לקרניבורים, שהם גם שומרי כשרות, מזומנת בימים אלה חגיגת-בשרים של ממש, אם יטריחו עצמם לקניון "ארנה", שבמרינה של הרצליה. בקומתו השנייה מציעה מסעדת "פאפאגאיו" הברזילאית (רחוב שונית 2) חגיגת-בשרים של ממש.
למען הגילוי הנאות, אודה ולא אבוש, שאינני נמנה דווקא עם חובבי הבשר לפי הנוסחה הברזילאית. אני מעדיף את הבשר הארגנטינאי, שאינו חרוך כמוהו, אלא רך ונימוח יותר. ובכל זאת, שלא כבפעמים קודמות, הופתעתי הפעם לגלות ש"פאפאגאיו", בדרך כל בשר, הצליחה לעלות על דרך המלך. מסתבר שיישון הבשרים שלה לא נפל מן היישון הארגנטינאי ונעשה ממש באורח מעודן ומבוקר. חרף העובדה שמדובר בבשר כשר, מצליחה "פאפאגאיו", עם כל הכבוד, להפיק ממנו את המקסימום האפשרי. ארוחת הבשרים העסקית שלה, נוסח "אכול כפי יכולתך", המוצעת לשניים במחיר של 278 שקל, מבטיחה לסועדיה לא רק בטן מלאה, במובנה הטוב של המלה, אלא גם תמורה מושלמת לכסף שהם טורחים להשקיע בה.
כליל השלמות
"פאפאגאיו" ההרצליינית - אחת משלוש המסעדות שעוד נותרו ברשת הברזילאית - היא מסעדה מפוארת ומרווחת, עם נוף עותר-נשימה של מעגן היאכטות הנשקף מחלונותיה.
לספתח הגיעה לשולחננו שורה של מאזטים ברזילאים, תוצרת הבית, הקרויים בשפה הפורטוגזית סאלדה דה קאזה. המדובר במבחר של סלטים, בהם סלק, חצילים, פלפלים קלויים, טחינת הבית, עגבניות טריות, ושלושה מטבלים של צ'ימיצ'ורי, חצילים וחרדל. לאלה התלוותה פוקצ'ת הבית החמימה, והיה בהם כדי לפתוח את התיאבון הגדול שלנו. בעקבותיהם באו, בזה אחר זה, שיפודי הבית, שכללו אנטריקוט, פילה, סינטה, פרגית, קבב, נקניקיית-צ'וריסו ונתחי-עוף בגריל.
עוד לא הספקנו לרוקן את הצלחת וכבר ניצב לידינו האיש אשר על השיפודים, כדי למלא אותה מחדש, כשהוא ממשיך להערים עליה כהנה וכהנה, עד שבטננו כבר חישבה להתפקע. חגיגת הבשרים הזאת לוותה בתוספות של אורז עם פג'ואדה ותפודים אפויים, כשאת כל הכבודה הזאת שטפנו אל גרוננו בסודה ובמים מינרליים.
על הארוחה הדשנה לשניים שילמנו 335 שקל, כולל תשר של 15% לשרות לדוגמא. את "פאפאגאיו" זיכינו במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי, המגיעות לה מכל הלב, והיא בהחלט שווה ביקור נוסף.