X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   כתבות
אפשטיין בדיון לאחר מעצרו. קבוצה של אובססיביים [ציור: אגי קני]
המסר של טראמפ לתומכיו לאחר סגירת תיק אפשטיין: תרדו מזה
לאחר חודשים ארוכים של תיאוריות קונספירציה מתומכי טראמפ בפרשת ג'פרי אפשטיין, הם כועסים משום שמשרד המשפטים בממשלו קובע שאין "רשימת לקוחות" והוא לא נרצח - מדווח ניו-יורק טיימס
דונלד טראמפ ושרת המשפטים, פאם בונדי, טענו בזמנו שיחשפו את האמת החבויה והכואבת על מותו של הפיננסייר עבריין המין ג'פרי אפשטיין ב-2019. אתמול (8.7.25) היה להם מסר לתומכיהם שכעסו על סגירת התיק: תרדו מזה – מדווח ניו-יורק טיימס.
"אתם עדיין מדברים על ג'פרי אפשטיין?", שאל טראמפ בכעס ניכר לעין, למחרת קביעת משרד המשפטים לפיה אין סיבה לחקירה נוספת. בונדי, היעד העיקרי לביקורת מימין, הוסיפה: "הוא התאבד". אבל האובססיביים לגבי אפשטיין, קבוצה קטנה אך משפיעה בימין הקיצוני, מאותתים שאין להם שום כוונה לרדת מזה, אלא להפך. הם דילגו על טראמפ והפנו את זעמם לעבר בונדי וראש ה-FBI וסגנו, קאש פטאל ודן בונגינו.
"היא צריכה להתפטר", הכריזה לורה לומר, מקורבתו של טראמפ הטוענת – ללא כל ראיה – שמשרד המשפטים מסתיר ראיות לפיהן אפשטיין נרצח. "העם האמריקני והבייס של MAGA לא יסבלו שישקרו להם". אילון מאסק תקף: "איך אפשר לצפות שיהיה אמון בטראמפ אם הוא לא משחרר את תיקי אפשטיין?"
אין כל סימן לכך שטראמפ שוקל להחליף את בונדי או מישהו אחר בשל פרשת אפשטיין, אשר גזלה זמן ותשומת לב יוצאי דופן של הממשל. אבל ברור שהוא רוצה לשים אותה מאחוריו וניכר שהשאלות בנוגע אליה מעצבנות אותו.
אין זה מפתיע שבונדי היא היעד המרכזי. בחודש פברואר, כאשר ביקשה לתפוס כותרות בתחילת תפקידה, בונדי אמרה לפוקס ניוז ש"רשימת הלקוחות" של אפשטיין מונחת על שולחנה, ויצרה בקרב הימין ציפייה לחשיפות בקרוב. אבל השבועות חלפו, המידע לא הגיע והתסכול גבר.
בחודשים האחרונים הופנו עשרות סוכני FBI ופרקליטים מחקירות ביטחון לאומי לפרשת אפשטיין. לאורך החודשים, מדווח הטיימס, הביעה בונדי בשיחות פרטיות דאגה מכך שהתבטאויותיה בפרשה יפגעו במעמדה בבית הלבן. תומכיה במשרד ומחוצה לו חוששים, שהביקורת הנוכחית תגבה את מחירה – למרות שהוכיחה את נכונותה להיות מגן פוליטי של טראמפ.
פודקסטרים ומשפיענים בימין דחו את הודעת הממשל ולפיה לא הייתה לטראמפ "רשימת לקוחות" לשירותי מין ושאין עילה לחקירה נוספת בפרשה. סטיב בנון קרא להפיל את רשויות האכיפה, ואילו טאקר קרלסון טען שמדובר בטיוח. פוקס ניוז הצטרפה למקהלה, עם הכיתוב "צריכים תשובות על אפשטיין" בתוכניתו של ג'סי ווטרס.
הכעס הנוכחי הוא רגע ביקורתי במיוחד נגד ממשל טראמפ מצד תקשורת הימין, שבשגרה נאמנה מאוד לנשיא. הוא מדגים את האתגרים הניצבים בפני אנשיו, כאשר הם מנהלים את הגופים הפדרליים עליהם מתחו ביקורת ונגדם הפיצו תיאוריות קונספירציה, מציין הטיימס.
עד פברואר היה בונגינו פודקסטר, אשר תקף את ה-FBI בטענה לטיוח חקירות ופשעים, כולל בנושא אפשטיין. אבל מאז שהצטרף לבולשת, הוא ניסה להמעיט בחשיבות הפרשה, ודחה את תיאוריית הקונספירציה לפיה אפשטיין נרצח (ולא התאבד) בתא המעצר בניו-יורק באוגוסט 2019 – וכעת סופג ביקורת על סגירת התיק.
כמה מהמשפיענים בימין מנסים להטיל את האחריות על ממשל ביידן, בטענה – ללא כל ראיה – שהיו לו ארבע שנים להיפטר מן הראיות, למרות שאפשטיין נעצר והתאבד שנה וחצי לפני תום הקדנציה הראשונה של טראמפ. בונדי אמרה בתגובה, כי משרד המשפטים בדק כל כיוון חקירה אפשרי והסבירה, כי חומרי חקירה שלא פורסמו כוללים פדופיליה אשר לעולם לא תראה את אור היום.
הכתבה המלאה
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  09/07/2025   |   עודכן:  09/07/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המסר של טראמפ לתומכיו לאחר סגירת תיק אפשטיין: תרדו מזה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פרשת אפשטיין
איתמר לוין
מפריכים את טענות הקונספירציה - שבזמנו קידמו מי שעומדים כיום בראש הבולשת - ולפיה הפיננסייר עבריין המין חוסל כדי שלא יחשוף את שותפיו לעבירות    שבים וקובעים: אפשטיין התאבד בתא המעצר במנהטן
עידן יוסף
ציוץ חריג שלו ברשת אקס עורר סערה עולמית: "זו הסיבה שהמסמכים לא פורסמו לציבור - האמת תצא לאור"    הדמוקרטים דורשים: לפרסם את תיקי אפשטיין המלאים
יואב יצחק
פארמר טוענת כי התריעה על תקיפה מינית מצד אפשטיין ומקסוול כבר לפני כמעט שלושה עשורים    לדבריה, ה-FBI ניתק את השיחה עמה והתעלם מהמידע    תביעתה מצטרפת לגל הולך וגדל של מתלוננות נגד רשויות האכיפה
יואב יצחק
במכתב חריף לראש ה-FBI קאש פאטל, האשימה התובעת הכללית של ממשל טראמפ שמשרדו הסתיר אלפי עמודים הנוגעים לחקירת אפשטיין    דרשה ממנו לחקור מדוע הוראתה הקודמת לא בוצעה, ולהגיש את ממצאיו תוך 14 ימים, כולל מסקנות אישיות נגד האחראים
איתמר לוין
בית המשפט בניו-יורק התיר לפרסם אלפי עמודים מתוך תיק משנת 2016 והתברר שאין בהם גילויים משמעותיים    כוללים עוד האשמות נגד הנסיך אנדרו ואזכורים אגביים של קלינטון וטראמפ
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il