ההשפעה על חלל הפה והשיניים | |
- עששת: לרוב הפירות היבשים יש מרקם דביק ולכן לאחר אכילתם, נתפסות שאריות רבות בין השיניים וכמות הסוכר הרבה שקיימת בהם, יכולה לגרום להיווצרות עששת. כמות גדולה של ויטמין C שהוסף לפירות, מעלה מאוד את החומציות של הפרי וחומציות זו מגדילה את העלייה בהתפתחות עששת;
- צביעה של השיניים: חלק רב מהפירות היבשים כגון שזיפים שחורים, פפאיה אדומה ועוד, הינם בעלי צבע עז (בין אם צבע טבעי או צבע מאכל שמוסף) המכתים את גוון השיניים ומכהה אותן. כמו-כן, הם אינם מומלצים לצריכה בזמן הלבנת שיניים;
- שברים: קיימים פירות יבשים קשים מאוד כמו אגוזים, בוטנים וגם אננס אורגני - מרקמם מאוד קשה וחוסר זהירות בלעיסתם עלול לגרום לשברים בשיניים או בכתרים ישנים;
- פגיעה בהפרשת הרוק: ריכוז רב של הכימיקלים המוספים לפירות היבשים הלא אורגניים יכול להשפיע על חלל הפה לרעה על-ידי הקטנה בהפרשת הרוק, מעבר לנזק לשאר הגוף.
איך לצמצם את הנזק? - אכילה מתונה של פירות יבשים;
- צחצוח שיניים יסודי בתום האכילה;
- לחצות לשניים פירות מגולענים ולוודא שאין חרצן;
- להעדיף פירות יבשים אורגניים ללא תוספת כימיקלים;
- להשרות את הפירות במים טרם אכילתם - דבר המוציא מהם כימיקלים לא רצויים ותוספי צבע וסוכרים.
הכימיקלים המוספים לפירות היבשים: - SULFOR DI OXIDE - E-220 גופרית דו-חמצנית - חומר המשמר את צבע הפרי, אך הורס את הוויטמינים שבו ויטמין A+C. אצל אסמטים חומר זה עלול לעורר רגישות;
- E-905 - חומר זיגוג הידוע בשם פאראפין, תוצר של תעשיות הנפט, שקשור לסרטן הקיבה;
- E-202 - פוטסיום סורבט, מלח אשלגן - חומר לא בריא שבאיחוד האירופאי הוחלט להעמיד את כמותו על מקסימום של 25 מ"ג לק"ג ואילו בארץ הרף הוא 2000 מ"ג לק"ג;
- E-223 - חומר מחטא, אנטי חיידקי ומעכב חימצוןלהעלאת זמן חיי מדף;
- E-102 - טארטאזין, חומר המוסיף צבע צהוב / כתום לפירות;
- E-509 - קלציום כלוריד - חומר משמר ומייבש.
|
|