X
יומן ראשי
חדשותתחקירים
כתבותדעות
סיפורים חמיםסקופים
מושגיםספרים
ערוצים
אקטואליהכלכלה ועסקים
משפטסדום ועמורה
משמר המשפטתיירות
בריאותפנאי
תקשורתעיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורהלכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונתמיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עתוידאו News1
פורמיםמשובים
שערים יציגיםלוח אירועים
מינויים חדשיםמוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טוריםבלוגרים נוספים
רשימת כותביםהנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישיםפירמות
מוסדותמפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורתאירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומייםאירועים כלכליים
אירועים מדינייםאירועים משפטיים
אירועים פוליטייםאירועים פליליים
אסונות / פגעי טבעבחירות / מפלגות
יומנים אישייםכינוסים / ועדות
מבקר המדינהכל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
ט"ו בשבט מזוהה יותר מכל דבר אחר עם פירות יבשים פירות אלו לרוב מזוהים אצלנו כדבר בריא, טוב ומזין, אבל מהי השפעת הפירות היבשים על מצב השיניים שלנו?
▪  ▪  ▪
צחצחו שיניים בתום האכילה [צילום: פלאש 90]

ניתן לחלק את הפירות היבשים לשתי קבוצות: המיובשים טבעי על-ידי אור השמש (אורגניים), והמיובשים באופן תעשייתי (מהווה את רוב הפירות היבשים הנמכרים בישראל) - הליך מהיר של עד 24 שעות לעומת חמישה ימים באור השמש.
כמות הסוכרים הנמצאת בפירות יבשים היא לרוב פי 7-6 מאשר בפירות טריים, כאשר חלק מהפירות היבשים אף עוברים התזה של סוכר לבן בכמות נדיבה בחלקם החיצוני -אננס, פפאיה ועוד. רוב הפירות היבשים הם ללא ויטמין C ועל-מנת להשלים זאת לעיתים שופכים על הפירות היבשים מיץ לימון, שיעלה את הוויטמין, אך גם מעלה את חומציות הפרי.
ההשפעה על חלל הפה והשיניים

  • עששת: לרוב הפירות היבשים יש מרקם דביק ולכן לאחר אכילתם, נתפסות שאריות רבות בין השיניים וכמות הסוכר הרבה שקיימת בהם, יכולה לגרום להיווצרות עששת. כמות גדולה של ויטמין C שהוסף לפירות, מעלה מאוד את החומציות של הפרי וחומציות זו מגדילה את העלייה בהתפתחות עששת;
  • צביעה של השיניים: חלק רב מהפירות היבשים כגון שזיפים שחורים, פפאיה אדומה ועוד, הינם בעלי צבע עז (בין אם צבע טבעי או צבע מאכל שמוסף) המכתים את גוון השיניים ומכהה אותן. כמו-כן, הם אינם מומלצים לצריכה בזמן הלבנת שיניים;
  • שברים: קיימים פירות יבשים קשים מאוד כמו אגוזים, בוטנים וגם אננס אורגני - מרקמם מאוד קשה וחוסר זהירות בלעיסתם עלול לגרום לשברים בשיניים או בכתרים ישנים;
  • פגיעה בהפרשת הרוק: ריכוז רב של הכימיקלים המוספים לפירות היבשים הלא אורגניים יכול להשפיע על חלל הפה לרעה על-ידי הקטנה בהפרשת הרוק, מעבר לנזק לשאר הגוף.
איך לצמצם את הנזק?
  • אכילה מתונה של פירות יבשים;
  • צחצוח שיניים יסודי בתום האכילה;
  • לחצות לשניים פירות מגולענים ולוודא שאין חרצן;
  • להעדיף פירות יבשים אורגניים ללא תוספת כימיקלים;
  • להשרות את הפירות במים טרם אכילתם - דבר המוציא מהם כימיקלים לא רצויים ותוספי צבע וסוכרים.
הכימיקלים המוספים לפירות היבשים:
  • SULFOR DI OXIDE - E-220 גופרית דו-חמצנית - חומר המשמר את צבע הפרי, אך הורס את הוויטמינים שבו ויטמין A+C. אצל אסמטים חומר זה עלול לעורר רגישות;
  • E-905 - חומר זיגוג הידוע בשם פאראפין, תוצר של תעשיות הנפט, שקשור לסרטן הקיבה;
  • E-202 - פוטסיום סורבט, מלח אשלגן - חומר לא בריא שבאיחוד האירופאי הוחלט להעמיד את כמותו על מקסימום של 25 מ"ג לק"ג ואילו בארץ הרף הוא 2000 מ"ג לק"ג;
  • E-223 - חומר מחטא, אנטי חיידקי ומעכב חימצוןלהעלאת זמן חיי מדף;
  • E-102 - טארטאזין, חומר המוסיף צבע צהוב / כתום לפירות;
  • E-509 - קלציום כלוריד - חומר משמר ומייבש.

הכותב הוא רופא שיניים לאסתטיקה דנטלית ושיקום הפה ומוסמך משרד הבריאות לטיפולי שיניים בהרדמה כללית
תאריך:  20/01/2011   |   עודכן:  20/01/2011
מועדון VIPלהצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כלליחדשותרשימותנושאיםאישיםפירמותמוסדות
אקטואליהמדיני/פוליטיבריאותכלכלהמשפט
סדום ועמורהעיתונות
איך להיזהר מפירות יבשים?
תגובות  [ 1 ]מוצגות  [ 1 ] כתוב תגובה 
1
האים השריה במיה אכן מורידה את
אוהב פרות  |  26/01/11 07:09
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איילה פנייבסקי
דיירי האח הגדול אולי לוקחים את עצמם ברצינות רבה מדי, אבל לפחות הם עומדים מאחורי המילים שלהם    הם לא מזלזלים בנו, בניגוד לפוליטיקאים שאומרים שכואב להם ואז דופקים חיוך גדול
אורן פרסיקו
רגב עזריה אינו "די.ג'יי סקאזי", לא היה לו קשר לתאונה הקטלנית שהתרחשה ב-2007 ליד חיפה, ומעריב יפצה אותו ב-13 אלף שקל בשל פגיעה בפרטיות
יובל לובנשטיין
שוק הביצים נאמד בכ-650 מיליון שקל בשנה    עליית המחירים נובעת בעיקר מעליית מחירי הגרעינים לתערובת    הביצים שבפיקוח נמצאות בדרך-כלל במקום נגיש פחות לצרכנים    מומלץ לקנות את הסוג המבוקש ולא את מה שמונח מול העיניים
ד"ר ראול רודריגז
הם רווי סוכר ועתירי קלוריות אבל גם מהווים מקור מצוין לברזל ואנרגיה    הקפידו על צריכה מתונה ומבוקרת מאחר שהם מכילים יותר קלוריות מאשר פירות טריים
צילה שיר-אל
הכוכב סטורן נמצא במעלת התחנה ובכך מתחילה תקופה ארוכה של קשיים וחוסר ודאות לאנשים רבים אשר יאלצו להתמודד עם שינויים שונים בחייהם. המהפכים בחיים יגרמו לאנשים לקחת אחריות ולשנות את אורח חייהם הקבוע
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il