגע היסטורי. גם עכשיו אי-אפשר להסביר את מה שהלך שם".
כדי לייעל את המשימה, חולקו הבקרים ביב"א לפי אזורי פעולה. על כל אחד היה ללמוד את הגזרה שלו לעומק. "בין התדריכים, כל אחד עשה את המקסימום כדי לצלול למשימה הספציפית שלו, להכיר את הגזרה ואת יכולות כלי הטיס שיהיו בה", הוא משתף.
התדרוך האחרון הגיע, והתחיל ב"היום זה היום". בין עמדות הבקרה התערבבו זו בזה ההתרגשות והמתח ממה שעומד להגיע. "הרגשנו שאנחנו מוכנים למשימה", מדגיש סא"ל (מיל') י', "אבל קשה שלא לחשוש אם נצליח לתפוס את כולם, או שאולי יהיו כמה חדירות, ובין מערכות ההגנה כן יצליח להשתחל איזה כלי".
לפתע שררה דממה בעמדות. המשימה שנראתה רק זמן קצר לפני הימים האלו כתוכנית מגירה, צלחה שלב אחר שלב. מטרה אחר מטרה נפלה והושמדה. 99 אחוז מכל כלי הטיס והטילים ששוגרו - יורטו, רובם המוחלט עוד לפני שעברו את גבולות הארץ.
כך, מעיניי, הטייסים והנווטים, הבקרים, הטכנאים והמתכללים, מבצע ההגנה העצים הזה, שזכה לשם "מגן ברזל" - הפך לאחד מההצלחות ההיסטוריות של חיל-האוויר.
רר
תאריך:  17/04/2025   |   עודכן:  17/04/2025
+75 שנים של בגידת האינטלקטואלים 00:27 18/04/25  |  אורי מילשטיין   |   לרשימה המלאה
עתודה מטכ"לית שאינה מגויסת ולמפקדהּ אין מעבירים מידע; ב-7.10.2023, כמו גם ביום הכיפורים 1973, המטכ"ל לא תִפקד לפני פרוץ המלחמה ולאחר שפרצה; הצנחנים לא היו מוכנים למלחמה ואמצעי הלחימה לא היו מתאימים; עדויותיהם של אלוף דני מט, אל"ם אריק אכמון, סא"ל דן זיו, רס"ן עוזי אילת, סרן חנן ארז, ד"ר סגן עמיקם, סרן מנחם רייניץ, סרן אסא קדמוני בעל אות הגבורה, סא"ל דודיק רוטנברג, וסא"ל אורי וגמן
[צילום: דובר צה"ל]
+צבא ארה"ב: השמדנו את נמל הדלקים ראס עיסא בשליטת החות'ים בצפון-מערב תימן 00:27 18/04/25  |  יואב יצחק
פיקוד המרכז של צבא ארה"ב (CENTCOM) הודיע (17.04.25) כי כוחותיו השמידו את נמל הדלקים ראס עיסא שבצפון-מערב תימן, אזור הנמצא בשליטת המורדים החות'ים. בהודעה נמסר: “החות'ים, הנתמכים על-ידי אירן, משתמשים בדלק לצורך מימון פעולותיהם הצבאיות ולהפקת רווחים כלכליים ממעילות בהכנסות היבוא. הדלק הזה צריך להיות מסופק באופן לגיטימי לתושבי תימן”.
עוד נכתב: “הרווחים ממכירות הדלק הבלתי חוקיות מממנים ישירות את הטרור החות’י. החות’ים, אדוניהם האירנים ואלו המסייעים ביודעין לפעילות הטרור שלהם צריכים להבין שהעולם לא יקבל הברחות לא חוקיות של דלק וחומרי לחימה לארגון טרור”.
