X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   כתבות
אפרים סיגלר מומחה למיילדות גניקולוגיה מרכז רפואי כרמל
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
הטיפול בדלקות נרתיקיות, הינו הכרח עבור נשים בתקופה בה עברו פרוצדורות כגון: לידה, ניתוח קיסרי, גרידה וכדומה, בשל סכנת הזיהום לפצע הניתוחי
▪  ▪  ▪
תרופות אנטיביוטיות יכולות לעזור [צילום: פלאש 90-אילוסטרציה]
הפרשות נרתיקיות הן דבר שכיח בקרב נשים בכל הגילאים. מקורן של מרבית ההפרשות הוא בזיהומים נרתיקיים מסוגים שונים. לזיהומים אלה השפעה משמעותית על איכות החיים, על יכולת ההנאה מיחסי מין ובמקרים מסוימים גם על הביטחון העצמי והפתיחות בין בני הזוג. קיימים מספר סוגי זיהומים, שלכל אחד מהם טיפול שונה, כך שקיימת חשיבות לאבחנה נכונה ולטיפול נכון ומהיר.
הזיהומים הנרתיקיים נחלקים לשלושה סוגים עיקריים:
הזיהום הראשון, הנפוץ ב-30%-40% מהמקרים, הוא זיהום שמקורו פטרייתי (קנדידה). זיהום נוסף הינו הזיהום שמקורו בדלקת חיידקית (BV-Bacterial Vaginosis) ששכיחותו אף היא 30%-40%. הדלקת השלישית, ששכיחותה 5%-10%, הינה טריכומונס, טפיל הנמצא בנרתיק האישה ובבלוטות שסביב לו. חשוב לציין, כי הטפיל מועבר ביחסי מין, כך שגם גבר יכול להיות נשא של הטפיל. אפשרות נוספת היא הופעה מעורבת של מספר גורמים, תופעה המתרחשת ב-10%-20% מהמקרים.
איך מבדילים?
לכל אחד מהזיהומים יש סימפטומים שונים. פטריה גורמת במרבית המקרים לגרד חזק, לאודם, לצריבה ולאי-נוחות וכאבים בעת קיום יחסי מין. הדלקת החיידקית גורמת להפרשות בעלות ריח רע שמתגבר לאחר קיום יחסי מין לאי נוחות, גרד וצריבה קלים. הזיהום הטפילי (טריכומונס) מופיע במקרים רבים ללא תופעות נראות לעין ולעיתים מלווה בהפרשות רבות בעלות ריח רע ובכאבים ואפילו דימום קל בעת יחסי מין.
מעבר לשוני בסימפטומים אלה, קיים שוני גם במראה ההפרשה. הפרשה לבנה עם גבישים דמויי קוטג', מרמזת במרבית המקרים על הופעה של פטרייה, בעוד הפרשה מימית אפורה, עלולה להעיד על קיומו של זיהום חיידקי. בהופעה של טפיל (טריכומונס), עלולה להופיע הפרשה ירוקה וקצפית. במקרים של הופעה מעורבת של מספר גורמים, לעיתים קרובות הסימפטומים של הפטריה משתלטים וממסכים על סימפטומים של הגורמים האחרים.
זיהוי של הדלקת העשוי להיות מדויק יותר, מבוצע על-ידי רופא נשים, באמצעות נייר PH המסייע באבחון בעזרת מדידת רמת החומציות בנרתיק שמשתנה בהתאם למקור הדלקת.
אמצעי בדיקה נוספים בשימוש רופאי הנשים הם בדיקת תרביות, בדיקת מעבדה המאפשרת לזהות נוכחות של חיידקים או טפילים בנרתיק ובדיקה באמצעות מטוש אשר במגע עם ההפרשה משנה את צבעו במידה ויש נוכחות של חיידק או טפיל. מטוש זה הנקרא "קלוטסט סטיק", זמין גם לרכישה בבתי המרקחת השונים לשימוש ביתי, ללא מרשם רופא. הבדיקה מאפשרת אבחנה בין זיהום פטרייתי לזיהום חיידקי או טפילי, תופעה הדורשת טיפול רפואי ומתן תרופות במרשם, בעוד טיפול ראשוני לפטריה יכול להתבצע באמצעות תכשירים ללא מרשם רופא.
