מבצע "עם כלביא" מבוסס במידה רבה על הפעלת צוותי מודיעין חשאיים, נשק שהוטמן מראש בשטח אירן ויכולות אחרות אשר שכבו רדומות במדינה במשך שבועות ואף חודשים. החיסולים בשעות הראשונות שלו בוצעו בחלק מן המקרים בפגיעות כטב"מים או כלים אחרים שקדחו חורים בקירותיהם של רבי קומות ומבנים אחרים במרכז טהרן. ביניהם היו חוסיין סלאמי, מפקד כוח קודס של משמרות המהפכה; מוחמד באגהרי, מפקד הכוחות המזוינים; ופריידון עבאסי-דוואני, מדען גרעין בכיר.
המתקשר הישראלי ציין התנקשויות אלו בשיחתו עם הגנרל האירני: "אני אסביר לך, תקשיב היטב. אני מתקשר מהמדינה שלפני שעתיים שלחה לגיהנום את באגהרי, סלאמי, שמקהאני, בזה אחר זה". שמקהאני היה ראש המועצה לביטחון לאומי של חמינאי, אשר נפצע אך לא נהרג.
המבצע נגד הבכירים ששרדו או לא היו על הכוונת בסיבוב הראשון, נועד לזרוע פחד בקרב אישים מהדרג השני והשלישי. המטרה הייתה להקשות על חמינאי למלא את מקומותיהם של מי שחוסלו, מסביר הפוסט. "ההנהגה מהדרג השני שכעת ממלאת את מקומם של מי שחוסלו, מבועתת כעת", אומר מקור המכיר את המבצע. "הזכירו להם ברמה האישית מה שקרה ליורשו של [חסן] נסראללה וליורשים של מפקדי חיזבאללה, שחוסלו גם הם".
לדבריו, "לחמינאי יש קשיים רציניים במינוי יורשים למי שחוסלו במבצע. אפילו אם הוא מצליח לעשות זאת, אלו אנשים שהוא לא בחר מלכתחילה, משום שהיותר רציניים מסרבים כעת למלא את התפקידים". מקורות מערביים ציינו, כי אינם רואים סימנים לעריקות בדרג הבכיר של הצבא ומשמרות המהפכה.
המקור הישראלי הוסיף, שכמה אירנים בכירים קיבלו מכתבי אזהרה מתחת לדלת ביתם, אחרים קיבלו שיחות טלפון ישירות, והיו מי שהמסר הועבר להם דרך נשותיהם. "הם מבינים לחלוטין שהם שקופים וידועים לנו ושהחדירה המודיעינית שלנו היא 100%", הוא אומר.