[צילום: רשתות ערביות]
+הורי חטופים מפורום תקווה: יצאנו מהפגישה מושפלים, אהובינו יופקרו 00:15 18/04/25  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
צביקה מור ודיצה אור, שעד היום הביעו תמיכה במדיניות ההתקפית של הממשלה והתנגדו לעסקות מביעים חשש שילדיהם יופקרו אחרי העסקה הנוכחית  ▪  זועמים אחרי פגישה עם רון דרמר שבה לא הוצגה תוכנית אופרטיבית כלשהי  ▪  "הבנו את העיקרון הכואב והציני - מי שלאורך הדרך נותן גב לראש הממשלה - הוא במילא בכיס שלכם, אהוביו החטופים יופקרו בתופת"
"מצבנו המנטלי מעורער גם תודות לכם ולמחדלים שלכם" [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+חמאס: "לא נעזוב את הארץ - האויב לא יצליח לעקור אותנו" 23:52 17/04/25  |  עידן יוסף
ארגון הטרור חמאס פרסם הצהרה בה הכריז כי "האויב הפושע לא יצליח להשיג את מטרתו לעקור את עמנו מאדמתו". עוד נמסר מהארגון כי "עמידה על הארץ היא אמונה ותחושת שייכות, והעם הפלשתיני שלנו היום נותן את הדוגמאות הכי גדולות בהיסטוריה בעמידות שלו, כפי שאמרו אחרי הנכבה של אתמול: לא נעזוב".
+סמוטריץ': "הגיע העת לפתוח את שערי הגיהינום על חמאס" 23:46 17/04/25  |  עידן יוסף
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' קרא הלילה לראש הממשלה להורות על הסלמה משמעותית בלחימה ברצועת עזה. בציוץ ברשת "אקס" כתב סמוטריץ': "מדינת ישראל לא תיכנע חלילה לחמאס ולא תסיים את המלחמה ללא ניצחון מוחלט ומימוש מלוא מטרותיה הכוללות את השמדת חמאס והשבת כל החטופים".
השר הוסיף כי "הגיע העת לפתוח את שערי הגיהינום על חמאס, להעמיק את הלחימה עד לכיבוש מלא של הרצועה, השמדת חמאס ומימוש תכניתו של הנשיא טראמפ ליציאת העזתים מרצון לשיקום במדינות אחרות".
סמוטריץ' סיים את דבריו בקריאה ישירה לראש הממשלה: "אדוני ראש הממשלה, קדימה. תן את הפקודה".
+שני מחבלים חוסלו במהלך יידוי אבנים לעבר כביש מהיר בשומרון 23:33 17/04/25  |  עידן יוסף
כוח מיחידה 636 של צה״ל חיסל הערב (ה') שני מחבלים ופצע שלישי במהלך יידוי אבנים לעבר רכבים בכביש מהיר סמוך לעוצרין שבחטיבת שומרון.
על פי הודעת דובר צה״ל, הלוחמים ביצעו מארב מתוכנן במרחב הכפר עוצרין, זיהו שלושה מחבלים שיידו אבנים וסיכנו את חיי הנוסעים, ופתחו באש לעברם במטרה להסיר את האיום. כתוצאה מהירי, שני מחבלים חוסלו והשלישי נפגע.
+השר בן גביר: "אין תירוצים - הזמן לניצחון מוחלט" 23:22 17/04/25  |  עידן יוסף
השר לביטחון לאומי וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני, איתמר בן גביר, קורא לממשלV ולראש הממשלה לנצל את הרגע ולהשיג הכרעה מלאה במערכה מול חמאס. בהצהרה שפרסם, אמר בן גביר: "כעת אין תירוצים, והגיע הזמן לניצחון המוחלט. הודעת חמאס מאפשרת לישראל לממש את החלומות. ראש הממשלה היקר - זה בידיים שלך".