אופן הטיפול והמניעה
הטיפול בסוגי הזיהום השונים, מבוצע באמצעות תכשירים אנטי-ביוטיים. זיהום של דלקת חיידקית, יטופל בעיקר באמצעות תרופות אנטיביוטיות או באמצעות נרות וגינאליים במרשם רופא. טיפול בזיהום פטרייתי, יתבסס במרבית המקרים על משחות ונרות נגד פטריות. במקרים חריפים, יינתן טיפול אנטי פטרייתי בבליעה במרשם רופא בלבד. באותם מקרים בהם יש הופעה מעורבת, ניתן לטפל במקביל.
אופן המניעה של זיהומים נרתיקיים הוא בראש ובראשונה "לתת לגוף לעשות את שלו". הנרתיק מכיל באופן טבעי נוזל (בנוכחות של חיידקים "טובים") אשר מונע התפתחות של חיידקים מזיקים ופטריות מזיקות ושומר על רמת PH תקינה. שטיפות חוזרות ונשנות של הנרתיק, פוגעות בהגנה הטבעית של הנרתיק וגורמות לשגשוג של חיידקים מעוררי דלקת ושל פטריות. בכל מצב, גם לאחר קיום יחסי מין, אין צורך לשטוף את פנים הנרתיק ומומלץ לבצע שטיפה חיצונית בלבד.
למניעה של מקרי זיהום פטרייתי חוזר, רצוי לשמור על תפריט דל בפחמימות וסוכרים, התורמים לשגשוג הקנדידה ולהרבות באכילת יוגורט הגורם לשגשוג חיידקים "טובים" מונעי פטרת וזיהום חיידקי. חשוב לציין, כי הטיפול בדלקות נרתיקיות, הינו הכרח עבור נשים בתקופה בה עברו פרוצדורות כגון: לידה, ניתוח קיסרי, גרידה וכדומה, בשל סכנת הזיהום לפצע הניתוחי.
בעיות של זיהומים חיידקיים ודלקות נרתיקיות הינן בעיות השכיחות אצל נשים רבות, שינויים הורמונליים, לידה, מחלות רקע, ריבוי פרטנרים וגורמים נוספים עלולים להעלות את הסיכון להתפתחותן של דלקות אלה. בדומה לבעיות אחרות, חשוב לאבחן ולטפל בזמן לפני התפתחות הדלקת ופגיעה משמעותית באיכות החיים.
אס
מומחה למיילדות גניקולוגיה | מרכז רפואי כרמל | דוא"ל
תאריך:  02/01/2012   |   עודכן:  02/01/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חיידק או פטריה? דרכים לאבחון ולטיפול
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אורי ערן
קב"ט פסיכופת, מהפכן סמולן, רקדנית בטן שחזרה בתשובה, גולד-דיגרית וטבח מבית שמש - בהפקה החליטו להמעיט הפעם במלודרמות, ורקחו קוקטייל פוליטי נפיץ במיוחד. ואם זה לא יעבוד, אפשר לקבל טיפול זוגי מגרושה סדרתית
איתמר לוין
בעוד הנהלת בתי המשפט מונעת התמחות בבית המשפט העליון של מי שאביה הוא רשם בבית משפט שלום, התמנה בן-זוגה של דוברת המערכת לתפקיד היועץ המשפטי שלה. אם ניתן להתגבר על חשש ניגוד העניינים במקרה השני, אין סיבה שלא לעשות זאת במקרה הראשון ובדומים לו
איתמר לוין
השופט ישעיהו שנלר מקדים לדיון, מפגין הומור ואופי נוח ומנסה לקדם פשרה בין שותפים לשעבר במיזם למשחקי מחשב. כאשר הדבר אינו עולה בידו, הוא מנהל את הדיון ביעילות רבה ומפגין בקיאות עצומה בפרטי התיק - לעיתים יותר מאשר עורכי הדין
יהודה יפרח
עד היום הוא נמנע מלהתראיין לתקשורת, חשב שהחשיפה רק תזיק לו, אבל הכוונות האחרונות להרוס יישובים שהוא בעצמו קנה והקים גרמו לו לשנות גישה. בריאיון ראשון ובלעדי עם משה זר, האיש שרכש בכסף מלא ואף יותר, מאות דונמים של קרקעות ביהודה ושומרון, נחשפים דרכי הפעולה של הקונים והמוכרים - החל מהרמאויות והאיומים וכלה ביחסם העוין של המִנהל והפרקליטות. סיפורו הוא סיפורה של ההתיישבות החוקית ביו"ש
סיגל פרישמן
רוב הקוראים כתבה זו הינם ספורטאים חובבים ולפיכך עצימות האימונים פחותה    לכן, כמות המזון הנאכלת צריכה להיות מותאמת באופן אישי לשעות האימון שלאחר הארוחה, גיל המתאמן (ילד/נער/בוגר), משקל וכו'
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il