X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   כתבות
צר לי לנפץ את הסטיגמה שערוץ 8 הוא מובלעת של איכות - גם ערוץ זה חוטא בשידור מעשי סדום תרבותיים
▪  ▪  ▪
ישבתי כמטחווי איכסה מול ערוץ 8 האיכותי-עלק
שלפוחית הסטיגמות היא איבר חיוני, אך לא תמיד מעודכן. אז קבלו עידכון טרי: גם ערוץ 8, הנחשב אינטליגנטי ובין-תחומי כמו האנציקלופדיה העברית, משדר תוכניות תועבה המחוללות בצופה נס רפואי, כלומר - עושות לו בחילה בעיניים. כן כן, התוכנית הוולגרית ביותר שראיתי מעודי משודרת דווקא בערוץ הממושקף עם הנמשים השובבים של סקרנות, ולא בערוץ 2, המיועד לכאורה לחדלי-האופקים.
אני מתכוונת לסדרה '1,000 דרכים למות', המגישה מחרוזת עליזה של מיתות-ביש שאירעו במציאות, כגון בחור שהטיל את מימיו על גדר חשמלית ונצלה, והתבשלות בסיר קניבלים בני זמננו. טרגדיות אמיתיות אלה הפכו בסדרה לנגיסי זימה פיקנטיים (שהרי אסון של מישהו אחר, במיוחד אם אירע בנסיבות ביזאריות, הוא בגדר זימה). זהו, בעצם, המקדונלדס של המוות.
ישבתי כמטחווי איכסה מול ערוץ איכותי-עלק, וצפיתי במחרוזת זוועות קצבית המלווה בקריינות גסה, ואף צוהלת-לאידם של הנפטרים! הקריין תיאר את מקרי המוות בעליצות מחוספסת של כרוז בתחרות רודיאו, שהשתמעה ממנה נזיפה בהפטרים: הייתם חסרי זהירות, ולכן מגיע לכם שלקיתם במוות כה מגוחך ואלים ומגיע לכם שהפכנו אותו לחטיף טלוויזיה דל-טאקט.
רק האמריקנים מסוגלים להצמיד קריינות דידקטית וצדקנית כזו המוצמדת ל'1,000 דרכים למות'. הגויים לא מאמינים כנראה ב"אחרי מות קדושים אמור", כי הקריין לועג לפזיזותם של הנפטרים, ולקינוח - לשונו רוקדת על קברם, כלומר מפיקה ממותם חידודים ירודים. לדוגמה: "נחש הבריח נכרך סביב צווארו של ילד השמנת. ילד עשיר ומפונק שרצה להתרברב בפני חבריו שהוא טייל בג'ונגל, ולא חשב שגורלו יהיה כרוך (תרתי משמע) בג'ונגל לעד". הקריין אף גער במנוח על שאיבד את קור-רוחו, ובמקום לאחוז בזנב הנחש כדי ללפף אותו החוצה מהצוואר, נכנס לפאניקה. הקריין עלץ גם על סופו המר של נער שהציק למשתתפי מסיבה על החוף: הנער זרק חבית בירה למדורה, וזו התפוצצה עליו. החידוד שהוצמד: "הבירה הרסה את חייו".
רוע-לב מיוחד הופגן באייטם שתיאר אוהב טבע שקשר את עצמו לעץ לבל ייכרת, ונטרף בידי דוב. הקריין סיכם את המקרה בשיעור מוסר המחנך את האמריקני שלא לחרוג מהתלם הנורמטיבי-קפיטליסטי: "יש כאלה שרוצים לשרת את הטבע. ואכן, הטבע קיבל כאן שירות", לעג לפסיכי שניסה להציל את היער. ואגב, '1,000 דרכים למות' לא אזכרה את המיתה המשונה של גורי החתולים הישראלים, שאזרחים טובים שפכו עליהם אקונומיקה.
איזו תהום פעורה בין היחס האמריקני למוות כאל מוצר צריכה, לבין יחסו של ג'וליאן בארנס, סופר בריטי מבריק ואלגנטי. בספרו האחרון, 'אין מה לפחד', המוקדש למוות, מצטט בארנס את סומרסט מוהם, שאמר: "הטרגדיה הגדולה של בני האדם איננה שהם כלים, אלא שהם חדלים לאהוב".
פורסם במקור: יומן, מקור ראשון
תאריך:  16/10/2010   |   עודכן:  17/10/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המקדונלד'ס של המוות
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
ממש ממש נכון
יעלי111  |  17/10/10 14:19
2
עליו השתלט השמאל ואלו התוצאות
ערוץ השמאל  |  17/10/10 15:21
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יעקב בר-און
אהרן מגד על הספרות הישראלית: "חושבים שזו גבורה לנבל את הפה, בעיקר הסופרות"    על חרם האמנים: "מעשה ונדלי וגם שיבוש דעת"    על החשיפה המשפחתית בספרי בנו, אייל: "הוא כותב על הרגשות שלו וזה בסדר גמור"    ועל האפשרות שכעת, בגיל 90, יכתוב סוף-סוף אוטוביוגרפיה: "אני לא מעניין את עצמי"
יואב יצחק
גורמי התביעה והאכיפה נקלעו למלכוד    במצב המיוחד שנוצר, לא ניתן יהא להסתכן בדחיקתו של הרפז לקיר    משום כך תיאלץ התביעה להגיע להבנות/הסכמות מרחיקות לכת עם הרפז, ואולי אף להימנע מהעמדתו לדין    נדחתה בקשת הפרקליטות למנוע יציאתו מישראל
ענבל בר-און
פסק דין בתביעת נזיקין מעורר אצל התובעים כמו גם אצל הנתבעים את רפלקס הערעור    רגע לפני שקופצים, השופט יצחק עמית מספק כללי 'עשה ואל תעשה' לעורכי הדין    כדאיות/אי-כדאיות הערעור בתיק נזיקין
מתן אברמוביץ'
עם רייטינג מרקיע שחקים, עיבוד אמריקני לרשת פוקס ומועמדות לפרס האמי הבינלאומי, אין בכלל ספק ש"רמזור" היא סיפור להיט בקנה מידה ענק. אבל למה, בעצם? מומחים ואנשי תקשורת מדברים על ההצלחה המקומית והבינלאומית של הסיטקום המוצלח
גילי איזיקוביץ
אייל קיציס וטל פרידמן, אחד הצמדים הוותיקים והמפורסמים בטלוויזיה, נפגשים שוב, הפעם בסדרה "מעצר בית", שבה הם מגחיכים את תרבות הסלבריטאים הישראלית. בראיון משותף הם מדברים על הבוז שהם רוחשים לעולם שבו פסגת השאיפות היא להיות ידוען, ועל סיפור האהבה המתמשך ביניהם
שואלים את אדוארד   /   אדוארד אטלר
שואלים את אדוארד   /   אדוארד אטלר
לא אקטואלי   /   עדי ארבל
תחקיר: משפט הסרק של מרגלית הר-שפי   /   חגית ששר
"חוקי המלחמה הבינלאומיים מוכרחים להשתנות"   /   מיכאל טוכפלד
לא נמלטו מההפרטה   /   אלישיב רייכנר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il