+חמאס דוחה הצעת ישראל - דורש עסקה כוללת להשבת כל החטופים וסיום המלחמה 22:35 17/04/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
בכיר בארגון, חליל אל-חיה, הצהיר: "מוכנים לעסקה מיידית"  ▪  טוען: "נתניהו העלה הצעות בלתי אפשריות. עסקות חלקיות משרתות אותו ואת ממשלתו"
חליל אל-חיה. דורשים הסכם כולל
+ארה"ב מאשימה: חברה סינית מסייעת לחות'ים בתקיפת ספינות אמריקניות בים סוף
21:38 17/04/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
לפי דיווח ב-Financial Times, החברה העבירה לחות'ים צילומי לווין ששימשו למיקוד תקיפות  ▪  סין טרם הגיבה להאשמות, אך במערב שוקלים סנקציות
צבא ארה"ב תוקף בתימן [צילום: צבא ארה"ב]
+בריטניה דחתה את בקשת המעצר נגד שר החוץ סער 19:26 17/04/25  |  עידן יוסף
משרד התובע הכללי של בריטניה דחה את בקשת המעצר שהוגשה נגד שר החוץ גדעון סער - כך עדכן לפני שעה קלה מזכיר החוץ הבריטי דיוויד לאמי את השר סער עצמו.
סער, שכבר אתמול הודיע כי אין בכוונתו לשנות את תוכניותיו או לקצר את ביקורו בעקבות המהלך, ממשיך בביקורו המדיני כמתוכנן.
+פיקוד העורף ישדר התרעות מקדימות: היערכות מוקדמת לשיגורי טילים מתימן 19:15 17/04/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
מהיום, אזרחים באזורים הנמצאים תחת איום יוכלו לקבל התרעה מוקדמת ביישומון פיקוד העורף - עוד לפני השמעת אזעקות  ▪  ההתרעה תישמע כצליל עידכון בלבד ותאפשר זמן התארגנות והיערכות למיגון
התרעה מקדימה – עוד לפני האזעקה [צילום: דובר צה''ל]
+בעקבות תמיכה במחבלים: ערוץ טלוויזיה בשפה הערבית הוסר מבתי הסוהר 17:41 17/04/25  |  עידן יוסף
נציב שירות בתי הסוהר, רב-גונדר קובי יעקובי, הורה להסיר מערוץ השידורים בבתי הסוהר הפליליים ערוץ חוץ בשפה הערבית, לאחר שהתברר כי כלל שידורים המביעים תמיכה במחבלי הנוח'בה.
על פי הודעת שב"ס, ההחלטה התקבלה במסגרת חיזוק המשילות הכליאתית, במטרה לצמצם חשיפה של אסירים לתכנים קיצוניים ולמנוע השפעה חיצונית שעלולה לעודד הזדהות עם ארגוני טרור.
נציין כי בבתי הכלא הביטחוניים לא קיימת כלל אפשרות לצפייה בטלוויזיה.
+צה״ל ושב״כ תקפו מחבל ששהה במתחם פיקוד ושליטה של חמאס בג'באליה 15:19 17/04/25  |  מירב ארד
צה״ל ושב״כ תקפו לפני זמן קצר מחבל ששהה במתחם פיקוד ושליטה של ארגון הטרור חמאס במרחב ג'באליה. מתחם הפיקוד והשליטה שימש את המחבל לתכנון ולהוצאה לפועל של פעולות טרור נגד אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה״ל.
+מקורות פלשתינים: 23 הרוגים בתקיפת שלושה אזורי אוהלים ברצועה הלילה 14:57 17/04/25  |  מירב ארד
מקורות פלשתינים מדווחים על 23 הרוגים פלשתינים בתקיפת שלושה אזורי אוהלים ברצועת עזה הלילה. לפי הדיווחים, 10 נהרגו בתקיפת אוהל באזור ח'אן יונס בדרום הרצועה, 7 נהרגו בתקיפה במחנה ג’באליא בצפון, ו-6 נוספים בבית לאהיא.
+כמו חמץ בפסח 14:49 17/04/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
"בל ייראה ובל יימצא" הוא אחד האיסורים הבסיסיים על חמץ בפסח. יש מי שמרחיבים את האיסור הזה: לא רק על חמץ ולא רק בפסח. אבל יש גם נקודת אור בגישה הזאת
מבערים כל השנה
+וליד ג'ונבלאט מראשי העדה הדרוזית בלבנון: "חיזבאללה נגמר" 14:26 17/04/25  |  מירב ארד
וליד ג'ונבלאט מראשי העדה הדרוזית בלבנון פותח בפודקאסט: "חיזבאללה כחיזבאללה נגמר". את דבריו מביא כראש תחום לענייני ערבים בערוץ כאן 11, רועי קייס.
