קולינריה על רמה היא, מטבע הדברים, משאת-נפשו של כל מבקר-מסעדה. כזו שתגרום לו לחזור אליה מהר ככל האפשר, לפחות בזכותה של אחת המנות המוגשות בה.
מביקורים חוזרים ונשנים במספר גדול של מסעדות בארץ מנינו ודירגנו את המנות המוצלחות ביותר שלהן, כפי שהן נראות בעינינו הבוחנות.
בדרך כלל מנה מסוימת היא זו שעושה את העבודה. כך, למשל, מצטיינת במסעדה אחת דווקא המנה הראשונה שלה; בעוד שבמסעדה שנייה קונה את עולמה דווקא המנה העיקרית, ואילו במסעדה שלישית הקינוח הוא זה שמזכה אותה בציון לשבח.
את המנה הראשונה, המוצלחת ביותר, אכלנו ברשת המסעדות האיטלקית של
"נובה ג'ויה" (תל אביב, הרצליה ורמת השרון). היה זה מרק ריבוליטה - נזיד-איכרים דשן, המכיל קטניות וירקות, שהוא לא רק ייחודי לרשת הזו, אלא גם מתכון מנצח לארוחה מזינה ומשביעה בפני עצמה. פרט פיקנטי: לא מצאנו שום מרק אחר שידמה וישווה לו בטעמו העשיר והפיקנטי.
את המקום השני בין המנות הראשונות המוצלחות ביותר תפס, לדעתנו, החומוס של מסעדת אבו גוש, שבפאתי ירושלים. שום חומוס אחר בארץ לא הצליח להגיע לרמתו ועובדה ששמו יצא לתהילה גם מעבר לים, כשהצליח להיכנס למדריכי הגורמה העולמיים.
טובים ומשביעים
במקום השלישי דירגנו את הסלטים של רשת
"דרבי בר" בתל אביב ובהרצליה. לא מצאנו טובים ומשביעים מהם בשום מסעדה אחרת ואלה מומלצים, לכן, גם כארוחה בפני עצמה.
מבין המנות העיקריות תפסו אצלנו מקום ראשון הבשרים של "אכול כפי יכולתך" ברשת
"פאפאגאיו" הברזילאית בתל אביב, הרצליה, ירושלים וחיפה. הם מוגשים ביד נדיבה, ללא הגבלה, ועשויים כהלכתם.
במקום השני דירגנו את הפסטות המופלאות של
"איל פסטיו", ברחוב אבן גבירול 27 בתל אביב, העשויות כולן בעבודת-יד; ואילו את המקום השלישי הענקנו לסנייה - מאפה חמים של כבש בטחינה, המוגש בקדרה במסעדת
"אחמד את סלים" שבכביש החוף, בין הרצליה לתל אביב.
בין הקינוחים נהנינו יותר מכל מקרמבל התפוחים של
"מרתה", הממוקמת בבית ציוני אמריקה בתל אביב, והמוגש כעוגת שטרויזל גדולה וחמה, עם תפוחים אפויים וכדור של גלידת וניל. את המקום השני תפס מאפה התפוחים של
"ברוהאוס", בשדרות רוטשילד 11 בתל אביב, העשוי כולו מבצק-פילו ערב לחיך, ואילו את המקום השלישי הענקנו לעוגת הסברינה של
"התרנגול הכחול", ברחוב נסים אלוני 10 שבתל אביב.