החסה הפכה להיות בת בית במקרר של כולנו. התבוננות בעגלות הקונים ברשתות המזון (כל אחד והתחביבים שלו), מגלה שהיא הפכה להיות הרבה יותר מאשר ירק עם עלים ירוקים, מזין ודל קלוריות (17 למאה גרם).
עכשיו שהפסח קרב, הקיץ וחוף הים קורצים, היא נהפכת ללהיט אשר משנה גם את כללי המשחק במחלקת הירקות. החסה בדומה לעגבנייה ואפילו עוד יותר מהמלפפון, הפכה להיות לממצבת דעת קהל ומובילת מחיר במחלקה.
החסה אשר בעבר הוכנסה כעוד פריט במחלקה, הופכת להיות לירק אשר כיום, מוצג בגאווה בחזית הבמה. הרשתות המקצועיות דואגות לעבוד רק עם יצרנים מובילים, אשר במשך הזמן נוצרו בניהם קשרי עבודה והערכה הדדיים. הן דואגות למצב את החסה, שמות אותה בדרך כלל בקדמת המחלקה, במלוא הדרה ויופייה ועם תג מחיר זול במיוחד.
ניתן לקנות היום חסה ערבית יפה, טרייה ומרשימה בגודלה גם במחירים הקרובים ל-1.25 שקלים ליחידה, מחיר אשר לכל הדעות מושך ושווה לכל נפש. התבוננות באיכות הסחורה, בטריות ובמחיר, ללא כל צל של ספק מקרין מייד ומעביר מסר של טריות, איכות ומחיר זול, גם לשאר המוצרים במחלקה. החסה והכרוב הן דוגמאות לכך שניתן להציע לצרכן גם סחורה יפה, ארוזה היטב, טרייה ומרשימה, במחיר השווה לכל נפש.
הציבור אשר החל להעריך איכות ואסטטיקה, גומל בחזרה לרשתות ואו לחנויות אשר מכבדות את המוצרים ופוקד אותן וזהו למעשה הגמול ההדדי בין הרשת לבין הצרכן.
החסה משתלבת היטב במגמת הבריאות "העכשווית" והיא לכל הדעות אחד הירקות המובילים בתחום לצד שאר הירקות ובמיוחד הירקות "הירוקים" כמו, פטרוזיליה, בצל ירוק, סלרי, כרוב וכרישה.
הידעתם?
- ישנם מספר סוגי חסה, הערבית, העגולה, מסולסלת, צבעונית או חסת גבעולים - המכונה גם חסה סינית.
- החסה הערבית,נקראה בעבר גם בשם חסה רומאית, אשר נהגו לאכול אותה, בתור קינוח וכמנה אחרונה. הם האמינו שבחסה, ישנם חומרים אשר מרדימים, מקהים את המחשבה ומערפלים את החושים, דבר אשר סייעה להם לתפוס תנומה קלה לאחר הארוחה.
- המצרים הקדמונים ראו בה ירק מעורר גבריות, מהסיבה שהיא מתיזה נוזל חלבי בעת החיתוך הגבעול.
- ככל שצבעה של החסה ירוק יותר, הרי זה משובח. הצבע הבא מריכוז גבוה של כלורופיל המשמש גם כנוגד חמצון.
- החסה, לצד הויטמינים ,c k a עשירה גם בחומר הנקרא לוטאין, אשר תורם רבות לבריאות ותקינות העין.
- ברוב המדינות היא נאכלת טרייה, אם כי בסין היא נאכלת לאחר שנחלטה במים חמים.
בעת קניית החסה, יש להקפיד על כך שהעלים לא יהיו שחורים או נבולים, שלא יהיו חורים בעלים (דבר היכול להצביע על הימצאות תולעים) ועל "מלאות" החסה, כלומר שיש לה תוכן והרבה עלים פנימיים וככל שיהיו יותר כאלה, "הרי זה משובח".
חג שמח!