+גדי איזנקוט: "לא אסכים להחליף את ראש המפלגה – זו לא רשימת שמירה"
11:22 17/04/25  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
איזנקוט הבהיר את מחויבותו לבני גנץ והדגיש: "רה"מ צריך להפסיד בבחירות, לא בנבצרות"; בליכוד תקפו: "מבצעי תודעה נגד מדינת ישראל"
איזנקוט. "מקדמים את האינטרסים של המדינה "[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+חמאס בעזה במשבר כלכלי חמור: לוחמים ובכירים לא מקבלים שכר
11:04 17/04/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
ה"וול סטריט ג'ורנל" מדווח: חמאס הפסיק לשלם משכורות ללוחמים ולעובדי ממשל מאז חודש רמדאן  ▪  המשבר נובע לפי הדיווח - מהפסקת הסיוע ההומניטרי החיצוני, סגירת נתיבי מימון עיקריים וחיסול בכירים בחמאס
פעילי חמאס בעזה [צילום: עבד אל כרים האנה/AP]
+האם צה"ל כשיר 10:40 17/04/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
"קוראים לממשלת ישראל ולחברי הקואליציה לעצור לאלתר את המהלכים הדיקטטוריים שמפרים את החוזה שבין ממשלת ישראל לאזרחיה"
הלוי. לא יכל להתעלם [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+ח"כ גדי איזנקוט: המלחמה הולכת לכיוונים מאוד לא טובים 10:14 17/04/25  |  מירב ארד
ח"כ גדי איזנקוט מתריע בראיון כאן רשת ב': "המלחמה הולכת לכיוונים מאוד לא טובים - לא צריך להפסיק אותה, צריך לחתור לסיום מתוך עמדת יתרון. הקבינט של נתניהו מבולבל ולא כשיר ולכן צריך להחליף אותו. ראש צוות המו"מ דרמר לא כשיר למשימה שלו ואנחנו רואים את זה"
+צה״ל תקף במהלך הלילה תשתיות טרור של חיזבאללה בדרום לבנון 09:53 17/04/25  |  מירב ארד
כוחות צה״ל תקפו במהלך הלילה (ד״), תשתיות טרור של חיזבאללה בדרום לבנון.
בצה"ל מדגישים כי חיזבאללה מנצל באופן ציני תשתיות אזרחיות למטרות טרור, ומשתמש בתושבי לבנון כמגן אנושי.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
יממה גורלית, מול אירן: "מסביבנו הכל חושך, ולפתע 'בליפ' במכ"ם. התחלנו"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
איתמר לוין
"בל ייראה ובל יימצא" הוא אחד האיסורים הבסיסיים על חמץ בפסח. יש מי שמרחיבים את האיסור הזה: לא רק על חמץ ולא רק בפסח. אבל יש גם נקודת אור בגישה הזאת
מירב ארד
איזנקוט הבהיר את מחויבותו לבני גנץ והדגיש: "רה"מ צריך להפסיד בבחירות, לא בנבצרות"; בליכוד תקפו: "מבצעי תודעה נגד מדינת ישראל"
יואב יצחק
ה"וול סטריט ג'ורנל" מדווח: חמאס הפסיק לשלם משכורות ללוחמים ולעובדי ממשל מאז חודש רמדאן    המשבר נובע לפי הדיווח - מהפסקת הסיוע ההומניטרי החיצוני, סגירת נתיבי מימון עיקריים וחיסול בכירים בחמאס
יהונתן דחוח הלוי
"קוראים לממשלת ישראל ולחברי הקואליציה לעצור לאלתר את המהלכים הדיקטטוריים שמפרים את החוזה שבין ממשלת ישראל לאזרחיה"
עידן יוסף
זו הפעם הראשונה שפדוי שבי ישראלי זוכה למעמד כזה בקרמלין מאז פרוץ המלחמה    למרות הצהרות רוסיות כי פוטין יסייע בשירור חטופים בעלי אזרחות רוסית, לא רשמה רוסיה הישגים בעניין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il