העיתונים מתבצרים ומתגאים הבוקר אף הם בכל הקשור לעמדותיהם כלפי גלנט, ביתו ויושרו הציבורי.
מעריב יוצא מגדרו כדי לבקר את הרמטכ"ל המיועד. במשרדי ה
עיתון עלה ריח של סיכוי לסיכול המינוי, ומעל דפיו ניכר מאמץ מובהק להפוך את השורה התחתונה של
בן כספית ("
יואב גלנט לא יכול להיות רמטכ"ל") למציאות.
מרבית שער העיתון מוקדשת לאלוף, כל התוכן המערכתי עד עמ' 5 (כולל) עוסק בגלנט, בן כספית מפנה את הקוראים לערוץ מיוחד באתר nrg שהוקם לצורך מעקב אחר הפרשה, קלמן ליבסקינד מצטט ממסמך שעליו חתום גלנט ובו הוא מטיף לחשיבות אמירת האמת, שער "מוספשבת" של העיתון אף הוא מוקדש לפרשה, ובתוך המוסף הטקסטים הביקורתיים מאת כספית ("גלנטריזם") וליבסקינד ("יש דרג ויש גלנט") מוגשים בהרחבה. היחיד שמציע אלטרנטיבה מסוימת הוא עפר שלח, שפותח את טורו במלים "הנה ניחוש זהיר: אחרי שיגולגל בזפת ונוצות, יואב גלנט יהיה הרמטכ"ל הבא של צה"ל". גרסת גלנט מובאת במעריב בקיצור [נועם שרביט], ללא ציטוטים מדברי חבריו ומקורביו.
עיתון הארץ, שתרם אתמול תרומה משמעותית להרשעת גלנט במה שהתקינות הפוליטית מתעקשת לכנות "מאותגרות ארכיטקטונית", לוקח הבוקר צעד אחד אחורה. הכותרת הראשית היא בכלל ידיעה מתורגמת מה"גרדיאן" [ניקולס וואט], ולפיה יועצו הקרוב של
טוני בלייר אמר כי במשרד החוץ הבריטי חשבו ש
נתניהו הוא "בולשיטר". כן, המלה הזו מופיעה בכותרת הראשית של עיתון הארץ הבוקר.
פרשת גלנט החדשה תופסת את הכפולה הפותחת כשעמוד אחד מהשניים מוקדש לדבר הסניגוריה.
עמוס הראל שוחח עם חבריו של גלנט בעמיקם. "ביקור של כמה שעות אתמול במושב המסוכסך אינו מאפשר הכרעה בשאלה מי צודק בוויכוח", כותב הראל. "הוא כן מלמד שבפרשה הזו יש שני צדדים, לא רק 'אלוף שקרן' מול 'שכנים זועמים', ושחברי המושב נחלקים בלהט בין המחנות הנצים".
"לפני כמה חודשים, כשנקבע שגלנט יהיה הרמטכ"ל הבא, אצו רצו כל כלי התקשורת כדי להביא לציבור את קולות הצהלה של השכנים הגאים במושב עמיקם", כותב הבוקר ליבסקינד ב"מוספשבת" של מעריב. "אלא שבאורח פלא הצליחו כל העיתונים וערוצי הרדיו והטלוויזיה להביא את השמחה האותנטית של אותם שני שכנים. גורי רוזן ואילן שוורצברג. כתבתי כאן אז שלא מדובר במקרה. שוורצברג היה מי שסלל בשביל גלנט את הדרך הלא חוקית לביתו. רוזן, חברו הטוב של האלוף, מתמודד בעצמו עם כתבי אישום על פלישות שלו למקרקעין ציבוריים [...] ככל הנראה בעקבות הביקורת ההיא שלנו, הבינו בסביבתו של גלנט שלא טוב יהיה להשתמש שוב בשניים. במקומם נזרקו השבוע למערכה בני משפחותיהם של השניים".
הראל מצא גם אחרים. הוא מביא בהארץ מדברי אבי שוורצברגר (כך נכתב השם בעיתון זה, לא שוורצברג), אך גם מדברי ארז צוקרמן, שאול סלומון ודוד קומבליס.
ידיעות אחרונות נראה הבוקר כעיתון בדילמה בכל הקשור לפרשת גלנט הנוכחית. מצד אחד הפופוליזם הטבוע בו, לטוב ולרע, אינו מאפשר לעורכיו להתעלם ממראה ביתו של גלנט, ומצד אחר, בשנים האחרונות היה זה עיתון הבית של אותה אליטה (
אריאל שרון, פורום החווה וכו'), שגלנט הוא יוצא חלציה ומועמדה לרמטכ"ל. מצד שלישי, כמו שבן כספית נוהג להתנסח, התחקיר על גלנט התפרסם בעיתון המתחרה. התוצאה היא סיקור חצוי.
במדור הסאטירה של ידיעות אחרונות, "אפעס", נכתב: "גלנט תוקף בחריפות את שכניו למושב: 'הם עשו לי נוהל שכן'". בעמודי החדשות האווירה פחות משועשעת.
בלב שער העיתון תצלום אוויר של הבית ומעליו הכותרת "לא שיקרתי", ציטוט מדברי גלנט. סיקור הפרשה נדחק לכפולה השנייה (לאחר סיקור מותה של רעיית נשיא המדינה, סוניה פרס), ושם ניתן למצוא קודם כל פתחון פה לעמדת גלנט, כפי שנמסרה על-ידי פרקליטיו ל
מבקר המדינה, לצד ידיעות המטילות ספק בכשרות מעשיו (שעיקרן פורסם אתמול בהרחבה ב"
גלובס"), תצלום נוסף של "אחוזת גלנט" וטור מאת
איתן הבר שיוצא דווקא נגד ה"מציצנות" של הציבור, ה"קנאה" שלו וה"רשעות" שלו. לולא היה זה ידיעות אחרונות, אפשר היה להעלות על הדעת עיתונות הוגנת ומאוזנת מתוך בחירה, ולא מתוך ברירת מחדל.